Ειδήσεις

Με υγειονομική ασφάλεια, επιστρέφουμε στην κανονικότητα, με το 3ο KIRKI TRAIL

O αναβληθέντας για δύο φορές, ορεινός αγώνας δρόμου 3o ΚΙRKI TRAIL, διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου 5/9. Ο αγώνας θα γίνει με κανόνες ασφάλεια, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ΣΕΓΑΣ και ΓΓΑ. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ο Δήμος Αλεξ/πολης και η Δημοτική Κοινότητα Κίρκης.

Οι μέχρι τώρα εγγραφές ισχύουν κανονικά, ενώ θα συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 4/9.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΟΥ OΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙΡΚΗΣ

“ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ” –  3O KIRKI TRAIL – 2020

Ο αθλητικός σύλλογος ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, ο Δήμος Αλεξ/πολης και η Δημοτική Κοινότητα Κίρκης, συνδιοργανώνουν τον 3ο Ορεινό αγώνα Κίρκης “Θράκας Ιππέας” – 3ο Κirki Trail 2020, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βετεράνων Στίβου Αλεξ/πολης, του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης και του MOTO CLUB Αλεξανδρούπολης.

Η ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΚΤΥΟ βοηθά στην επιμέλεια του αγώνα.

Ο αγώνας διεξάγεται τηρώντας όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ και της ΓΓΑ, με τους παρακάτω όρους:

1.ΤΟΠΟΣ: Κίρκη Αλεξ/πολης

2.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 5 Σεπτεμβρίου 2020

3.ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Κίρκης

  1. Θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός για όλους τους δρομείς του αγώνα,

με την συνεργασία του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης.

5.ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: 6.200μ-12.400μ.

6.ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μία κυκλική διαδρομή (κυρίως εντός δάσους) πέριξ της Κίρκης.

Στον αγώνα 12.400 οι δρομείς θα τρέξουν δύο κύκλους την ίδια διαδρομή.

7.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ :

16:00 – Εκκίνηση Λαϊκού δρόμου ή δυναμικού βαδίσματος 6.200μ,

ανά ηλικιακές κατηγορίες

18:00 – Εκκίνηση αγώνα 12.400μ, ανά ηλικιακές κατηγορίες.

8.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το δικαίωμα συμμετοχής είναι ελεύθερο. Ηλικιακά επιτρέπεται η συμμετοχή, στα 12.400μ από γενν.2002 και μεγαλύτεροι, στα 6.200μ γενν. από 2006 και μεγαλύτεροι.

9.ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα υπάρξουν τα παρακάτω όρια συμμετοχής : Στις διαδρομές 6.200μ και 12.400μ -θα συμμετάσχουν έως 150 αθλητές/τριες στην καθεμία.

10.ΕΠΑΘΛΑ

– Στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, των αγώνων 6.200μ και 12.400μ θα απονεμηθούν κύπελλα.

– Κύπελλο τιμής ένεκεν, θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο σε ηλικία, συμμετέχοντα δρομέα άνδρα ή γυναίκα.

– Στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες των αγώνων 6.200μ και 12.400μ των κατηγοριών , έως 39 ετών, 40-49 ετών,50-59 ετών, 60-69 ετών και 70 ετών πάνω, θα απονεμηθεί μετάλλιο νικητή.

– Σε όλους όσους τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

11.ΠΑΡΟΧΕΣ

Σε όλους τους συμμετέχοντες των αγώνων των 6.200μ και των 12.400μ θα χορηγηθεί αθλητικό σακίδιο πλάτης.

12.ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Στον αγώνα 12.400μ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο χλμ, στο 6ο χλμ και στο 9ο χλμ με νερό . Στον αγώνα 6.200μ θα υπάρχει σταθμός στο 3ο χλμ με νερό. Νερά και μπανάνες θα υπάρχουν για όλους τους αθλητές και στον τερματισμό.

  1. ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης κάθε αγώνα, οι δρομείς θα κατανεμηθούν σε blocks, τα οποία θα ξεκινούν ανά διαστήματα (τουλάχιστον δύο λεπτά). Τα blocks θα κατανεμηθούν από τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, προς τις μεγαλύτερες.

14.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ -ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές- Διασώστες που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι συμμετέχοντες-δρομείς, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά στην φυσική κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στην διοργάνωση κατά την διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες ΔΕΝ θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής ο συμμετέχων δρομέας, βεβαιώνει με τσεκάρισμα, την ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης για την συμμετοχή του.

15.Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των αθλητών-τριών θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://kirki-trail.gr/, από την Δευτέρα 20/7 μέχρι την Τετάρτη 5/8/ 2020 μέχρι και την Παρασκευή 4/9/ 2020 ή την συμπλήρωση του ορίου εγγραφών. Για ειδικές περιπτώσεις εγγραφών, εκτός ηλεκτρονικής πλατφόρμας, επικοινωνήστε στο τηλ. 6907605015 6907605015

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Η οικονομική συμμετοχή στα αγωνίσματα 6.200μ και 12.400μ ορίζεται στα 10 ευρώ, που μπορεί να κατατίθενται, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ, που έχει την επιμέλεια του αγώνα (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493), στην τράπεζα Πειραιώς . Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.

Όσοι είχαν ήδη κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή τους (από το Μάρτιο) πρέπει να την κατοχυρωσουν με την αποπληρωμή της εγγραφής των 10 ευρώ.

Δια ζώσης πληρωμές δεν θα γίνουν.

  1. ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ-ΓΓΑ Η οργανωτική επιτροπή θα τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπει το Πρωτόκολλο που κατήρτισε ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ, για την ασφαλέστερη συμμετοχή των δρομέων, κριτών, εθελοντών, βοηθητικού προσωπικού, για αγώνες δρόμου εκτός σταδίου.

