Ειδήσεις

Πόποβιτς: «Πιστεύω στον εαυτό μου και ξέρω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία για να πετύχω»

Ο Τόνι Πόποβιτς έχει προσγειωθεί στην Ελλάδα έτοιμος για την επόμενη προπονητική του πρόκληση. Ο τελευταίος προπονητής της Αυστραλίας για δουλειά στο εξωτερικό μίλησε με την Optus Sport στη μοναδική του συνέντευξη από το διορισμό του.

Ο μοναδικός προπονητής της Αυστραλίας που έχει κερδίσει την ηπειρωτική χώρα έχει δηλώσει ότι είναι προετοιμασμένος για την πρόκληση του προπονητή στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας και την ευθύνη της επιστροφής του νέου συλλόγου του, Ξάνθη, στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Ο Πόποβιτς, ο οποίος μόλις έφτασε στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι η δελεαστική δουλειά για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο με έναν Αυστραλό ιδιοκτήτη τον έπεισε να παραιτηθεί από τον Περθ Γκλόρι και να αναλάβει μια άλλη πρόκληση, τρία χρόνια μετά την ένταξή του στην τουρκική ομάδα Καραμπούκσπορ και σχεδόν 10 χρόνια μετά την ένταξή της στην Κρίσταλτ Προπονητικό προσωπικό του Palace.

«Η ιδέα ήταν να συμμετάσχω σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας, αλλά δέχομαι αν είναι δεύτερη κατηγορία. Πιστεύω στον εαυτό μου και ξέρω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία για να πετύχω », δήλωσε ο Πόποβιτς στο Optus Sport.

«Πιστεύω ότι με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη και της ηγετικής ομάδας, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε, αλλά το κάνουμε με επαγγελματικό και αξιοσέβαστο τρόπο.

«Υπάρχουν πολλές αναδιαρθρώσεις και περιμένουμε ακόμα μια απόφαση. Αφού μίλησα στον Μπιλ, αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάω εκεί ανεξάρτητα από το τμήμα.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία πρώτα απ ‘όλα, μετά από την πρόκληση. Πάντα μου άρεσε μια πρόκληση και τους αντιμετώπισα.

«Είμαι ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να εργαστώ στην Ευρώπη. Θέλω να μεγαλώσω ως προπονητής, να ανταγωνιστώ το καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος και αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω κάτι στην Ξάνθη και να εδραιωθούμε στην κορυφαία κατηγορία.

«Συνέβη πολύ γρήγορα γιατί μόλις πρόσφατα πήρε το κλαμπ. Μου έχουν εντυπωσιάσει, είναι ομοϊδεάτες και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. ”

Ενώ τα αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί στις τέσσερις μεγάλες απώλειες του Απόπλιγκ του Πόποβιτς, πολύ λιγότερα έχουν γίνει για το εξαιρετικό του επίτευγμα του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ του 2014 με το Δυτικό Σίδνεϊ Γουάντερς.

Ο Πόποβιτς διεκδίκησε δύο Premier Plates, το 2012-13 (Δυτικό Σίδνεϊ) και το 2018-19 (Perth Glory), που στην ευρωπαϊκή γλώσσα είναι τίτλος, εκτός από δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση (2013-14 και 2015-16) και έχασε τον τελικό μόλις μία φορά σε επτά σεζόν, υπογραμμίζοντας τη συνέπεια του.

Ο Perth Glory βρισκόταν στο προσκήνιο για να ανεβάσει μια σοβαρή κλίση για τον τίτλο και να χάσει την προσοχή του στο Champions League του 2020, αποδίδοντας καλά στην ήττα 1-0 από την FC Tokyo. Ο Covid εκτροχιάστηκε την εκστρατεία του Glory, με το αστέρι ντιέγκο Diego Castro και Gregory Wuthrich να εγκαταλείψουν μαζί με τον παίκτη βίζας Kim Soo-beom, μαζί με έναν τραυματισμό που έληξε στη σεζόν για τον Socceroo Chris Ikonomidis.

