Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2011

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραφε σχεδόν 2 αιώνες πριν “Δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κροταλεί”. Δυστυχώς η ιστορία της πατρίδας μας επαναλαμβάνεται και αυτοί οι στίχοι είναι και τώρα τόσο επίκαιροι. Το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα, αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κ.λπ.) απέτυχε παταγωδώς να χειριστεί τις τύχες του λαού μας. Τι μας απομένει; Να το αλλάξουμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας σαν έθνος (εντός και εκτός Ελλάδος) και στη συνέχεια η νέα Κυβέρνηση να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την άρση του Μνημονίου και να επιδιώξει την οικονομική ανάταξη της χώρας με την ενεργοποίηση όλων των πραγματικά “πατριωτών” καθώς και του Ελληνισμού της διασποράς. Δυο αρχαίοι λαοί έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, εμείς και οι Εβραίοι.

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραφε σχεδόν 2 αιώνες πριν “Δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η  χρεία τες κροταλεί”.


Δυστυχώς η ιστορία της πατρίδας μας επαναλαμβάνεται και αυτοί οι στίχοι είναι και τώρα τόσο επίκαιροι.


Το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα, αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κ.λπ.) απέτυχε παταγωδώς να χειριστεί τις τύχες του λαού μας. Τι μας απομένει;  Να το αλλάξουμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας σαν έθνος (εντός και εκτός Ελλάδος) και στη συνέχεια η νέα Κυβέρνηση να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την άρση του Μνημονίου και να επιδιώξει την οικονομική ανάταξη της χώρας με την ενεργοποίηση όλων των πραγματικά “πατριωτών” καθώς και του Ελληνισμού της διασποράς. Δυο αρχαίοι λαοί έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, εμείς και οι Εβραίοι.


Το πολιτικό μας σύστημα όπως εξελίσσονται τα οικονομικά θα ανατραπεί βίαια, για αυτό προτείνω, την ομαλή μετεξέλιξη του με την μετατροπή της παρούσας Βουλής σε Εθνοσυνέλευση με συμφωνία – δέσμευση των δύο κομμάτων εξουσίας και όποιου άλλου “επιθυμεί”. Με πλειοψηφία άνω των 200 βουλευτών ό,τι αποφασιστεί θα ισχύει άμεσα. Ενδεικτικά οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα είναι οι εξής:


1. Διαχωρισμός των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής, δικαστικής)


2. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.


3. Κριτήρια καταλληλότητας βουλευτών. Δεν μπορεί κάποιος να είναι βουλευτής αν δεν έχει κάνει 5 έως 10 φορολογικές δηλώσεις που να αποδεικνύουν ότι εξασφάλιζε τα προς το ζειν.


4. Ανεξαρτητοποίηση της δικαστικής λειτουργίας από την εκτελεστική (αυτοδιοίκηση του δικαστικού σώματος).


5. Αποκατάσταση της ισορροπίας στο σύστημα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.


6. Θεσμοθέτηση θητείας για όλους τους αιρετούς (Πρόεδρος Δημοκρατίας, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, συνδικαλιστές κ.λπ.)


Πρέπει να αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο που το μόνο επάγγελμα κάποιων είναι βουλευτής ή δήμαρχος ή συνδικαλιστής.


7. Θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ισχύς των Νόμων μετά την ψήφισή τους.


8. Κατοχύρωση της πραγματικής ελεύθερης  οικονομίας και ελευθερίας του “επιχειρείν”.


9. Συνταγματική πρόβλεψη για ιδιωτικοποιήσεις (οι μετοχοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην αρπαγή του δημοσίου πλούτου).


10. Συνταγματική πρόβλεψη για τις ευθύνες υπουργών. Η κλοπή δημοσίου χρήματος, έστω και  ενός ευρώ να θεωρείται κακούργημα που θα εκδικάζεται άμεσα και να μην παραγράφεται ποτέ.


11. Απογαλακτισμός της δημόσιας διοίκησης από την Κυβέρνηση με τον ορισμό μονίμων υφυπουργών.


12. Ιδιωτικά πανεπιστήμια (φυσικά με δημόσιο έλεγχο). Δεν μπορεί να αντέξει η πατρίδα μας 100.000 ελληνόπουλα να σπουδάζουν στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.).


13. Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση Α’  και Β’ βαθμού με έλεγχο σκοπιμότητας δαπανών και ελέγχους, όπως ισχύουν στη Γερμανία.


14. Σταθερό εκλογικό σύστημα συνταγματικά κατοχυρωμένο καθώς επίσης και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων (κατάργηση των αρχηγικών σχηματισμών).


Βέβαια αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα θα αυτοκαταργηθούν και μαζί τους θα συμπαρασύρουν και το συρφετό συμφερόντων που τα στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. Επιτέλους η συμμετοχή στα κοινά έχει και την έννοια του αλτρουισμού.


Τολμήστε λοιπόν τώρα για μια νέα Εθνική Παλιγγενεσία αλλιώς η ιστορία θα σας γράψει σαν νέους Εφιάλτες και η χώρα μας θα βυθιστεί στην απόλυτη φτώχια.



Ξάνθη,


09 Μαρτίου 2011


Στάμος Τριμίντζιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button