Ειδήσεις

Αντί Ανατολικής Μεσογείου, Νεκρά θάλασσα
Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου {*}

…..Όσο τώρα για τον Ερντογάν, ναι μεν δεν είναι απομονωμένος ούτε είναι στα σχοινιά, όπως διατείνονται κάποιοι ημεδαποί, όμως το ότι είναι για δέσιμο, δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Διαφορετικά δεν θα ανακάλυπτε τόσα κουφά που εκστομίζει καθημερινά και που ο πολιτισμένος κόσμος μπορούσε εύκολα το συγκεκριμένο  ψηλό, να τον πάρει στο ψιλό. Και γιατί δεν υπάρχει καλύτερη πολιτική, από τη χλεύη προς τους φασίστες. 

 

Ανέκαθεν η Τουρκία εποφθαλμιούσε Ελληνικά εδάφη όμως ο Ερντογάν το θέμα αυτό, όχι μόνο το αναπαρήγαγε και το διεύρυνε αλλά επίσης το επεξέτεινε ως το Θεό. Από την Αγία Σοφία μέχρι τη Μονή της Χώρας. Και δεν ξέρουμε τι άλλο θα επακολουθήσει και πότε θα ανακοινώσει νέες παράνομες NAVTEX ή επεκτάσεις τους ή οτιδήποτε άλλο. 

Ξέρουμε όμως ποιους ιστορικούς λαούς οι οποίοι αγωνίζονται για Ελευθερία και Δημοκρατία, μπορούμε να εμπιστευόμαστε, και με ποιους τρόπους να τους συνδράμουμε. Η αλληλεγγύη στα δικαιώματα των ιστορικών λαών δεν χρειάζεται ούτε δημόσιους κήρυκες ούτε τελάληδες. Μορφωτική, πολιτική και ηθική επάρκεια χρειάζεται. 

Τρία ανθρώπινα δημιουργήματα και αγαθά, αλλά με τη χθεσινή, όσο και τη σημερινή πολιτική Ελλάδα, να υποφέρουν από χρόνια ανεπάρκεια. Και που γι αυτό, αντί των ιδεών για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα, να θυμίζουν Νεκρά θάλασσα. Η οποία, εξ αιτίας της δεκαπλάσιας περιεκτικότητας σε άλας, αλλά και σύμφωνα με το “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, ερμηνεύει καλύτερα από κάθε άλλον, το φαινόμενο της ευχερέστερης επίπλευσης {Εικόνα.1}

 

Εικόνα Α΄, Οι εικονιζόμενες επιπλέουσες στη Νεκρά θάλασσα, μπορούν να είναι η συμπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι ελάσσονες εκδοχές φαίνονται στο βάθος. πηγή: kimkim.com

 

{*} Προδημοσίευση της εργασίας: “Ένα λευκαντικό για τη γκριζαρισμένη Ανατολική Μεσόγειο”,

και με υπότιτλο: Ο φράχτης του θαλάσσιου Έβρου, από τη νήσο Στρογγύλη έως την Παλαιόχωρα Χανίων, είναι όσο η μισή Ηπειρωτική Ελλάδα, που θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θράκη 24 Αυγούστου 2020,

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button