Πρωταθλητές στην ανεργία η Αν. Μακεδονία και Θράκη

Κατά 92.934 αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Σεπτέμβριο Οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση από την κάμψη της οικοδομής και του τουρισμού Ανοχύρωτη μπροστά στην αλματώδη αύξηση των ανέργων, η ελληνική οικονομία καταγράφει κάθε μήνα και νέα θύματα. Οι λίστες ανέργων διευρύνθηκαν κατά 92.934 άτομα τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 18%-20% στο τελευταίο δίμηνο του έτους.

Κατά 92.934 αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Σεπτέμβριο  Οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση από την κάμψη της οικοδομής και του τουρισμού


Ανοχύρωτη μπροστά στην αλματώδη αύξηση των ανέργων, η ελληνική οικονομία καταγράφει κάθε μήνα και νέα θύματα.


Οι λίστες ανέργων διευρύνθηκαν κατά 92.934 άτομα τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 18%-20% στο τελευταίο δίμηνο του έτους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2009 αυξήθηκε στο 9,1% από 7,4% που ήταν πέρυσι τον ίδιο μήνα και 9% που είχε διαμορφωθεί τον φετινό Αύγουστο.


Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 456.803 και η αύξησή τους αποδίδεται κυρίως στη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας και στην κάμψη της τουριστικής κίνησης.


Η ύφεση πλήττει κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εκτός από τις περιοχές “πρωταθλήτριες” στην ανεργία- Ηπειρος (12,3%) και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11,9%) – αύξηση σημειώνει και η νησιωτική χώρα, λόγω της πτώσης του τουρισμού.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεργία αυξήθηκε στα Ιόνια Νησιά (στο 6,3% από 3,3% πέρυσι τον Σεπτέμβριο) και στην Κρήτη (5,4% από 4,7%).


Πτώση βιομηχανίας


Σε δεινή θέση συνεχίζει να βρίσκεται η ελληνική βιομηχανία. Η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση (9,2%) τον Οκτώβριο για 17ο συναπτό μήνα. Από τους 30 βασικούς κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας, κάμψη σημείωσαν οι 27.


Αμεσο αποτέλεσμα είναι να έχουν χαθεί θέσεις εργασίας στον κλάδο και να απειλούνται ακόμα περισσότερες. Πρώτη σε πτώση είναι η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button