Ξεκίνησε την αντεπίθεση

 Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το 2013 η SKODA ΞΑΝΘΗ που επικράτησε την Δευτέρα το απόγευμα επί του ΟΦΗ με σκορ 3-0. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και με σκόρερς τους Νικολά Μαρίν (35’), Πέτρο Μάνταλο (42’) και Μπέντζαμιν Ονουάτσι (61’) έφτασε στην 4η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα.

 


 Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το 2013 η SKODA ΞΑΝΘΗ που επικράτησε την Δευτέρα το απόγευμα επί του ΟΦΗ με σκορ 3-0. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και με σκόρερς τους Νικολά Μαρίν (35’), Πέτρο Μάνταλο (42’) και Μπέντζαμιν Ονουάτσι (61’) έφτασε στην 4η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα.

 

Περιγραφή αγώνα

Πρεμιέρα για το 2013 είχαμε την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στο γήπεδο των Πηγαδίων, με την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του ΟΦΗ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι του α’ γύρου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έκανε μόλις μία αλλαγή στην βασική 11άδα αφήνοντας τον Μπέρτο στον πάγκο και τοποθετώντας τον Μπαξεβανίδη στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ στην 18άδα ήταν τα δύο πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα Ράιαν Σμιθ και Σάκης Πρίττας.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρώτο ημίχρονο είχε την καθολική υπεροχή και την συντριπτική κατοχή μπάλας απέναντι στον ΟΦΗ που παρατάχθηκε με αμυντική διάθεση και προσανατολισμούς «αναχαίτισης» των επιθέσεων των γηπεδούχων. Μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου για τις ομάδες με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να είναι πιο απειλητικοί από τις στημένες φάσεις.

Το χρονικό σημείο που η SKODA ΞΑΝΘΗ έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του 2012 ήταν το ίδιο στο οποίο έβαλε τις βάσεις για την πρώτη επιτυχία της νέας χρονιάς. Ο Νικολά Μαρίν και ο Πέτρος Μάνταλος στο 35’ και στο 42’ πέτυχαν το 2-0 κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για την συνέχεια. Αντίθετα ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος εκτός από τα δύο τέρματα που δέχθηκε, υποχρεώθηκε και σε μία αναγκαστική αλλαγή καθώς τη θέση του Βερόν πήρε ο Μπανούσης.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ξανθιώτικη ομάδα διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της σκορ, δεν κινδύνευσε από τον ΟΦΗ και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μιας όμορφης επιθετικής ενέργειας των γηπεδούχων που ξεκίνησε από τους Μάνταλο – Μαρίν και ο Νιγηριανός φορ με το 5ο φετινό του τέρμα έκανε το 3-0. Στην συνέχεια το δοκάρι του Κουτσιανικούλη και η είσοδος του νεοαποκτηθέντος Ράιαν Σμιθ από πλευράς SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στο τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής ημέρας.

Φάσεις – Γκολ

Στο 5’ κόρνερ του Μάνταλου από αριστερά, ο Γούτας πήρε την κεφαλιά όμως πιεζόμενος αστόχησε.

Στο 15’ κεφαλιά του Περογαμβράκη μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΟΦΗ, μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

Στο 30’ το φάουλ του Μάνταλου πέρασε απ’ όλους και το μετέτρεψε σε κόρνερ ο Αγριμάκης.

Στο 34’ σέντρα του Μπαξεβανίδη, ο Βασιλάκης μέσα στην περιοχή προσπάθησε να πλασάρει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 35’ ο Κομεσίδης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μαρίν επωφελήθηκε από την αμυντική αδράνεια του ΟΦΗ και με πλασέ σημείωσε το 1-0.

Στο 42’ ο Μαρίν έκανε την πάσα στον επερχόμενο Μάνταλο που πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ από κοντά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αγριμάκη κάνοντας το 2-0.

Στο 61’ ο Μάνταλος άλλαξε έξυπνα το παιχνίδι, ο Μαρίν μπήκε στην περιοχή κι έσπασε την μπάλα στον Ονουάτσι που με πλασέ πέτυχε εύκολα το 3-0.

Στο 70’ το σουτ του Περογαμβράκη μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 73’ όμορφη επίθεση του ΟΦΗ που κατέληξε σε δοκάρι από το σουτ του Κουτσιανικούλη.

Στο 83’ το σουτ του Μαρκόφσκι μπλόκαρε ο Αγριμάκης.

Στο 89′ ο Λοντίγκιν ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Περογαμβράκη.

Στο 90′ ο Λοντίγκιν νίκησε στο τετ α τετ και τον Κουτσιανικούλη.

Διαιτητές

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Γκάγκας Δημήτρης (ΕΠΣ Λάρισας)
Β’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Λιαχούδης Γιώργος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρινες: 20’ Βερόν, 47’ Ιωαννίδης, 55’ Σαρ.
: –

Συνθέσεις ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντάνι (71’ Φλίσκας), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Μαρίν (71’ Σμιθ), Μάνταλος, Ονουάτσι (76’ Μαρκόφσκι).
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν (26’ Μπανούσης), Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης, Καπουράνης (46’ Ροβίθης), Περογαμβράκης, Σόουζα, Βιτώρος (76’ Χατζηκοσμάς).  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button