Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Tο Ιπποκράτειο χρειάζεται το μοριακό αναλυτή που δάνεισε στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού με δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, το «Ιπποκράτειο», έχει μείνει χωρίς μοριακό αναλυτή. Το ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» δεν διαθέτουν πνευμονολογικές κλινικές και σύντομα λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (διοικητικό προσωπικό, τραπεζοκόμοι) το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» κινδυνεύει να μείνει με έναν τραυματιοφορέα σε κάθε εφημερία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι την Παρασκευή «προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα. Τα μισά περίπου από το γνωστό γάμο. Μέχρι τώρα από τις εξετάσεις βγήκαν 5 από το γάμο θετικά και 4 θετικά από άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα διεκομίσθη μια έγκυος θετική από Βέροια για να γεννήσει το μωράκι της».

«Ευτυχώς τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από πολλά ύποπτα κρούσματα πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν στο γάμο. Προξενεί εντύπωση που πήραν το μοριακό αναλυτή από το Ιπποκράτειο και το πήγαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και πανηγύριζαν».

«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης έπρεπε να είχε από την αρχή μοριακό αναλυτή που είναι από τις πιο πληττόμενες περιοχές αλλά καινούργιο. Όχι να μεταφέρουν το μηχάνημα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τώρα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη ημέρα».

«Από τα χθεσινά ακόμη δεν βγήκαν πολλά δείγματα παρότι είμαστε μια ημέρα μετά. Πολύ επικίνδυνο για διασπορά της νόσου. Το υπουργείο Υγείας πανηγύριζε για την εγκατάσταση του μηχανήματος στη Ξάνθη ενώ άνοιξε μεγάλη τρύπα διασποράς του ιού στο Ιπποκράτειο».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button