Ειδήσεις

Γιαλάογλου: “Θα φορέσουμε την μάσκα με την μύτη μέσα, για όσο χρειαστεί”
Η κοινωνία της πληροφορίας έφερε την πανδημία της παραπληροφόρησης, της αμφισβήτησης των πάντων

Ανάρτηση του δικηγόρου Στέργιου Γιαλάογλου στο facebook :

“Ο άλλος διακινεί έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για τον Υπουργό Παιδείας ότι αποδέχεται την ποινική ευθύνη των παρενεργειών από την επιβολή της μάσκας, ενώ μια κίνηση γονέων κόπτεται υπέρ της αξιοπρέπειας των παιδιών και μας καλεί να σώσουμε τα παιδιά από την χρήση της.

Η κοινωνία της πληροφορίας έφερε την πανδημία της παραπληροφόρησης, της αμφισβήτησης των πάντων. Ανήμποροι, ίσως και απογοητευμένοι ζούμε το μαρτύριο της έκθεσης στην απόλυτη παράνοια. Ο καθένας πλέον, ως νάρκισσος της αποδοχής που απολαμβάνει από την έκθεση της γνώμης του στο διαδίκτυο, διακινεί ότι του κατέβει, ότι αντιλαμβάνεται, ασχέτως γνωστικού επιπέδου, χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε τον εξευτελισμό του, ούτε τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την υπερμετάδοση της ανοησίας του.

Ομιλεί περί αξιοπρέπειας λες και η αξιοπρέπεια είναι το φάρμακο για κάθε νόσο και κάθε μαλακια, ο αερόσακος που θα σε σώσει από την σύγκρουση σε κάθε ατύχημα.

Δεν αναζητούμε υπεύθυνες δηλώσεις από τις εταιρίες κινητών για την ακτινοβολία στην οποία εκθέτουν τα παιδιά μας κι ας κοιμούνται με αυτά στο μαξιλάρι τους, αλλά ζητούμε τώρα για την μασκα που πρέπει να προστατευθούν από έναν άγνωστο ιό.

Ούτε αναλογιζόμαστε το κίνδυνο της ανυπακοής στην οποία εξωθούμε τον κόσμο στο όνομα της οποιας αξιοπρέπειας.

Δεν σκεφτόμαστε αν το παιδί αρχίζει να αμφισβητεί τον δάσκαλο και ότι του υποδεικνύει, τον στρατιώτη που θα αρνείται να εκτελέσει διαταγή ανώτερου, τον οδηγό που θα αρνείται να φορέσει ζώνη ή κράνος, την πολιτεία που θεσπίζει κανόνες για την ασφαλεια και την υγεία των πολιτών.

 Δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση επιχειρημάτων με ανθρώπους που φαντάζονται ότι ο δαίμονας πήρε την μορφή του Τσιόδρα και του Φαουτσι και επιχειρεί να μετατρέψει τον κόσμο σε κοινωνία χειραγωγημένων πολιτών.

Ίσως είναι προτιμότερο να τους αφήσεις να ακούνε ηγέτες που συνομιλούνε με τον Θεό, και ξέρουν ότι ο κορωνοιος μπορεί να σκοτωθεί αν πιεις χλωρίνη.

Εμείς οι αναξιοπρεπείς, οι πειθήνιοι, οι φοβισμένοι, η μειοψηφία στον κόσμο των πολύγνωτων, θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους υπεύθυνους που διαμορφώνουν τους κανόνες, αυτούς που χρειάζονται για να ευημερούν οι άνθρωποι και οι πολίτες.

Θα φορέσουμε την μασκα με την μύτη μέσα, για όσο χρειαστεί.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button