ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Οι εικόνες από την “ιδιωτική”, όπως χαρακτηρίστηκε , επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν στην Κομοτηνή, που έπαιξαν πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα του κέντρου, για τους κατοίκους της Θράκης δεν ήταν ούτε πρωτόγνωρες, ούτε και ασυνήθιστες.

     *Οι εικόνες από την “ιδιωτική”, όπως χαρακτηρίστηκε , επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν στην Κομοτηνή, που έπαιξαν πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα του κέντρου, για τους κατοίκους της Θράκης δεν ήταν ούτε πρωτόγνωρες, ούτε και ασυνήθιστες. 


      Το σόου του Τουρκικού Προξενείου, όπως και οι προκλητικές συμπεριφορές ήταν αναμενόμενες.


Άλλωστε όλοι οι προκάτοχοι του Αλί Μπαμπατζάν ακολουθούσαν την ίδια τακτική όταν επισκέπτονταν τη Θράκη.


     Όπως, επίσης, τα ίδια γνωστά πρόσωπα από το χώρο της μειονότητας τοπικά, πρώην και νυν βουλευτές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί παράγοντες που θέλουν να επηρεάζουν  και να καθοδηγούν τη μουσουλμανική μειονότητα, έσπευσαν να προσφέρουν  καλές υπηρεσίες στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και τη συνοδεία του.


      Μόνο που ξεχνούν πως τα συμφέροντά τους είναι εδώ και όχι στη γείτονα χώρα, και ανάλογη θα πρέπει να είναι και η συμπεριφορά τους.


 



      *Μάντατζι Τσετίν, Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, Μπαντάκ Χουσείν, ήταν από τα  πρόσωπα που έσπευσαν αμέσως να υποδεχτούν και να φωτογραφηθούν στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαπμπατζάν.


      Άραγε φρόντισαν να τον ενημερώσουν πως οι κάτοικοι της μουσουλμανικής μειονότητας απολαμβάνουν την ισονομία και ισοπολιτεία-φέρνοντας ως απτά παραδείγματα τη δική τους πορεία μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας- ή μήπως όχι;


 



     *Γιατί καθυστερεί τόσο το θέμα της επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ξάνθης;


    Οι προσφορές που κατατέθηκαν δεν είναι συμφέρουσες;


    Ή μήπως η ΑΤΕ έχει άλλες προτεραιότητες, όπως την πώληση των συνεταιριστικών εργοστασίων;


    Φαίνεται πως αναμένει την είσοδο του δίσεκτου 2008 για να αποφασίσει ποιος και αν θα αναλάβει τη μετατροπή του Ζαχαρουργείου σε εργοστάσιο παραγωγής Βιοαιαθανόλης.


 


     *Στους δρόμους προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, ώστε να βρεθεί στο πλευρό τους και στους αγώνες που ξεκινούν, βγήκαν από χθες οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά  εργοστάσια. 


     Εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ, της ΣΕΠΕΚ και των υπολοίπων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, έκαναν χθες κατάληψη για τέσσερις ώρες στο υποκατάστημα Ξάνθης της ΑΤΕ.


    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν την ΑΤΕ  από τις 6 έως τις 10 το πρωί. Και για αύριο Σάββατο ετοιμάζουν κάποιες κινητοποιήσεις στην κεντρική πλατεία με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 12  Δεκεμβρίου.


 



  *Στο μεταξύ χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή των νοσκομειακών γιατρών της Ξάνθης έληξε χθες η τριήμερη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ.


   Πάντως η Ένωση γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού Ξάνθης, ευελπιστούν ότι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που θα βρίσκεται στην Ξάνθη στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να του μεταφέρουν για άλλη μια φορά τα προβλήματα τους και να επιδιώξουν την επίλυση, έστω και μέρους αυτών.


   Βέβαια θα αναμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν και αυτά που θα έχει να τους πει.


   Αν και ο κυριος λόγος της επίσκεψής του  θα είναι άλλος, να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα οκτώ χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης, Φίλιππου Αμοιρίδη, με τον οποίο τον συνέδεε στενή φιλία.


 



   *Στο τέλος του προηγούμενου μήνα έπεσαν στις Βρυξέλλες οι υπογραφές  για την επίσημη έναρξη υλοποίησης των 13 Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.


    Άραγε πότε θα ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ποια πρότυπα καινοτόμα πιλοτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί από νομαρχίες και δήμους έχει εγκρίνει το υπουργείο του να χρηματοδοτήσει για την υλοποίησή τους;              

Σχετικά Άρθρα

Back to top button