Ειδήσεις

Πέραν της καταδίκης της Χρυσής Αυγής
Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός

Αν η λέξη “αλήθεια”, βγαίνει από το στερητικό “α” και τη λέξη “λήθη”, και σημαίνει το “όχι στη λήθη”, δηλαδή είναι συνώνυμη με τη λέξη “μνήμη”, τότε η αλήθεια, δηλαδή η  μνήμη της θυσίας του Παύλου Φύσσα, οφείλει να διευρυνθεί. Να βγει εκτός των ποινικών οριζόντων του αδέκαστου δικαστηρίου. Γιατί πέραν της δικαίωσης, από το συγκεκριμένο Εφετείο, της Δημοκρατίας μετά της χαροκαμένης οικογένειας και των υπολοίπων θυμάτων, και πέραν της τιμωρίας των φυσικών και ηθικών αυτουργών, ολόκληρης της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχουν και άλλοι. Ο λόγος για τα, εκ της επίσημης πολιτικής, πρόσωπα, τα οποία ναι μεν βρίσκονται στο ποινικό απυρόβλητο, όχι όμως στο πολιτικό και κυρίως στο ηθικό.

Μπορεί τη λεπίδα του Ρουπακιά να την έβαλε στο χέρι του, το χέρι της Χρυσής Αυγής, όμως αυτή, δεν έπεσε από τους ουρανούς. Ευθύνες για την όποια της δραστηριότητα, έχει και η, δια των Κυβερνητικών μηχανισμών, πολιτική Ελλάδα.

Η οποία για τους προφανείς λόγους σκοπιμότητας και αυτοσυντήρησης, ανέχονταν τις διεστραμμένες ψυχαναλυτικές ανθρωπολογίες όσων πλαισίωναν το τεράτωμα της Χρυσής Αυγής, όταν δεν συζητούσε μαζί τους, νομιμοποιώντας τους, τόσο ηθικά, όσο και πολιτικά. Θα αναφερθούν παρακάτω, τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις εμπλοκής. Κάτι βέβαια που δεν περιορίζεται στα καθ ημάς αλλά εν πολλοίς, σχετίζεται και με τα της γειτονικής χώρας.

Γιατί ο ναζιστικός φασισμός είναι το πρώτο, μακροσκοπικά, πολιτικό κοινό, ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τους περί τον Τούρκο προκαθήμενο. Βέβαια, η πρώτη ωχριά απέναντι στο δεύτερο. Από τη μια, είναι τα γνωστά από τον προσκοπισμό λυκόπουλα, και από την άλλη, οι στρατηγοί και επί πλέον, τυφλά πιόνια του αρχιστράτηγου και μεταξύ άλλων, μέντορα του υποψηφίου σακακιού του, στην κατεχόμενη Κύπρο, Ερντογάν.

Μη σπεύσει κανείς να πει ότι πρόκειται για κάποια πολιτικά ελαφρυντικά, για την καταδικασθείσα ήδη εγκληματική οργάνωση. Ή αν το πει, οφείλει να το κάνει, έχοντας ως αποδέκτες, εκείνους εκ της πολιτικής Ελλάδας, που σχετίζονται με την άνδρωση του φασιστικού αυτού εξαμβλώματος. Και οι οποίοι παρά τα όσα έκαναν, έρχονται σήμερα, μετά από την καταδίκη, και διακηρύσσουν ότι επιστρέφει πλέον η ελπίδα στην πολιτική ζωή της χώρας! Μέγιστης υποκρισίας το ανάγνωσμα.

Ανακάλεσα λοιπόν στη μνήμη μου το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είχαν πάρε δώσε, και ότι δεν είναι αθώες περιστερές, όπως διατείνονται. Η δράση τους εκτείνεται από την εποχή ακόμη των προσκλήσεών της Χρυσής Αυγής, στα πασίγνωστα Μέσα της εποχής εκείνης, και αργότερα κατά τις συνομιλίες κυβερνητικών αξιωματούχων με ανώτατα πολιτικά στελέχη της, μέχρι τους πρώην κυβερνητικούς, που το παραξήλωσαν με τις πολύμορφες παρτίδες μαζί της. Ας μην βαυκαλίζεται λοιπόν σήμερα κανείς τους, όταν μάλιστα όλοι, κρύβουν τα όσα έκαναν.

Σε κάθε δε περίπτωση, όσο περισσότερο αλληλοκατηγορούνται η Κυβέρνηση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, άλλο τόσο ενέχονται αμφότεροι. Όπως κάποιοι τρίτοι, εκ των αντιπολιτεύσεων, που σήμερα ποιούν τη νήσσα.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε επιπλέον λεπτομέρειες. Γνωρίζω όμως, όπως οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες, ότι καμιά ελπίδα δεν θα επιστρέψει στην πολιτική ζωή της χώρας, όσο θα συνεχίζει να είναι στα πράγματα, η υπαρκτή πολιτική Ελλάδα.

Η οποία, όσο είναι ακριβή στο λάχανο, τόσο είναι φτηνή στο πιπέρι. Με την εξοικείωσή της να είναι τόσο μεγάλη, όσο πιο σκληρός είναι ο απέναντί της, φασιστικός ναζισμός.

Αν η τάξη μεγέθους του τελευταίου αυτού στην Χρυσή Αυγή, είναι μια μονάδα, στον γειτονικό φασιστικό ναζισμό, φτάνει τις εκατό μονάδες. Και δεν πρόκειται για την έλξη των ετερωνύμων. Γιατί, στη δική μας περίπτωση οι έλξεις που αναπτύσσονται είναι μεταξύ των ομωνύμων.

Χωρίς μάλιστα η υπαρκτή πολιτική Ελλάδα να είναι φασιστική. Μάλλον είναι αποφασιστική, ως προς τις διαψεύσεις, όχι μόνο των περί του μαγνητισμού, νόμων της Φυσικής αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων, πλην παρεκκλίσεων. Από τις οποίες βρίθει, η σχέση Ελλάδας Τουρκίας.

Διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000}

Θράκη 12 Οκτωβρίου 2020

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button