Θα συνέλθει άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ

Αν και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) ξεκίνησε ως αντισυστημικό κόμμα, εντούτοις κάποια κορυφαία στελέχη ενεργούσαν εντός του συστήματος για προσωπικό όφελος.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Παύλος Χαϊκάλης ξέσπασε και έβαλε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων, αναφερόμενος στην πολλή μεγάλη μείωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ.

Και στην Περιφέρεια κάποιοι βουλευτές (;) έπαιρναν τηλέφωνο σε στελέχη και ζητούσαν να στηριχθεί ο κ. Κουμουτσάκος στην Αττικής και ο κ. Μώραλης στον Πειραιά.

Αν και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) ξεκίνησε ως αντισυστημικό κόμμα, εντούτοις κάποια κορυφαία στελέχη ενεργούσαν εντός του συστήματος για προσωπικό όφελος.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Παύλος Χαϊκάλης ξέσπασε και έβαλε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων, αναφερόμενος στην πολλή μεγάλη μείωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ.

Και στην Περιφέρεια κάποιοι βουλευτές (;) έπαιρναν τηλέφωνο σε στελέχη και ζητούσαν να στηριχθεί ο κ. Κουμουτσάκος στην Αττικής και ο κ. Μώραλης στον Πειραιά.

Τα προβλήματα του κόμματος ήταν γνωστά μετά τις αποχωρήσεις κάποιων στελεχών και την ένταξή τους στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ο πρόεδρος και κάποιες παρέες τα έκρυβαν κάτω από το χαλί.

Θα συνέλθει άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα και εκεί θα ειπωθούν πάρα πολλά και έξω από τα δόντια… και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 

Στα συστημικά κανάλια η αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής μονοπωλεί τις συζητήσεις.

Το νέο που… κυκλοφορεί είναι ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν παρασυρθεί, ψηφίζουν κατά συνείδηση και είναι ενταγμένοι στα πιστεύω τους.

Προεκλογικά… έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα, για άγρα ψήφων, καθόσον θεωρείται ακροδεξιό κόμμα – μόρφωμα – εγκληματική οργάνωση.

 

Τα τερτίπια του μακαρίτη Κουτσόγιωργα, να πριμοδοτείται δηλαδή το δεύτερο κόμμα σε βάρος του πρώτου… ίσως ξαναζήσουμε… στο προσεχές μέλλον.

Όταν το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστά πάνω από 40%… στιγμές και μέρες που πέρασαν ανεπιστρεπτί, δεν ασχολούνταν με την κεντροαριστερά.

Σήμερα η συγκυβέρνηση φέρνει στο φως διάφορες σκέψεις, όπως η μείωση του μπόνους των 50 εδρών στο πλειοψηφών κόμμα για να μην μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση αν κερδίσει, όποτε γίνουν εθνικές εκλογές.

Τέτοιες επιδιώξεις και ενέργειες… αν ευοδωθούν… ίσως “εξαγριώσουν” την ελληνική κοινωνία και γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της συγκυβέρνησης.

 

Το 2009 μετά τις ευρωεκλογές ο σημερινός… αρχηγός του ΠΑΣΟΚ… της Ελιάς είχε πει ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του αποτελέσματα (36,5%) και της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπάρχει διαφοροποίηση της βούλησης των ελλήνων πολιτών από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και ζήτησε εκλογές για να αποκατασταθεί η πολιτική τάξη.

Οι εκλογές έγιναν, ο κ. Καραμανλής ενέδωσε στην πίεση και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

Το σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” ακόμα και σήμερα δονεί στα αυτιά μας.

Σήμερα που ζούμε τις ίδιες καταστάσεις ο κ. Τσίπρας δε δικαιούται να ζητήσει εκλογές.

Το γιατί δε θέλουν εκλογές… και όλοι το ξέρουμε… και όλοι το καταλαβαίνουμε…

 

Δε θα ξαναδιεκδικήσει το Δήμο της Ξάνθης ο κ. Χρήστος Πούλιος.

Μετά από τρεις… αποτυχημένες προσπάθειες, σε τρεις δημοτικές αναμετρήσεις χρεώνεται με τρεις ήττες, καιρός ήταν… να μας αποχαιρετήσει πολιτικά και ν’ αναλάβει κάποιος άλλος τις τύχες του συνδυασμού.

Ισως μετά από πέντε χρόνια άλλοι άνθρωποι, με άλλες ιδέες, με άλλα οράματα, κατορθώσουν να αλλάξουν τα πράγματα και να πάρουν τις τύχες του δήμου στα χέρια τους.

