Ειδήσεις

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ( GOSSIP )…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Tα ΄΄ γαλλικά ΄΄ του Πάπα άκουσαν όσοι πιστοί είχαν προσέλθει την περασμένη Κυριακή 06/09/2020 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς πίσω από ένα παράθυρο στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ομιλία του να μην κουτσομπολεύουν χαρακτηρίζοντας το κουτσομπολιό χειρότερο από τον κορωνοϊό.
΄΄ Σας παρακαλώ αδελφοί και αδελφές μου ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην κουτσομπολεύουμε. Το κουτσομπολιό είναι χειρότερη πληγή από τον COVID ΄΄ , είπε ο ποντίφικας ο οποίος να σημειωθεί πως έχει καταφερθεί πολλές φορές και εναντίον των trolls στο διαδίκτυο.
– Τι μας λέει πάλι ο ά-μπαλος, θα φρικάρω. Ρε μάστορα, μάθε μπαλίτσα τον άνθρωπο, πετάχτηκε ο Gabriel.
– Βγάλε το σκασμό, πριν βγάλω την παντόφλα.
– Γιατί ; Ξέρεις ότι τον κάλεσα στο σπίτι του Big brother στη Βιστωνίδα και μου γύρισε την πλάτη ;
– Πάλι καλά που δεν σου ξήλωσε τα γαλόνια, να υποβιβαστείς σε σπουργιτάκι.
– Δηλαδή αν ήμουν σπουργίτης, θα με άφηνες στις φαβέλες όταν με γνώρισες στο ΡΙΟ ;
– Καλά ρε μπουζουκοκέφαλε, έστησες σπίτι του Big brother στη λίμνη Bιστωνίδα ; εκεί που είσαι σώγαμπρος ;
– Και γιατί να μη στήσω σπίτι, εκπομπή, προκοπή, εξέλιξη, εκμοντερνισμό, ευρωπαϊκά ιδεώδη ; Όλοι εμείς εκεί στη λίμνη στο πηγάδι κατουρήσαμε ;
– Εσύ συντονίζεις τις κάμερες, τους κοριούς, τους ρόλους, τα δωμάτια, τις σκηνές, τα παρατράγουδα, τα μπες – βγες, όλα τα συναφή ;
– Λίγος σου πέφτω ; Εγώ στη Βραζιλία, πριν με πάρεις να με φέρεις στην Ελλάδα, έβγαζα βασίλισσα καρναβαλιού στο ΡΙΟ.
– Είχατε ανακατωσούρα ; Νταβατζιλίκια ;
– Και τι νταβατζιλίκια. Τρόμαξαν ακόμα και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον δεύτερο όταν ήταν Πρωθυπουργός και ξεστόμισε το περίφημο : Τέρμα οι Νταβατζήδες. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τις υποψήφιες η τελευταία πριν την ανακήρυξη της βασίλισσας του καρναβαλιού.
– Δηλαδή συμφωνείς με τον Πάπα ;
– Καθόλου. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Δεύτερη ζωή δεν έχει. Και ζωή χωρίς gossip δεν είναι ζωή, όπως και να το κάνουμε.
– Πριν από 3 εβδομάδες είχατε Φλαμινγκο Καλλιστεία. Φαντάζομαι το παρασκήνιο. Για να χρησιμοποιούμε και συνόνυμες λέξεις τώρα που η νέα γενιά των φιλολόγων πέρασε μπροστά και σε μερικά χρόνια θα μας μιλάνε στις αίθουσες διδασκαλίας για τα επιρρήματα και τα απορρίμματα με τα ακροαστικά γύρω από το λαιμό όπως η Νένα Αθανασιάδου Κράββαρη που πάει για γιατρός.
– Μαύρες και άσπρες Φλαμίνγκενες με ένα όνειρο ζουν από εκείνη τη μέρα. Να κάνουν υπέροχα πόδια σαν της Βίκυς Καγιά, της Ναόμι Κάμπελ, της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, της Τζένιφερ Άνιστον ή της Κατερίνας Στικούδη που τις είχαμε εδώ σαν κριτική επιτροπή.
– Gabriel μπήκαν ψύλλοι στ αυτιά μου πως αλλάζεις επάγγελμα. Αληθεύει ;
– Για δες ποιός μιλάει. Ένας που όταν ρωτήθηκε από την Πέπη Κελτσίδου σε παραλία της περιοχής πολύ πρόσφατα πως βλέπει τα πράγματα, της απάντησε ρ ό δ ι ν α διότι βγήκαν στους πάγκους των μανάβηδων τα ρόδια. Μάστορα δεν ξέρω αν είσαι κρυπτοχριστιανός, αλλά κρυπτοκαλαμαρά σε κόβω με το παπαγαλλίσιο μάτι μου.
– Τελικά από ότι κατάλαβα, ο Πάπας Φραγκίσκος για Super League ή Champions League δεν κάνει.
– Γι αυτό ας παραμείνει Πάπας και να αφήσει τα κουτσομπολιά, τα νταβατζιλίκια, το gossip, το παρασκήνιο.
Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button