Ευχαριστίες

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς το δ/ντή της καρδιολογικής κλινικής του ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Εμμανουήλ Κακουδάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής και το προσωπικό του αιμοδυναμικού τμήματος, για την άμεση, ανθρώπινη και εξαιρετική αντιμετώπιση, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τα ιατρικά δεδομένα, με βάση τον όρκο του Ιπποκράτη, μακριά και πέρα από όσα ακούγονται για μίζες και φακελάκια, σε μια εξέταση ρουτίνας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς το δ/ντή της καρδιολογικής κλινικής του ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Εμμανουήλ Κακουδάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής και το προσωπικό του αιμοδυναμικού τμήματος, για την άμεση, ανθρώπινη και εξαιρετική αντιμετώπιση, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τα ιατρικά δεδομένα, με βάση τον όρκο του Ιπποκράτη, μακριά και πέρα από όσα ακούγονται για μίζες και φακελάκια, σε μια εξέταση ρουτίνας.

Η μικρή παρουσία μου στο νοσοκομείο με τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, κατέδειξε την καθημερινή υπερπροσπάθεια που γίνεται απ’ όλο το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια αντοχής τους, ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

 

Κύριε Σακελλαρίου (πρόεδρε Συμβουλίου της Επικρατείας) σκοπός των δικαστών δεν είναι ν’ αφουγκράζονται την κοινωνία, αλλά ν’ αποδίδουν δικαιοσύνη ανεξάρτητα από επιθυμίες τρίτων.

Μπορεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να διατύπωσε άποψη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός όμως Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε βεβαιότητα συνταγματικότητας του νόμου… ότι δεν μπορεί ν’ αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας διαφορετικά.

Η διαφορά τύποις και ουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει πρόσβαση στην εξουσία και του Αλέξη Τσίπρα που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, δείχνουν και το πόσο βαρύτητα έχουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ως συμπλήρωμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα μπορούσε, ίσως, να θεωρηθούν (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) η πρόσκληση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων στο Μέγαρο Μαξίμου και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δε θα μειωθούν οι αποδοχές των δικαστών και θ’ αυξηθούν οι μισθοί της ιεραρχίας.

Κύριε πρωθυπουργέ δείξτε την ανάλογη ευαισθησία  για τους μικρομεσαίους, χαμηλοσυνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους που ζουν κατά πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, μην μπορώντας ν’ ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους!

“Κοίταξε με όταν είσαι καβαλάρης, για να σε δω και εγώ όταν θα ξεπεζέύσεις” λέει ο θυμόσοφορς λαός μας.

 

Στη σκιά της έντασης δηλώσεων του αντιστόρητου υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προκαθήμενου της ελληνικής εκκλησίας Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερώνυμου, συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό παιδείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποφασίστηκε και από τις δύο πλευρές σε πρώτη φάση να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, να διδάσκεται για τη φετινή περίοδο το μάθημα των θρησκευτικών και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για να βρεθεί λύση από μηδενική βάση για το τι θα ισχύσει από την επόμενη σχολική περίοδο.

Με τους ΣΥΡΙΖαίους Μακαριώτατε δε θα πρέπει, ίσως, να θεωρείτε ως δεδομένο και βέβαιο ότι συμφωνήθηκε… ίσως επιχειρούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο με μείωση των εντάσεων, έστω και να δεν πιστεύουν…

Από τις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της σύσκεψης, ξεχώριζε το τεράστιο χαμόγελο του υπουργού αμύνης Πάνου Καμμένου που παρέπεμπε σε “μελλοντική επένδυση ψήφων” από το χριστεπώνυμο ελληνικό ποίμνιο.

 

Οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι “θέλουμε τον κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους για να ισχυροποιηθεί η θέση της κυβέρνησης ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα” κάθε άλλο παρά προσχηματικές μπορεί να θεωρηθούν, μετά τον ψεκασμό με χημικά και δακρυγόνα προς τους συνταξιούχους απόμαχους της ζωής την προηγούμενη εβδομάδα.

“ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ” αναφωνούν οι αρχαίοι έλληνες μέσα από τα αρχαία κείμενα, που δυστυχώς, έχετε καταργήσει.

 

Δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ρίψη χημικών σε όσους διαδηλώνουν στους δρόμους, ήταν μια λάθος επιλογή ενός αστυνομικού τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των διαμαρτυρομένων συνταξιούχων, των περήφανων γηρατειών, ισχυρίζονται ανερυθρίαστα οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τι σημαίνει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα;

Μήπως όπως λέει ο λαός μας “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε;”

Δεν υπάρχει η ευθιξία κανενός, ώστε μόνος του να παραιτηθεί πριν καθαιρεθεί στον επόμενο ανασχηματισμό;

Πόσο γλυκιά και αναπαυτική είναι επιτέλους αυτή η υπουργική καρέκλα;

Οι ΕΔΕ γίνονται για να καταλαγιάσει ο θυμός και ο κουρνιαχτός και να μην αποδοθούν τελικά οι ευθύνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button