Ειδήσεις

Μεϊκόπουλος-Παπανάτσιου ζητούν υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον Περιφερειακό Τύπο

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορά για τη διατήρηση των διακηρύξεων στον Περιφερειακό Τύπο προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα Τύπου, διαβιβάζοντας Υπόμνημα της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Την Αναφορά συνυπέγραψε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, συνιστά πάγιο αίτημα της ΕΙΕΤ και του ΣΗΠΕ η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο ως θεσμική “σταθερά” χωρίς ημερομηνία λήξης. Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνονται οι αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της ευρείας ενημέρωσης των πολιτών, χωρίς περιθώρια διακριτικής ή ευνοϊκής μεταχείρισης.

Η υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων είναι η τελευταία ευεργετική διάταξη που έχει απομείνει για τον Περιφερειακό Τύπο. Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη ο Περιφερειακός Τύπος προστατεύεται και ενισχύεται με άμεσες ή έμμεσες επιχορηγήσεις, στην Ελλάδα είναι “ξεχασμένος” χωρίς οικονομική ενίσχυση και χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη προκειμένου να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί η προστιθέμενη αξία του.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας αίτημα της Ένωσης, ζήτησαν τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας των καταχωρίσεων στον Περιφερειακό Τύπο χωρίς αστερίσκους, καθώς και την οργάνωση θεσμικού διαλόγου για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων Διοίκησης – Τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button