Ειδήσεις

Πάνω από 30 εκατ. δολάρια η επένδυση της JTI στη ΣΕΚΑΠ
Νέες γραμμές παραγωγής και αύξηση των εξαγωγών

Σε διαρκή και δυναμική εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της JTI για τη ΣΕΚΑΠ, με την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Ξάνθης. Η επένδυση της JTI, από την ένταξη της ΣΕΚΑΠ στον όμιλο Japan Tobacco Inc. το 2018 έως και το τέλος του 2020, ανέρχεται στο ύψος των 30,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Πιο συγκεκριμένα, φέτος επενδύονται συνολικά άλλα 19 εκατ. δολάρια τα οποία προστίθενται στην αρχική επένδυση των 11,7 εκατ. δολ. που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2018-2019.    

Με την εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 5 γραμμών παραγωγής, η παραγωγική δύναμη του εργοστασίου θα φτάσει τα 5 δις τσιγάρα μέχρι το τέλος του 2020.  Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ τον Αύγουστο του 2018, η παραγωγική δύναμη του εργοστασίου ήταν μόλις 0,7 δις. Η αυξημένη αυτή παραγωγική δύναμη του εργοστασίου τροφοδοτείται από τη μεταφορά παραγωγής στο εργοστάσιο της Ξάνθης από άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας. 

Η συστηματική επένδυση της JTI, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, μηχανές παραγωγής και ανθρώπινο δυναμικό, ισχυροποιεί τη θέση της εταιρείας ως ένας δυναμικός εξαγωγικός παίκτης της χώρας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση του δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, ενώ στο «χάρτη» των εξαγωγών θα προστεθούν σταδιακά και άλλες χώρες.

Δυνατά εμπορικά σήματα

Σήμερα, στο εργοστάσιο παράγονται εμπορικά σήματα διεθνούς εμβέλειας. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 παράγεται στη ΣΕΚΑΠ το Winston, η Νο 2 μάρκα τσιγάρων στην Ελλάδα και τον κόσμο, με προορισμό την εγχώρια αγορά και από το 2020 και για εξαγωγές σε ευρωπαϊκές αγορές χώρες με υψηλό όγκο πωλήσεων, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, καθώς και Κύπρο. Παράγεται επίσης το Camel το οποίο προορίζεται για εξαγωγές σε χώρες της Ε.Ε καθώς και τα παραδοσιακά σήματα της ΣΕΚΑΠ (BF, GR).

Επένδυση στους ανθρώπους

Στόχος της JTΙ είναι η διατήρηση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η προετοιμασία των εργαζομένων για μελλοντικές προκλήσεις και επίτευξη υψηλών στόχων παραγωγής, ενώ μέλημα της εταιρείας αποτελεί και η διαρκής συμβολή της στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας.

 Αναφερόμενος στην επένδυση της JTI στη ΣΕΚΑΠ, ο κ. Victor Crespo, Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα, σχολίασε:

Αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα και παρά τις δύσκολες συνθήκες, η JTI συνεχίζει αδιάκοπα την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για τη ΣΕΚΑΠ επιβεβαιώνοντας, αφενός, την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην εθνική και τοπική οικονομία και, αφετέρου, τη θέση της ως ένας σταθερός και συνεπής επενδυτής στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η συνεχής και συστηματική συμβολή μας στην ελληνική οικονομία και στην αύξηση του δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παραγωγική μονάδα και ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της περιοχής»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button