Ειδήσεις

Παράταση στην υποχρεωτική δημοσίευση κρατικών δημοσιεύσεων στις εφημερίδες(προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ) της περιφέρειας

Δεκτό εν μέρει έκανε η κυβέρνηση το αίτημα των εκδοτών της περιφέρειας για τη μη κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης κρατικών δημοσιεύσεων στις εφημερίδες της περιφέρειας. Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, παρατείνεται το καθεστώς της υποχρεωτικής δημοσίευσης στον περιφερειακό Τύπο.

Οι εκδότες βέβαια ζητούσαν την πλήρη κατάργηση της μνημονιακής διάταξης, αλλά η κυβέρνηση προτείνει την παράταση, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την εξάρτηση των εκδοτών.

Για το ζήτημα αυτό κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης ζητούσαν την πλήρη απόσυρση της μνημονιακής διάταξης για την κατάργηση των δημοσιεύσεων από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στο μεταξύ, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση η απόφαση του αρμόδιου υπουργού για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου για το 2020. Περιλαμβάνονται συνολικά 224 εφημερίδες που δικαιούνται κρατικές καταχωρήσεις. Από αυτές οι 110 είναι ημερήσιες και οι 114 εβδομαδιαίες.

typologies

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button