«Αυτή τη σεζόν μόλις χάσαμε τον μεγάλο τελικό σε μια δύσκολη χρονιά – οι παίκτες έχουν δείξει παρά τα ζητήματα του Covid και ζουν σε φούσκα για δύο μήνες, έχουν μεγαλώσει ως άντρες και ποδοσφαιριστές», είπε.

«Είχαμε ακόμη την προσδοκία να είμαστε στον μεγάλο τελικό, αλλά αποτύχαμε. Είναι ένα σημάδι προσδοκίας και προόδου. Εύχομαι να συνεχιστεί η επιτυχία του συλλόγου.

«Χάρη στον Perth Glory που επέτρεψε να συμβεί αυτό, στον πρόεδρο Tony Sage, τον CEO Tony Pignata και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Jacob Burns. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι τα τελευταία δύο χρόνια. ”

Το πρώτο όριο του Πόποβιτς για το Euro ήταν μια άλλη πρόκληση δύο βαθμίδων, ενώνοντας το Crystal Palace που απειλήθηκε για υποβιβασμό ως βοηθός του πρώην συμπαίκτη του Dougie Freedman στη μέση της σεζόν 2010-11, με παράταση συμβολαίου μόνο σε προσφορά στην περίπτωση που παρέμειναν.

Έκανε το θαύμα, ανέβασε το Palace στο μεσαίο τραπέζι σεζόν 2011-12 που περιλάμβανε έναν ημιτελικό του League Cup, το οποίο περιλάμβανε μια διάσημη νίκη του πέμπτου γύρου του League Cup έναντι της Manchester United στο Old Trafford. Αυτό έθεσε τα θεμέλια για την προώθηση του Premier League 2012-13 του Palace, οπότε ο Πόποβιτς είχε ολοκληρώσει μια εκπληκτική σεζόν με τους Wanderers.

Η τάση του Πόποβιτς για μια πρόκληση τον οδήγησε να παραιτηθεί από τους Wanderers στην αρχή της σεζόν 2017-18 για να συμμετάσχει στον Τούρκο κάτοικο κορυφαίου επιπέδου Κάραμπουκσπορ. Αλλά μέσα σε λίγες μέρες από τη νίκη του ντεμπούτου, άρχισε η αναταραχή του σκάφους. Αυτή η αναταραχή διήρκεσε μέχρι σήμερα, αφήνοντας τους παίκτες χωρίς αμοιβή και ο προπονητής προχώρησε μετά από 10 εβδομάδες.

«Είχα την εμπειρία στην Τουρκία και δεν το μετανιώνω για ένα δευτερόλεπτο. Κέρδισα πολλά από αυτήν την εμπειρία, είμαι καλύτερος προπονητής και προπονητής. Είμαι χαρούμενος που ανέλαβα αυτή τη δουλειά », είπε ο Πόποβιτς.

«Ήταν μια πολύ σύντομη θητεία, υπήρχαν προβλήματα στο κλαμπ, τα αποτελέσματα δεν ήταν εκεί.

Ο σύλλογος έχει κερδίσει έναν αγώνα από τότε που έφυγα πριν από δύο χρόνια (τώρα στην τρίτη κατηγορία), οπότε νομίζω ότι σας λέει μια ιστορία. Η εμπειρία στο Περθ με βοήθησε να είμαι καλύτερα εξοπλισμένος και για αυτήν την πρόκληση.

 

Ο Bill Papas και ο Billy Hogan (Διευθύνων Σύμβουλος της Liverpool FC) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την LFC τον Φεβρουάριο του 2020.

Ελληνικό ποδόσφαιρο

Η κίνηση του Πόποβιτς αντικατοπτρίζει τη μετακίνηση του Ποιτέκογλου στην ελληνική ομάδα τρίτης κατηγορίας Παναχαϊκή το 2008, ενώ θα βρει γνωστά πρόσωπα στους πρώην μαχητές της Α-Λιγκ Τζον Βαντ Σιπ και τον Μιχαήλ Βαλκανί, που είναι υπεύθυνοι για την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Συμμετέχει σε μια λέσχη της Ξάνθης με χαμηλή πτώση στην ιστορία των 53 ετών και σχεδιάζει να επιστρέψει στις ημέρες που ο σύλλογος προκρίθηκε τακτικά για το Europa League , πιο πρόσφατα το 2013-14.

