Ειδήσεις

Η Τουρκία και η επιβίωσή μας….
Του Θ. Μαλκίδη

Η εικόνα που έχει στο μυαλό του ο Έλληνας και η Ελληνίδα που ακούει και βλέπει για την Αγία Σοφία, για τις  παραβιάσεις στο Αιγαίο, για τη συνεχιζόμενη και καθημερινή Τουρκική εισβολή, θυμίζει τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη στο βιβλίο του για τη Σαμοθράκη στην οθωμανική περίοδο. Εκεί εξηγούσε τη μία και μοναδική κατάσταση που ζούσε ο λαός μας : Από την μία ο πασάς και από την άλλη οι ραγιάδες.

Μία οθωμανική περίοδο εμπλουτισμένη σήμερα με κεμαλικό φασισμό και Ερντογανικο εθνικισμό. Έτσι οι δηλώσεις και οι πράξεις του προέδρου της Τουρκίας απλώς επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά την πολιτική της Τουρκίας για την Πόλη και το Αιγαίο, για  την Κύπρο και τη Θράκη, δηλαδή για τον Ελληνισμό και από την άλλη τη θλίψη που νοιώθει για το πολιτικό και πνευματικό προσωπικό της χώρας που νίκησε αμέτρητες φορές το φασισμό.

Η πρόσφατη πράξη του Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τον τουρκικό ρόλο, να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία, έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και εκτός.

Και αυτές οι διαπιστώσεις αποτελούν την αρχή μόνο ενός μεγάλου παγόβουνου που το λιώσιμο θα αποκαλύψει και άλλες πράξεις που αναιρούν τις διακηρύξεις για ειρηνική συμβίωση και συνεργασία και προετοιμάζουν ένταση και διαρκή κρίση.

Η Τουρκία πέραν της πράξης εναντίον της Αγίας Σοφίας, προσπαθεί εδώ και χρόνια να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα, την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στον Έβρο.

Αμφισβητεί τα αυτονόητα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ προβάλλει ως μοναδική λύση στην Κύπρο, την παραμονή του τουρκικού στρατού, των εποίκων και της συνέχειας της κατοχής.
Παρά τις ωραιοποιήσεις και τη γελοιοποίηση του αποκαλούμενου “πολιτικού και πνευματικού προσωπικού” που συναγωνίζεται σε τουρκοφιλία, η συνεχής υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο, είναι η (σκληρή) πραγματικότητα.

Ο τουρκικός φασισμός, επεκτατισμός, εθνικισμός, όποιον μανδύα και εάν χρησιμοποιεί, αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει, επιτέλους, αντιληπτό στον Ελληνισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button