 

Νέες μάχες και διαπληκτισμούς θα ζήσουμε στις πολυκατοικίες.

Αφού οι ένοικοι ξεπάγιασαν το χειμώνα καθόσον τα καλοριφέρ δε δούλεψαν (λόγω οικονομικών συνθηκών) για τον ίδιο λόγο αρχίζουν να μη λειτουργούν και τα ασανσέρ.

Φαίνεται ότι ο αθλητισμός… είναι μέσα στα κυβερνητικά πλάνα…

Σε τι κόσμο μ’ έφερες να ζήσω μπαμπά…

 

Από τις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και ειδικά στην περιοχή νότια της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Ιονίου Πελάγους.

Για τον ίδιο λόγο έχει απαγορευτεί και η αλιεία στις περιοχές αυτές και στα διεθνή ύδατα.

Η απαγόρευση της αλιείας γίνεται σε ορισμένες περιοχές κάθε χρόνο για να μεγαλώσουν τα αλιεύματα… για να γίνει ο γόνος… γονιός…

Οι συμπτώσεις όμως μας ανησυχούν και μας παραπέμπουν αλλού, όταν στα ίδια σημεία της απαγόρευσης θα γίνει και η καταστροφή των συριακών χημικών.

Η Μεσόγειος είναι μια κλειστή λεκάνη, μια κλειστή θάλασσα και… συγκοινωνεί με τις άλλες θάλασσες – ωκεανούς, μέσω του Γιβραλτάρ και της τεχνητής διώρυγας του Σουέζ, με αποτέλεσμα η ανανέωση των νερών να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η συγκεκριμένη μέθοδος καταστροφής των χημικών σε θάλασσα γίνεται για πρώτη φορά, δεν υπάρχει προηγούμενο και αν συμβεί κάποιο ατύχημα τα αποτελέσματα της καταστροφής θα είναι ανεπανόρθωτα για τα κράτη της λεκάνης της Μεσογείου.

Οι έλληνες επιστήμονες (δε θα παρευρίσκονται ούτε ως απλοί παρατηρητές στην όλη διαδικασία) κρούουν των κώδωνα του κινδύνου .

Η συγκυβέρνηση όμως περί άλλων τυρβάζει.

 

Είναι η πρώτη φορά που στα ελληνικά πολιτικά πράγματα προαναγγέλλεται κυβερνητικός ανασχηματισμός και μάλιστα όχι από τον καθ’ ύλη αρμόδιο του πρωθυπουργού, αλλά από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, άλλαξε το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και η συγκυβέρνηση προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις ν’ αλλάξει το γήπεδο, πετώντας όμως την μπάλα στις κερκίδες.

Εάν δεν αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες συγκυβερνητικοτροϊκανές πολιτικές, όποιες αλλαγές προσώπων και να γίνουν, δε θ’ αλλάξουν την οικονομική κατάσταση και την καθημερινότητα εκατομμυρίων φτωχοποιημένων ελλήνων.

Η είδηση της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου και… εξουσιοδοτήθηκε (;) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προβεί στην ανακοίνωση για ν’ αλλάξει η συζήτηση της μείωσης των ποσοστών κατά 12% της συγκυβέρνησης, για ν’ αλλάξει η ατζέντα των συζητήσεων από τα γνωστά συστημικά κανάλια.

Είδες τι δύναμη μπορεί να έχει το 8%;

 

Κυκλοφορεί ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ίσως είναι ο νέος ευρωπαίος επίτροπος της χώρας μας (στη θέση της κας Μαρίας Δαμανάκη) στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κόβοντας (;) την κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Αν ο κ. Βενιζέλος ορισθεί (και θέλει και μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του αν το επιθυμεί) ως ο νέος επίτροπος, τότε ανοίγει… ο δρόμος για συζήτηση και πιθανές συμμαχίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ (Ελιά) – ΔΗΜΑΡ – Ποταμιού για την ίδρυση της νέας κεντροαριστεράς.

Βενιζέλος και πάσης Ελλάδος.

 

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, συμφωνίες επί συμφωνιών, εντός – εκτός και επί τ’ αυτά – ώστε να μαζευτούν οι ψήφοι των 180 βουλευτών για την εκλογή από αυτή τη βουλή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι έλληνες βουλευτές είναι ελεύθεροι και θα πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την ανάδειξη από τη βουλή του νέου προέδρου.

Το να δελεάζονται κάποιοι με πιθανές υπουργο ή υφυπουργοποιήσεις αυτό παραπέμπει… σε άλλες εποχές…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button