Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Ξάνθη

Τηλεδιάσκεψη οργάνωσαν στις 23 Ιουλίου οι Δ.Ε.Ε.Π. Θράκης με προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, και θέμα την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κονταδάκης, βουλευτές της περιοχής,  ο Γραμματέας της Πολίτικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Στεργίου, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και οι Πρόεδροι των Δ.Ε.Ε.Π της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου. Οι επιχειρηματίες της Ξάνθης οι οποίοι μετείχαν, ήταν ο κ. Κοτόπουλος Ηλίας, ο κ. Παζαρλής Αντώνης και η κα. Τσιακίρογλου Μαίρη. Η συζήτηση που διεξήχθη στόχευε την ουσία της καθημερινότητας της οικονομικής ζωής της Θράκης, τόσο πριν όσο και κατά την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, πέραν των άλλων, αναλύθηκαν και τα ιδιαίτερα οφέλη από τις πρόσφατες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την περιοχή. Τονίστηκε, μάλιστα, από όλους τους μετέχοντες, η μεγάλη σημασία της πρόσφατης απόφασης περί απόδοσης της επιδότησης του μισθολογικού κόστους στις δικαιούμενες επιχειρήσεις, ενός ζητήματος που αποτελούσε πάγιο αίτημα των οικονομικών φορέων της Θράκης. Απόφαση, η οποία σαν  άμεση οικονομική ωφέλεια, αποτελεί τη βάση του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την Ξάνθη και τη Θράκη, στο οποίο καλείται να συνδράμει καθοριστικά, η νέα διακομματική επιτροπή η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, υπό την Προεδρία της ομόφωνα εκλεγείσας, κας. Ντόρας Μπακογιάννη.  Στόχο της επιτροπής, θα αποτελέσει η πρόταση των θεσμικών μέτρων τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, και τα οποία σε συνεργασία με τα υπάρχοντα αναπτυξιακά εργαλεία, θα έχουν ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα, βοηθώντας την περιοχή να γυρίσει σελίδα.

ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button