Τρίτο Μάτι

Ο Κωνσταντίνος Τερλεμές από την Κομοτηνή έγραψε άριστα στη Χημεία
Τον βοήθησε η φοίτηση στο ιδιωτικό σχολείο Ξάνθης «AΞΙΟΝ»

Μπορεί η Χημεία να αποτέλεσε το «βατερλώ» των περισσότερων συμμετεχόντων/ουσών στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όμως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Σε αυτές συγκαταλέγεται ο Κωνσταντίνος Τερλεμές από την Κομοτηνή, ο οποίος «σκόραρε» το εκπληκτικό 19,8 στο συγκεκριμένο μάθημα και αυτό τον κάνει έναν από τους λίγους μαθητές ανά την Ελλάδα, που κατάφεραν να διαπρέψουν στο συγκεκριμένο μάθημα.

«Τελείωσα το γραπτό μου στο παρά 3’» λέει ο Κωνσταντίνος στον «Χ», παραδεχόμενος ότι η εξέταση ήταν τρομερά δύσκολη, ωστόσο ο ίδιος είχε κάνει την σωστή προετοιμασία και δεν έχασε την ψυχραιμία του. Η Γ’ Λυκείου τον βρήκε να φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο «AΞΙΟΝ» της Ξάνθης, έχοντας τελειώνει την Α’ και τη Β’ τάξη στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής.

«Η φοίτηση στο ιδιωτικό με βοήθησε σημαντικά και αν δεν ήταν και η κρίση του κορωνοϊού ίσως να πήγαινα και καλύτερα, καθώς εξαιτίας αυτής άλλαξαν πολλά πράγματα στην σχολική διαδικασία» λέει ο νεαρός μαθητής.

Η υψηλή βαθμολογία του στη Χημεία σε συνδυασμό με την γενικότερη υψηλή του επίδοση τού ανοίγουν πλέον την πόρτα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θέλει να σπουδάσει Ιατρική.

Ο αρχικός του στόχος μάλιστα ήταν η Φαρμακευτική, αλλά εφόσον μπορεί να «μπει» στην Ιατρική, αποφάσισε να την επιλέξει.

Ο Κωνσταντίνος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.600 μόρια γράφοντας: Χημεία: 19,8, Φυσική: 18,7, Βιολογία: 18,7,  Έκθεση: 17,2 και όλα αυτά χωρίς να διαφοροποιήσει σημαντικά το προ πανελλαδικών πρόγραμμα του, αφού όπως λέει «εγώ ασχολούμαι και με το τένις και τον αθλητισμό γενικά, δεν σταμάτησα τελείως, προσπάθησα να συνεχίζω τις προπονήσεις, αλλά κάποιες φορές χρειάστηκε να στερηθώ λίγα πράγματα».

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους του.

ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής

Σταύρος Λίτσας:

Πανάξιος … ανάμεσα σε άξιους.

Δεν είναι ο μόνος είναι όμως πρώτος μεταξύ επιτυχόντων 100% των στόχων.

ΧΗΜΕΙΑ 99 99

ΦΥΣΙΚΗ 93 94

ΒΙΟΛΟΓΙΑ 94 93

ΕΚΘΕΣΗ 92 80.

ΜΟΡΙΑ: 18.600

Οι γονείς του έγραψαν στη σχετική τους ανάρτηση:

“Από ότι προκύπτει από την μέχρι τώρα πληροφόρησή μας, ο Κωστής έχει λάβει την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020 (18600 μόρια) από όλες τις κατευθύνσεις στο νομό Ροδόπης και ενδεχομένως στο νομό Ξάνθης και μία από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες σε όλη την Ελλάδα (19.8 / 99 – 99) στα δύσκολα θέματα της φετινής Χημείας, όπου μόνο το 3% όσων συμμετείχαν πήραν άνω του 19.

Μέσα στις καλύτερες 130 βαθμολογίες του 3ου Πεδίου Επιστημών Υγείας μεταξύ 11000 συμμετεχόντων (κοντά στο 1% των καλύτερων βαθμολογιών).

Οι αποφάσεις που λάβαμε ως οικογένεια και η εμπιστοσύνη μας στον Κωστή, στο σχολείο του και στους καθηγητές του, αποδείχθηκαν οι καλύτερες δυνατές. Τέτοια αποτελέσματα βέβαια δεν έρχονται σε μία χρονιά. Πολλοί στο παρελθόν συμβάλλανε στην διαμόρφωση της επιτυχίας.

Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να χαροποίησε όλους αυτούς όσο εμάς! 

Καλές σπουδές και σταδιοδρομία σε όλη την παρέα του σχολείου!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button