Τρίτο Μάτι

Ζαγναφέρης: “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ….ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ”

“Εχω επανειλημμένα επισημανει οτι ο ρολος των Αντιπεριφερειων ( Πρωην Νομαρχιων ) εχει υποβαθμισθει τοσο που αρχισε να αμφισβητειται η διατηρηση του θεσμου.
Ρίχνοντας μια ματια στα θεματα του ΠΣ (Συνεδριαζει 21/08/2020) αρχισα να προβληματιζομαι και για τον ρολο της Περιφέρειας. Της Περιφέρειας της ανεξάρτητης οικονομικα και των “μικρων ” πρωθυπουργων οπως ελεγαν οι συντακτες του νομου της αυτοδιοίκησης δευτερου βαθμου.
Καλείται λοιπον σήμερα το ΠΣ να συζητησει 28 θέματα
Απο αυτα δυο με τρια ειναι ρουτινας ,δυο για συγκροτηση επιτροπων ισοτητας φυλων και επιτροπη διαβούλευσης (Εξακολουθουμε να ασχολουμαστε με γελοιοτητες) και 18 για εγκρισεις περιβαλλοντικων μελετων σε επιπεδο ερευνων εξόρυξης μαρμαρων,οι οποιες ειναι ηδη ελεγμενες απο υπηρεσιακούς παράγοντες. Και το κυριότερο μια η δυο το πολύ απο τις συγκεκριμένες μετα πέντε δέκα χρονια μπορεί να φθασουν σε επίπεδο υλοποίησης.
Αναρωτιεμαι σ’ αυτες τις δυσκολες στιγμες η Περιφέρεια που λογίζεται ως ο βασικότερος κρατικος θεσμος για τον τοπο με τέτοια θεματα θα καταστεί αρωγος της ανάπτυξης?”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button