Ο Κεδίκογλου στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κεδίκογλου Σίμος, υπεύθυνος του τομέα Μέσων Μαζικης ενημέρωσης, την Παρασκευή το απόγευμα και σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μίλησε σε στελέχη και φίλους της ΝΔ Ξάνθης. Προλόγησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου, η οποία απευθυνόμενη στους σγκεντρωμένους ανέφερε οτι η καρδιά της ΝΔ είναι στην Ξάνθη τονίζοντας οτι 20 χρόνια διακυβερνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ φταίει που η χώρα είναι σε αυτα τα χάλια.

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κεδίκογλου Σίμος, υπεύθυνος του τομέα Μέσων Μαζικης ενημέρωσης, την Παρασκευή το απόγευμα και σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μίλησε σε στελέχη και φίλους της ΝΔ Ξάνθης.


Προλόγησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου, η οποία απευθυνόμενη στους σγκεντρωμένους ανέφερε οτι η καρδιά της ΝΔ είναι στην Ξάνθη τονίζοντας οτι 20  χρόνια διακυβερνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ φταίει που η χώρα είναι σε αυτα τα χάλια.


Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Κεδίκογλου ο οποίος σε σημείο του λόγου του ανέφερε οτι η κυβέρνηση παρ όλο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, εξακολουθεί και διαψεύδει και σε μία περιστροφή του λόγου του είπε οτι είναι κυβέρνηση που τρείς λαλούν και τρείς χορεύουν, για να συμπληρώσει οτι δυστυχώς χορεύουν στην πλάτη του Λαού, λέγοντας πώς η ασυνενοησία που επικρατεί μεταξύ των Υπουργών της Κυβέρνησης είναι καταστροφική για τη χώρα. “Και στο 1/3 να φτάσει τις συντάξεις των πολιτών δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε”


Για τις δηλώσεις σαμαρά για το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων είπε ότι η ΝΔ μίλησε για αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα. “Υπάρχουν τρόποι να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της χώρας, δεν χρειάζεται να πουληθεί η γη αλλά να γίνει ένας καλός σχεδιασμός”


Έκανε επίσης αναφορά σε χαμένες ευκαιρίες και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός οτι η ύφεση αγγίζει το 4,5% και η ανεργία καλπάζει στο 14% και στο τέλος του χρόνου θα φτάσει η χώρα να έχει 1 εκ. Ανέργους.


“Σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί έξοδος από το μνημόνιο όταν αυξάνουν οι φόροι, μ’ ένα περίεργο φαινόμενο να υστερεί σε έσοδα η χώρα, τονίζοντας πώς η Κυβέρνηση έφερε τους πολίτες σ’ ένα φαύλο κύκλο”


Στο θέμα της ρευστότητας είπε οτι έχει στραγγίξει η αγορά και πρέπει να μπεί στη χώρα επειγόντος ρευστό και καθαρό χρήμα, όχι δανεικό.


Κάνοντας αναφορά στο θέμα των εξαγωγών είπε οτι αντι να στηρίξει τις επιχειρήσεις που εξάγουν, η κυβέρνηση έβαλε Φ.Π.Α. και εδώ και 1,5 χρόνο τους το κρατάει παράνομα, τονίζοντας οτι αυτό δεν είναι ανταγωνιστικό για τις Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις.


Στο θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων είπε οτι ο επενδυτικός νόμος ψηφίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε.


Για την αξιοποίηση του Ελληνικού είπε οτι αυτη δρομολογείται χωρίς πρόγραμμα και σίγουρα όταν αυτο υλοποιηθεί θα αδειάσουν όλα τα τριγύρω ξενοδοχεία.


“η Κυβέρνηση εξυπηρετεί καταστάσεις και συμφέροντα. έδωσε τις άδειες στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ αλλά δεν επιτρέπει στα φορτηγά να περνούν αφήνοντας τα στα Δημόσια. Υπαναχώρησε βέβαια μετα από πολλές πιέσεις αλλά στον αντίποδα ευνόησε μία πολυεθνική εταιρεία που όλοι καταλαβαίνουν τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.”


Σχετικά με το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην ουσία, είπε, ότι δεν ανοίγει το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, απεναντίας το ΠΑΣΟΚ ευνοεί με τον τρόπο που λειτουργεί τις μονοπωλειακές καταστάσεις.


Καυτηριάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης αναφέρθηκε στον νόμο για την ψήφο των μεταναστών εν μέσω κρίσης, και δεν προτάσσει το δικαίωμα υπηκοότητας των Παλινοστούντων που βεβαιωμένα είναι Έλληνες.


Σχετικά με το μνημόνιο είπε οτι προϋπήρχε συμφωνία με τον Στρός Κάν και την Τρόικα, τονίζοντας πώς έπρεπε να προσφύγουμε σε αυτούς δεμένοι πισθάγκωνα.


Είπε οτι δεν καθόρισε την ΑΟΖ όταν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα με την Αίγυπτο και την Λυβύη και έθεσε το ερώτημα πλέον με ποιόν θα διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση;


Η Κύπρος το έκανε ενω η χώρα μας δεν πρόταξε το Εθνικό Συμφέρον.


Μίλησε αρκετή ώρα για την έξυπνη κίνηση του Καραμανλή προκειμένου να συνεργαστεί για το θέμα του Αγωγού Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολης με τους Ρώσους και ενω η σημερινή Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει το νόμο, τώρα κρύβεται πίσω από τη Βουλγαρία τονίζοντας οτι ήταν προσχεδιασμένο και ποιοί εκτέλεσαν αυτο το σχέδιο εννοώντας οτι θίγονταν τα Αμερικανικά συμφέροντα με αυτη τη συμφωνία του Καραμανλή. Υπέκυψε η Βουλγαρία στις πιέσεις της Αμερικής με αποτέλεσμα να έχει μπλοκαριστεί το έργο, υποσχόμενος πώς αυτό δεν θα μείνει έτσι.


Ο κ. Κεδίκογλου μίλησε για τον σκανδαλώδη τρόπο υποστήριξης της κυβέρνησης από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης τών Αθηνών που δεν προβάλλουν το έργο της αντιπολίτευσης. Όσο για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι επιεικώς απαράδεκτα και έκανε αναφορά στο Αθηναικό Πρακτορείο ειδήσεων όπου ο διευθυντής του συμπεριφέρεται ως μανδαρίνος και απειλεί εργαζομένους και δημοσιογράφους.


Ανέφερε οτι η ΝΔ θα στηριχθεί στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και θα στηρίξει την περιφέρεια και δεσμεύθηκε οτι η ΝΔ θα φέρει και πάλι την ελπίδα που τώρα αγνοείται.


Μιλωντας για θέματα διαφάνειας είπε οτι θα εξετασθούν όλα τα πόθεν έσχες από το ‘74 και μετάκαι τόνισε οτι η διαφάνεια οδηγεί στην αξιοκρατία και αυτη είναι που θα οδηγήσει στην ανταγωνιστικότητα, τονίζοντας οτι θα υπογραφεί το κοινωνικό συμβόλαιο διεξόδου και θα είναι πολιτικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας.


Τέλος κάλεσε τους Ξανθιώτες να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΝΔ να βγάλουν την χώρα από την κρίση.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button