Τρίτο Μάτι

Κουρτίδης: “Το αρδευτικό της Ξάνθης αποτελεί έργο της Κυβέρνησης, που στηρίζει την Ξάνθη, όνειρο δεκαετιών εξαίρετων πολιτικών προσωπικοτήτων και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν”

“Πλέον πρέπει να αφήσουμε πίσω πολιτκές, που μας οδηγούν πίσω δεκαετίες .

Η ΠΕ Ξάνθης είχε μείνει πίσω στο αρδευτικό και πότιζε μόλις 31.000 στρέμματα από το Νέστο ενώ η Καβάλα έχει αναπτυχθεί και ποτίζει 300.000 στρέμματα.

Η ΠΕ Ξάνθης μετά το σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις ενστάσεις θα ποτίζει, άλλα περίπου 45.000 στρέμματα με το νέο αρδευτικό και συνολικά 76.000 στρέμματα. Η αναλογία είναι συντριπτική υπέρ του γειτονικού νομού.

Όλα αυτά ειπώθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στις 9 Ιουνίου 2023, που είχαμε στην ΠΕ Ξάνθης με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κο Παπαγιαννίδη, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες.

Μετά το έργο προκηρύχθηκε από την Κυβέρνηση με ΣΔΙΤ και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Χωρίς λόγο και αιτία στη συνέχεια στις 11 Αυγούστου 2023 έγινε σύσκεψη, αμφισβήτησης του κυβερνητικού έργου για το νέο αρδευτικό της Ξάνθης στον Δήμο Νέστου, στην οποία φυσικά αρνήθηκα να παρευρεθώ, διότι το αρδευτικό της Ξάνθης αποτελεί έργο της Κυβέρνησης, που στηρίζει την Ξάνθη, όνειρο δεκαετιών εξαίρετων πολιτικών προσωπικοτήτων και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό, ότι προχωρούμε μπροστά και ότι το έργο για την ανάπτυξη της Ξάνθης και της Θράκης δεν θα σταματήσει.”

“Η ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης

Κώστα Κουρτίδη, φώτο αρχείου)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button