– Η συμμετοχή των αθλητών/τριών θα επιτρέπεται μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν στην γραμματεία του αγώνα, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό “Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου” της ΓΓΑ, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητικής δραστηριότητα.

– Στην γραμματεία του αγώνα οι δρομείς θα παραλαμβάνουν μία ώρα πριν, το υλικό του αγώνα (αριθμός-σακίδιο-αυτοκόλλητο αριθμό για το σακίδιο των προσωπικών τους αντικειμένων), τηρώντας τις αποστάσεις του 1,5μ σε όλα τα επίπεδα, που θα ορίζονται σε αυτοκόλλητες ενδείξεις στο δάπεδο.

– Στην είσοδο της γραμματείας αγώνα, θα υπάρχει προσωπικό που θα παρακολουθεί τη ροή των δρομέων.

-Το προσωπικό της γραμματείας-οι κριτές-οι εθελοντές θα φορούν προστατευτικές μάσκες.

– Θα υπάρχει σε σημεία διανομής, εξυπηρέτησης, αλλά και στην γραμματεία, αντισηπτικό για τους εργαζόμενους, εθελοντές, αλλά και τους συμμετέχοντες δρομείς.

– Θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος κλειστός χώρος, που θα βρίσκεται σε απόσταση από τους υπόλοιπους χώρους που χρησιμοποιεί η διοργάνωση, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του παραπάνω χώρου απομόνωσης.

– Σε όλους τους χώρους οργάνωσης του αγώνα, θα υπάρχει σήμανση, που θα υπενθυμίζει τους επισκέπτες τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν, καθώς και την ανάγκη τήρησης των κανόνων φυσικής απόστασης (1,5μ).

– Για την αποφυγή συνωστισμού, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης κάθε αγώνα, οι δρομείς θα κατανεμηθούν σε blocks, τα οποία θα ξεκινούν ανά λίγα λεπτά. Σε κάθε block με ατομική ευθύνη του δρομέα, θα τηρείται για κάθε δρομέα ο κανόνας της φυσικής απόστασης 1,5μ, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. Για την τήρηση του κανόνα της απόστασης, στον χώρο της εκκίνησης, θα υπάρχει ευδιάκριτη σήμανση, για την θέση του κάθε δρομέα στο έδαφος, σε κάθε σειρά και κάθε στίχο.

– Στο κάθε ξεχωριστό block εκκίνησης, θα δίνεται ξεχωριστή εκκίνηση για κάθε σειρά δρομέων, με χρονική απόσταση τέτοια, ώστε οι δρομείς της σειράς που προηγείται να έχουν διανύσει ικανό διάστημα, περίπου 6-8μ, προτού ξεκινήσει η επόμενη.

– Οι συμμετέχοντες σε κάθε μπλοκ και σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων από την γραμματεία, για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης.

– Τα blocks θα ξεκινούν ανά δύο τουλάχιστον λεπτά, από την εκκίνηση της τελευταίας σειράς των δρομέων του προηγούμενου block.

– Συνιστάται στους δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι την εκκίνηση τους. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε σημεία πέριξ της εκκίνησης.

– Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων, θα γίνεται σε ειδικό χώρο με αρίθμηση. Ο ρουχισμός θα μπαίνει στο σακίδιο που θα έχει δοθεί από την γραμματεία ή σε άλλο σακίδιο, μαζί με τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα μπαίνει πάνω στο σακίδιο. Κατά τη παράδοση τους τα σακίδια θα ψεκάζονται με απολυμαντικό διάλυμα από τους εθελοντές.

– Συνιστάται για τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα:

Α) Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα δίπλα είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας 1,5μ μεταξύ τους.

Β) Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό ( ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση 1,5μ

Γ) Το τρέξιμο των δρομέων με αποστάσεις μεταξύ των, μικρότερες από τις παραπάνω, πρέπει να αποφεύγονται.

– Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό, μέχρι και την παραλαβή του σακιδίου με τα ρούχα τους.

– Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν από ειδικούς σταθμούς πλαστική μικρή σακούλα, με νερό, μπανάνα, μετάλλιο τερματισμού. Η παραλαβή είναι ανέπαφη.

– Τέλος οι δρομείς παραλαμβάνουν το σακίδιο με τον ρουχισμό τους, στον χώρο παράδοσης, αφού πρώτα απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που τους παρέχεται.

– Οι απονομές θα γίνουν τηρώντας απόλυτα τους κανόνες απόστασης και περιορισμού επαφών, με απομακρυσμένες θέσεις βάθρων και χρήση γαντιών.

– Το προσωπικό και οι εθελοντές που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα, θα είναι εκπαιδευμένο με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Όλοι θα φορούν μάσκα μιας χρήσης και γάντια καθ’ ολη τη διάρκεια της απασχόλησης τους στην διοργάνωση. Η μάσκα και τα γάντια αλλάζουν τακτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Κάδοι απορριμμάτων για την απόρριψη μασκών και γαντιών θα είναι διαθέσιμοι σε όλους τους χώρους.

– Στο χώρο πλησίον εκκίνησης-τερματισμού θα απαγορεύονται θεατές-συνοδοί.

– Για την λειτουργία του ιατρείου θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Για την ενημέρωση των δρομέων για τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου, θα γίνουν αποστολές email, θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις και θα γίνονται συνεχείς ηχητικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, με οδηγίες, συστάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, όσο και του ΕΟΔΥ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε

στο τηλ. 6907605015

ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ – DROMEAS THRACE

Athletic Club Alexandroupolis

Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς

ΤΚ.68100, Αλεξανδρούπολη

Τηλ. 6907605015, 6976976451

web: www.dromeasthrace.eu

Facebook / Instagram

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button