Αγώνας Σπόρ

Βασίλης Παπαδημητρίου : “Πάνω από όλα οι ακαδημίες που μέσα από αυτές θα έρθει η ανάπτυξη”

Του Τάκη Τριανταφύλλου

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου είναι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Sydney Olympic και την έχει αναγάγει σε ένα πετυχημένο σύλλογο που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον χώρο των υποδομών με εντυπωσιακή εξέλιξη ! Παράλληλα εκτός από την βελτίωση των υποδομών παρακινεί τους φιλάθλους να γεμίζουν το γήπεδο της Sydney με κάθε τρόπο !

Πλέον προχωράει σε ένα τολμηρό βήμα . Αγοράζει την Ξάνθη . Και κύριε Bill Papas εδώ είναι η πρώτη μου ερώτηση. Γιατί την Ξάνθη ;

“Γνωρίζετε ότι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα είναι δεδομένη. Βρήκαμε την ευκαιρία με αυτήν την αγορά, να χτίσουμε άλλη μια “γέφυρα” με την Ευρώπη, πόσο μάλλον που είναι και χώρα των γονέων μας”

Γιατί η Ξάνθη όμως και όχι ένα άλλο γκρουπ ;

“Οι συνεργάτες μου θέλανε και επέλεξαν μια περιοχή που να έχει πολλές προκλήσεις για ανάπτυξη με σταθερά βήματα. Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το επίπεδο ανταγωνισμού του συλλόγου βοηθώντας παράλληλα στην ευρύτερη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την Θράκη που είναι κομμάτι της Ελλάδας”

Κύριε Πάπας, ποιος σας ακολουθεί σε αυτό το όνειρο για την ανάπτυξη;

“Πρώτον ο Leo Karis . Γνωστός στην ποδοσφαιρική κοινότητα της Αυστραλίας για την εκπροσώπηση παικτών. Η εμπειρία του επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, διαπραγματεύσεις για συμβόλαια, φιλικούς αγώνες και είναι ο καλύτερος στην Αυστραλία πάνω σε αυτό, το γνωρίζετε. Έχει ένα μεγάλο δίκτυο επέκτασης σε τοπικό και διεθνές στερέωμα με εμπειρία 20 ετών που βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη.

Δεύτερο πρόσωπο ο Damon Hanlin. Iδιοκτήτης της TITAN GROUP , φίλος μου και διευθυντής της Olympic Sydney , έχει μια θετική ενέργεια στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Προπονητής ο Τόνι Πόποβιτς, με μεγάλη επιτυχία στην Perth Glory , υπέγραψε για δυο έτη.

Στο Staff του θα είναι ο Άρθουρ Ντίλες που άφησε τις υποδομές της Western Sydney και είναι το δεξί χέρι του Πόποβιτς . Εκτελεστικά στην Ξάνθη θα μας εκπροσωπούν οι Ανέστης Τσετινές και Γιώτης Παναγιώτου.”

Πώς αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν τον σύλλογο ;

“Ο στόχος μας ΔΕΝ είναι να σπαταλήσουμε εκατομμύρια ή να πάρουμε τίτλους. Στόχος είναι η επένδυση και η βελτίωση μέρα με την ημέρα σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της προπόνησης, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, αξιοποίηση των ταλέντων της Θράκης , να καταστίσουμε την ομάδα ΠΡΩΤΗ επιλογή για την περιφέρεια και την περιοχή για τους ποδοσφαιριστές. Να γίνεται μακροπρόθεσμη συνεργασία με τις ακαδημίες. Πιστεύω σε ένα έργο που θα φέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας υποστηρίξει, ένα γεμάτο γήπεδο.”

Με την Sydney τι θα γίνει , ανησυχεί ο κόσμος μήπως βρεθεί σε δεύτερη μοίρα .

“Η Sydney είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μας. Ανοίγουν πλέον άλλοι ορίζοντες για τον σύλλογο με την αγορά της Ξάνθης. Η προβλεπόμενη ίδρυση της δεύτερης Εθνικής που θα μας βρει εκεί θα αποτελέσει κίνητρο για να έρθουν παίκτες άλλου επιπέδου. Ταυτόχρονα με την Ξάνθη , είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τα παιδιά της Sydney να δουλεύουνε σκληρά , να παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα , να αποκομίσουν εμπειρίες και γιατί όχι να μην συμμετέχουν μελλοντικά σε ομάδες όπως η Ξάνθη”.

Με την παρουσία του Bill Papas στην Ξάνθη, ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασιών Ελλάδας-Αυστραλίας. Ο επιχειρηματίας έχει την ευκαιρία να ανεβάσει ΞΑΝΑ τον ιστορικό σύλλογο στην Σούπερ Λίγκα αλλά όπως φωνάζει σε κάθε επίπεδο και με συνεχόμενο τόνο…πάνω από όλα οι ακαδημίες που μέσα από αυτές θα έρθει η ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button