Ειδήσεις

Μέτρα για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία
Στάση εργασίας εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες Ξάνθης –Συμπαράσταση στους συναδέλφους τους στην Κοζάνη που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση στο χώρο εργασίας τους

Στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι το πέρας της εργασίας τους πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Ξάνθης, λόγω των δυσάρεστων γεγονότων που συνέβησαν στη ΔΟΥ Κοζάνης και  την άδικη επίθεση εργαζομένων από έναν 45χρονο με τσεκούρι.

Στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης μίλησε η κυρία Τσαουσέλη Ελένη, εκπρόσωπος  του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στη ΔΟΥ Ξάνθης.

Εκφρασε την αγωνία των εργαζομένων, ζητώντας την ασφάλεια τους και την αξιοπρεπή εργασία τους:

“Δεν είναι δυνατό να δέχονται τέτοιες επιθέσεις από αγανακτισμένους πολίτες για οποιοδήποτε λόγο άνθρωποι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες.

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση αυτή και ζητάμε τη θωράκιση μας, την ασφάλειά μας.

Ερχόμαστε να δουλέψουμε, δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές μας. Θέλουμε την ασφάλειά μας”.

Η κυρία Τσαουσέλη τόνισε ότι, αρκετές ΔΟΥ στη χώρα μας είναι ανασφάλιστες και ζητά μέτρα ασφαλείας στην είσοδο της ΔΟΥ Ξάνθης, με πόρτες ασφαλείας και άνδρες  ιδιωτικής ασφάλειας (σεκιουριτάδες) για να ελέγχουν την κίνηση.

Λόγω κορονοϊού εργαζόμενοι στις ΔΟΥ κάνουν τους σεκιουριτάδες και ελέγχουν όσο  είναι δυνατό την κίνηση που γίνεται μόνο με  ραντεβού.

Αναφέρθηκε και στους ελέγχους που πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις και τη λαϊκή αγορά.

“Εχουμε δεθχεί επιθέσεις χειροδικίας γιατί μας θεωρούν υπεύθυνους για τους ελέγχους που γίνονται. Δε φταίμε εμείς. Εκτελεστικά όργανα  είμαστε. Εκείνη την ώρα και εμείς εργαζόμαστε”.

Κοσμάς Γεωργιάδης

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ

 

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button