Ειδήσεις

Επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης
     Ομαλά και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης ανακοινώνει την ομαλή έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών για την περίοδο 2020 – 2021, από σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων και οδηγιών σε όλους τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

 

Οι πρωτοβουλίες του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης για τους παιδικούς σταθμούς

–        Στόχος κανένα παιδί να μη μείνει  εκτός Παιδικού Σταθμού.

–          Το Κέντρο λαμβάνει από σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού σε όλους τους σταθμούς, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, με μοναδικό άξονα την υγιεινή και την ασφάλεια.

–          Να δίνεται έμφαση στην καθημερινή σχολαστική καθαριότητα όλων των χώρων των Δομών και την αυστηρή τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία και την αποφυγή διάδοσης του Κορωνοϊού COVID -19.

 «ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ»: Θυμηθείτε πως όσο καλύτερα προετοιμάσετε τα παιδιά σας, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και παράλληλα θα νιώσετε και εσείς ασφάλεια και σιγουριά.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

 

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Πρόεδρος ΚΚΠΑ Δήμου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button