ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η πρώτη συνεδρίαση για το 2007 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Εκλέχθηκαν το Προεδρείο και τα Μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η πρώτη συνεδρίαση για το 2007 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Εκλέχθηκαν το Προεδρείο και τα Μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής. Απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους οι Φωτιάδης Νίκος, Καλογερής Κρίτων, Ξυνίδης Θανάσης.
Στην αρχή κόπηκε και η βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου. Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Δημάρχου ο οποίος και το κλήρωσε στη συνέχεια. Τυχερός ο Σερραίος Ευστράτιος.
Στη βασιλόπιτα των Μέσων Ενημέρωσης το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Δημοτικού Ραδιοφώνου και το παρέλαβε η Νάντια Νάκου. Από τους δημοτικούς συμβούλους του πλειοψηφίσαντα συνδυασμού προτάθηκε ομόφωνα για τη θέση του Προέδρου ο κ. Καλαϊτζής Θεολόγος. Ακολούθησε φανερή ψηφοφορία.
Ο κ. Καλαϊτζής έλαβε 15 ψήφους (συμπολίτευση) και οι 9 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (6 της παράταξης Πούλιου, οι δυο ανεξάρτητοι μουσουλμάνοι και ο Νίκος Ανταμπούφης) ψήφισαν λευκό. Ο κ. Καλαϊτζής θα είναι ο νέος Πρόεδρος για την περίοδο 2007-2008. Από τους δημοτικούς συμβούλους των επιλαχόντων συνδυασμών προτάθηκε ομόφωνα για την θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ο κ. Τοπ Ισμέτ της παράταξης Πούλιου. Ακολούθησε φανερή ψηφοφορία και αξιοσημείωτο είναι ότι και οι 24 δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ναι στον Τοπ Ισμέτ για Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης την περίοδο 2007-2008. Από τους δημοτικούς συμβούλους του πλειοψηφίσαντα συνδυασμού για τη θέση του Γραμματέα προτάθηκε ομόφωνα ο Μανώλης Φανουράκης, 15 δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ναι και 9 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής για την περίοδο 2007-2008 εκλέχθηκαν οι Αγκόρτζας Απόστολος, Κυριακίδης Αλέξανδρος, Τριμίντζιος Σταμούλης, Φιλίππου Φίλιππος (από τον πλειοψηφίσαντα συνδυασμό) και οι Πούλιος Χρίστος, Καλογερής Κρίτων (από τους επιλαχόντες συνδυασμούς). Αναπληρωματικά μέλη για τη Δημαρχιακή Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Παπασταματίου Γεώργιος, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Φωτιάδης Νικόλαος, Ξυνίδης Αθανάσιος, Μελισσόπουλος Σάββας. ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ξάνθης θα είναι οι: Φωτιαδης Νικόλαος (Διοικητικές Υπηρεσίες – Αναπληρωτής Δημάρχου). Χρηστίδης Γιάννης (Κοινωνικού Τομέα – Λαϊκή Αγορά). Κωνσταντινίδης Λεωνίδας ( Δημοτική Αστυνομία – Καταστήματα). Μούρκας Χρήστος (Πολεοδομία Τμήμα Μελετών). Θεοδωρίδης Τάσος (Καθαριότητας). ΠΡΟΕΔΡΟΙ Νέοι Πρόεδροι στα Νομικά Πρόσωπα και τον Οργανισμό του Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα είναι οι: Τσέπελης Μανώλης (ΔΕΥΑΞ). Σερραίος Ευστράτιος (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΞ). Καραγιαννίδη Σοφία ( Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών). Φιλίππου Φίλιππος (Παιδικοί Σταθμοί). Παπασταματίου Γεώργιος (ΚΑΠΗ). Φανουράκης Μανώλης (ΔΕΑΞ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button