Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Λυκείου Ελληνίδων

Το Λύκειο τών Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποίησε το Σάββατο βράδυ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης τον ετήσιο αποκριάτικο χωρό του, με μεγάλη παρουσία μελών και φίλων του. Φυσικά τίμησε με την παρουσία του Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χ. Δημαρχόπουλος. Ο ετήσιος χορός, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο μετά την τσικνοπέμπτη.

Το Λύκειο τών Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποίησε το Σάββατο βράδυ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης τον ετήσιο αποκριάτικο χωρό του, με μεγάλη παρουσία μελών και φίλων του. Φυσικά τίμησε με την παρουσία του Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χ. Δημαρχόπουλος.


Ο ετήσιος χορός, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο μετά την τσικνοπέμπτη.


Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πνεύμα της αποκριάς όπου συμμετείχαν τα μέλη, οι φίλοι, οι χορευτές σε μία προσπάθεια να διασκεδάσουν, έτσι όπως γνωρίζουν οι Θρακιώτες τουτες τις ημέρες της αποκριάς.


Παράλληλα το Λύκειο Ελληνίδων παρουσίασε δείγμα της προσπάθειας και της δουλειάς τους.


Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το τμήμα εκμάθησης γκάιντας που μετρά δώδεκα μαθητές.


Η γκάιντα, σύμφωνα με την κ. Στάντζιου, είναι το παραδοσιακό όργανο της Θράκης όπου το Λύκειο Ελληνιδων καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια να βγούνε γκαιντατζήδες για να μείνει ως παρακαταθήκη.


Τα μαθήματα εκμάθησης της γκάιντας ξεκινούν μετα τα δέκα για να αναπτυχθούν οι πνεύμονες των μαθητών.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι πέντε νεότεροι, μετά από προσπάθεια 2 ετών με δάσκαλο τόν Βαγγέλη τον Δωρόπουλο και υποστηρίχθηκε στην προσπάθεια αυτη από τον άλλο δάσκαλο του Λυκείου Γιάννη Καναργιέλη στο νταούλι και στο τουμπερλέκι.


Μετά από την παρουσίαση των παιδιών που έπαιξαν γκάιντα και κατενθουσίασαν τον κόσμο δίνοντας από καρδιάς τα εύσημα στην πρόεδρο, στη συνέχεια παρουσιάστηκε μία αντιπροσωπευτική ομάδα από τα τμήματα παραδοσιακού χορού από ενήλικες με τις αυθεντικές φορεσιές και παρουσιάστηκε το λάτιν, μία προσπάθεια των δύο δασκάλων αναγνωρισμένου κύρους με πανευρωπαϊκά διπλώματα στον τομέα τους με τις δικές τους ομάδες και κατέπληξαν τον κόσμο στην κυριολεξία με τις δεξιότητές τους.


Το μουσικό κομμάτι επιμελήθηκε η ορχήστρα του Λυκείου με ακούσματα όλων των ειδών.


Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πέπη Στάντζιου ευχαρίστησε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, καταστηματάρχες που είχανε την καλωσύνη να τους δώσουν δωρεάν τα προϊόντα τους τα οποία αποτέλεσαν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά που στην ουσία είναι το έσοδο που έχει το Λύκειο.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


 ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button