Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

6 Μαρτίου 2020, ημερομηνία σταθμός για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ! Η ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δια ζώσης Δ.Σ. της επιχείρησης. 

Εδώ και 6 μήνες ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, με δια περιφοράς συνεδριάσεις, χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση και τους δημότες. 

Η απόλυτη αντίφαση είναι πως ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης συνεδριάζει και δια ζώσης, όπως θα συμβεί στις 26 Αυγούστου,  ένα  11μελές συμβούλιο είναι αδύνατον να συνεδριάσει!!

Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει: 

  • Καμία συζήτηση για την υψηλή αξία του νερού στην Ξάνθη, κάτι για το οποίο συζητούν όλοι οι Ξανθιώτες.
  • Καμία συζήτηση  για το αίτημα που υποβάλαμε από τις 14/4/2020 για μείωση κατά  35% των λογαριασμών ύδρευσης όλων των επιχειρήσεων του δήμου μας για το 2020.
  • Καμία συζήτηση για τα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα που έχει θέσει ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης και  για τα οποία έχουμε ζητήσει από τις 26/2/2020 να συζητηθούν στο ΔΣ της επιχείρησης.
  • Καμία ενημέρωση για την συμφωνία του Προέδρου με τη ΔΕΥΑ Νέστου, που έχει αποφασιστεί κατά πλειοψηφία από το ΔΣ της επιχείρησης και εάν αυτή είναι σε ισχύ ή όχι.
  • Καμία ενημέρωση για τη δικαστική διαμάχη με τη ΔΕΥΑ Νέστου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και για την οποία από τις 23/6/2020 έχουμε ζητήσει να ενημερωθούμε.

Και ο απόλυτος παραλογισμός δεν έχει τέλος. 

  • Μέλος του Δ.Σ. σε δια περιφοράς συνεδρίαση ζητάει να αναβληθεί ένα θέμα προς συζήτηση, καταγράφεται στο πρακτικό το αίτημά του και ως δια μαγείας το θέμα συζητείται και λαμβάνεται και σχετική απόφαση!!! Και μάλιστα με λευκή ψήφο του Αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Προέδρου!!
  • Αποφάσεις του Δ.Σ. που λαμβάνονται και στη συνέχεια ματαιώνονται!
  • Αίτημα για παροχή στοιχείων και απάντηση βρες τα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

Και μέσα σ αυτό το περιβάλλον της αδιαφάνειας και της αδιέξοδης ηλεκτρονικής επικοινωνίας ανακαλύπτουμε πλήθος απ’ ευθείας αναθέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με τεχνητή κατάτμηση, προκειμένου η ανάθεση να γίνει σε συγκεκριμένους προμηθευτές.

Τα ερωτήματα πολλά με κυρίαρχο ένα:   Ποιος είναι ο ρόλος των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ; 

Δυστυχώς η απάντηση είναι απογοητευτική! Ο ρόλος των μελών του Δ.Σ. είναι απόλυτα διακοσμητικός και η επιχείρηση έχει μετατραπεί σε one man show!! 

Η προσδοκία μου από τη συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ δεν ήταν να αποτελώ διακοσμητικό στοιχείο, ούτε και να εκτελώ χρέη ντετέκτιβ ή μάντη! 

Σ αυτό το στημένο σκηνικό αδιαφάνειας και έλλειψης δημοκρατίας και διαλόγου δηλώνω κατηγορηματικά πως ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ. 

ΔΗΛΩΝΩ ρητά και κατηγορηματικά πως από δω και πέρα και για όσο καιρό το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, εμμονικά και χωρίς τεκμηριωμένο λόγο, συνεδριάζει με δια περιφοράς συνεδριάσεις δεν θα συμμετέχω, αρνούμενος να αποδεχτώ διαδικασίες και λογικές που υποβαθμίζουν το θεσμικό μου ρόλο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης.

Θεοφάνης Παπαδάκης

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Ξάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button