Εκδηλώσεις

Εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστό στην αποστολή διάχυσης της παιδείας και του πολιτισμού αλλά και αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες λόγω της πανδημίας του ιού covid-19 υλοποιεί φέτος εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.

Προσφέρει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε όλους νε εντρυφήσουν σε θεματικές που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους.

Η εξ’ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση.

Πέρα από την ασφάλεια η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του  πογράμματος.

 

ΕΥΕΛΙΞΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

 

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση βασίζεται σε μια φιλική προς τον χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω τις οποία οι εκπαιδευόμενοι αλληλεπιδρούν με το κατάλληλα διαμορφωμένο υλικό, επικοινωνούν με τους εκπαιδευτές και τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο των προγραμμάτων και δέχονται ανατροφοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος βασίζεται σε ασύγχρονη εκπαίδευση προσφέροντας τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να καθορίζουν τον τρόπο και τον χρόνο που θα εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση εκπαιδευόμενων και διδασκόντων. Οι συμμετέχοντες δεν είναι αναγκαίο να συνδέονται στην πλατφόρμα την ίδια στιγμή. Επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό (Ειδικά διαμορφωμένο για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση γραπτό εκπαιδευτικό υλικό, παρουσιάσεις και βίντεο με τα μαθήματα). Είναι ο ιδανικός τρόπος μάθησης για πολυάσχολους ανθρώπους που επιδιώκουν μια ποιοτική και ευπροσάρμοστη εκπαίδευση εξασφαλίζοντας την αυτονομία τους.

Παράλληλα θα υπάρχουν και σύγχρονα τηλε – μαθήματα (με την πρόβλεψη δυνατότητας να τα παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα και όσοι δεν καταφέρουν να συμμετέχουν σε αυτά). Τέλος, τα προγράμματα ολοκληρώνονται στο τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου (Ιούνιος – Ιούλιος 2021) με την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για την πλήρη κατανόηση των διδαχθέντων αντικειμένων τα οποία μπορούν αν παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά μέσω live streaming.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται εξ’ αποστάσεως είναι τα εξής

 

Πληροφορίες

Διάρκεια προγραμμάτων: Οκτώβριος 2020 – Ιούλιος 2021 (10 μήνες 350ώρες)

Κόστος Προγραμμάτων: 200€ (σε τρείς δόσεις: 100€ μέχρι 1 Οκτωβρίου 2020, 50€

μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2021 και 50€ μέχρι 1 Μαΐου 2021)

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων: Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη

Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση)

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι συμμετέχοντες

λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα

αντικείμενα που διδάχθηκαν καθώς και συνοδευτικό πιστοποιητικό Europass.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και

Παράδοσης στα τηλ: 25410-26635 (17:00 – 21:00) και 25410-29282 (09:00 – 13:00)

ή με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

makedosb@yahoo.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button