Ειδήσεις

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή

  Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα εψάλη σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, τρισάγιο στον τάφο του αγροτικού ηγέτη Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης.

   «Να βλέπουμε τι κάνουμε, ποιες είναι οι θέσεις που παίρνουμε, τι κάνουμε στην ζωή μας, τι αφήνουμε πίσω ο καθένας μας », σημείωσε στην λιτή του αναφορά του στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή , ο Μητροπολίτης μας.

«Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής έγραψε το όνομα του σε βράχο της θάλασσας. Όσο πιο ανταριασμένα κύματα κτυπούν τον βράχο τόσο περισσότερο λάμπει η γραφή στον βράχο» τόνισε, αναφέροντας την σχετική   παραβολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού ο οποίος, από την πολύπαθη Δαμασκό της Συρίας, λέει ότι δύο παιδάκια έπαιζαν στην ακροθαλασσιά και όταν βαρέθηκαν να παίζουν άλλο, φεύγοντας έγραψαν τα ονόματά τους. Το ένα έγραψε με το δάχτυλό του το όνομά του στην άμμο. Το άλλο πήρε μια μυτερή πέτρα και χάραξε το όνομά του στον βράχο, δίπλα στο κύμα. Μετά από λίγο ήρθε το κύμα και το πρώτο όνομα που ήταν γραμμένο στην άμμο σβήστηκε, ενώ το όνομα που ήταν γραμμένο στον βράχο, φάνηκε καθαρότερα, αφού το κύμα καθάρισε τις σκόνες. Είναι λοιπόν και το τι αφήνει ο καθένας στο πέρασμά του.

 «Μακάρι να βρεθούν συνεχιστές να γράψουν και αυτοί το όνομα τους σε βράχο», κατέληξε.

Στο μνημόσυνο, που διοργάνωσε Κέντρο Μελετών «Αλ. Μπαλτατζής, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Γ. Δ/ντής της ΣΕΚΕ και εορτάζων πρώην Υπουργός κ.  Αλέξανδρος Κοντός, ο πρώην Δήμαρχος κ.  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, μέλη του συλλόγου  υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη, σύσσωμο το  Δ.Σ. του Κέντρου, μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών, φίλοι και συνεργάτες του αειμνήστου Προέδρου. Το παρόν έδωσαν ο Στρατηγός ε.α. Νίκος Φωτιάδης και ο Ιατρός κ. Ιωάννης Αγκόρτσας.

Στους παρευρεθέντες   προσφέρθηκαν αναψυκτικά και καφές.

Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button