Ο πρόεδρος της Ξάνθης Μπιλ Πάπας ενθουσιάστηκε από το μέλλον, αποκαλύπτοντας ότι ο Πόποβιτς είχε υπογράψει μια διετή συμφωνία.

«Μου δίνει μεγάλη χαρά να ανακοινώσω ότι ο Tony Popovic έχει προσχωρήσει σε διετές συμβόλαιο. Ο Τόνι ήταν επαγγελματίας και ενθουσιώδης καθ ‘όλη τη διάρκεια των συζητήσεών μας και καλωσορίζουμε και υποστηρίζουμε πλήρως αυτόν και τους παίκτες καθώς χτίζουμε ένα λαμπρό μέλλον », δήλωσε ο Παπάς.

Ο Πόποβιτς έφτασε στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο και ενθουσιάστηκε με το νέο του σπίτι.

«Είναι προνόμιο να είμαι ο προπονητής ενός καθιερωμένου ποδοσφαιρικού συλλόγου με περήφανη ιστορία. Είναι μικρό αλλά σεβαστό, θέλουμε να επιστρέψουμε στο κορυφαίο πρωτάθλημα και να κάνουμε το γήπεδο μας ένα φρούριο », είπε.

«Οι οπαδοί πρέπει να γνωρίζουν ότι παίρνουν προπονητή, προσωπικό και ιεραρχία που είναι πολύ αφοσιωμένη και αφοσιωμένη στην επανένταξη του συλλόγου στην κορυφή. Θα πάρουν τα πάντα από μένα, ολόψυχα, όσον αφορά την ηθική της εργασίας και θα κάνω ό, τι μπορώ.

«Θέλουμε να παρέχουμε σταθερότητα και να ανακτήσουμε τον σεβασμό, να είμαστε ένας ελκυστικός προορισμός για νέους παίκτες με φιλοδοξία».

Ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει στο εγχώριο ποδόσφαιρο, κερδίζοντας 20 από τους 24 τελευταίους τίτλους και η ομάδα διαθέτει πλέον τον πρώην επιθετικό της Γαλλίας Mathieu Valbuena, τον πρώην υποστηρικτή της Βραζιλίας και της Μπάγερν Μονάχου, καθώς και μια σειρά από διεθνείς της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του προϊόντος της Ξάνθης, πρώην αμυντικός της Ρώμης Βασίλης Τοροσίδης.

«Το ποδόσφαιρο εκεί συνεχίζει να αναπτύσσεται, η εθνική ομάδα είχε μεγάλη επιτυχία, ο JVS και ο Michael Valkanis είναι τώρα με την εθνική ομάδα. Είναι μια χώρα ποδοσφαίρου », είπε ο Πόποβιτς.

«Κοιτάξτε το πρωτάθλημα και την ιστορία του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ Αθήνα, του ΠΑΟΚ – τεράστιων και σεβαστών συλλόγων σε όλη την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα έχει μια περήφανη ιστορία και την βλέπετε κάθε χρόνο με το πόσο καλά κάνει ο Ολυμπιακός στο Champions League.

«Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, υποτιμημένο από ορισμένες απόψεις και δεν έχει την κάλυψη που κάνουν τα μεγάλα πρωταθλήματα. Οι παίκτες είναι πολύ σεβαστοί.

Ξέρω τι μπαίνω, υπάρχει πολύ πάθος, αυτός είναι ο μόνος κώδικας που έχει σημασία στα μάτια των θαυμαστών. Ανυπομονούμε για μερικές υπέροχες μέρες μπροστά στους θαυμαστές μας και τους κάνουμε περήφανοι και επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία και να δούμε την γηπεδούχο ομάδα να παίζει ξανά όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

sport.optus

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button