Τρίτο Μάτι

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Γράφει ο Ν.Φωτιάδης

Ένας χρόνος πέρασε απο την θριαμβευτική νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και ο αμφισβητούμενος απο πολλούς Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης (όλοι θα θυμούνται τις εσωτερικές κόντρες Μεϊμαράκη, Σαμαρά, Καραμανλή κλπ., για την ανάδειξη του νέου Αρχηγού), επέλεξε αξιόλογους συνεργάτες (Πολιτικούς και Τεχνοκράτες) και όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί άρχισε δουλειά!

Έθεσε αντικειμενικούς σκοπούς με χρονοδιαγράμματα για κάθε Υπουργείο, έδωσε απο ένα φάκελλο σε κάθε Υπουργό  με οδηγίες και τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Κατήργησε αντιλαϊκές – αντιανταπτυξιακές διατάξεις Νόμων, έφερε προς ψήφιση στη Βουλή  νομοσχέδια, βοήθησε τη νησιωτική Ελλαδα, έδωσε επιδόματα σε δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, διπλασίασε τον αριθμό επιταγών  για κοινωνικό τουρισμό, μείωσε φορους, ενίσχυσε τα Σώματα Ασφαλείας, ξεκαθάρισε τον «γόρδιο δεσμό» του έργου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και άλλα πολλά.

Αεικίνητος καθημερινά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται (όταν δεν είναι στο εξωτερικό για διεθνή θέματα) τα Υπουργεία και ενημερώνεται, δίνει οδηγίες, τονίζει την αναγκη της καθολικής προσπάθειας για να βγεί η χώρα απο τη μιζέρια. Το «ΒΗΜΑ» χαρακτηρίζει την άσκηση της εξουσίας «Προεδρική Πρωθυπουργία», όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι παρών παντού, γνωρίζει τον πόνο του Έλληνα και εργάζεται νυχθημερόν για την βελτίωση της ζωής μας και αυτά που λέει ο Τσίπρας ότι «πάμε για εκλογές τον Σεπτέμβριο», η Φώφη Γεννηματά ότι «η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση», ο Βελόπουλος ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο» και ο Κουτσούκος ότι «Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», ο Μητσοτάκης τα γράφει…στα παλαιότερα των αρβηλών του (για να μη πώ κατι άλλο). Όλοι οι Έλληνες θυμούνται τον «χαρισματικό» Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε «Εγώ απλώς Προεδρεύω»!!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του (Υπουργό Υγείας και το επιστημονικό επιτελείο του), χειρίσθηκε κατά άριστο τρόπο το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με περισσότερους απο μισό εκατομμύριο νεκρούς μέχρι τώρα. Η Πατρίδα μας, με τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση και τα ελάχιστα θύματα, εντυπωσίασε όλο το Διεθνή Επιστημονικό Κόσμο.

Τωρα που πέρασε το πρώτο κύμα της πανδημίας, η προσπάθεια του Πρωθυπουργού μας στρέφεται στην ανάπτυξη με τους «επτά φρουρούς» που επέλεξε. Γεραπετρίτης, Δημητριάδης, Σκέρτσος, Σκυλακάκης, Τσακίρης, Σκάλκος και Παντελής. Τα έμπιστα αυτά στελέχη (όχι σαν τους ερασιτέχνες – τουρίστες του ΣΥΡΙΖΑ) θα διαχειρισθούν και τα αρκετά δις ευρώ απο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Διαβάζω στον καθημερινό τύπο πρωτοσέλιδα που εντυπωιάζουν τον αναγνώστη (για να πουληθουν τα φύλλα) και τρελάινομαι. «Πόλεμος» γράφει κάποιος «καταστροφή» άλλος, «πεινάει ο Λαός» έτερος, «ξεπουλήθηκε η Ελλάδα στα ξένα συμφέροντα και το κεφάλαιο» και ούτω καθεξής. ΑΥΓΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΜΑΚΕΛΕΙΟ και…άλλες δημοκρατικές δυνάμεις επιτελούν το θεάρεστο αντιπολιτευτικό τους έργο. Τις μέρες αυτές μας βομβαρδίζουν με «Ανασχηματισμό». Αντίθετα, ο τύπος του Κεντροδεξιού  χώρου προβάλλει το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναδεικνύει τις ικανότητες – πρωτοβουλίες των συνεργατών του (απορώ πώς αυτοί οι τεχνοκράτες που διοίκησαν επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μισθούς 30-40 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, ήλθαν και με την εμπειρία τους βοηθούν την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη με αμοιβή 7-8 χιλιάδων ευρώ το μήνα!!!!). Βέβαια, στην κοινωνία που ζούμε δεν έπαυσαν τα φαινόμενα που καθημερινά απασχολούν τον Έλληνα…τροχαία ατυχήματα, δολοφονίες, ληστείες, πυρκαϊες, κομπίνες νεόπλουτων – πολιτικών, ψευτογιατρών, επίορκων, δημοσίων υπαλλήλων και ασφαλώς ο κορονοϊός μετα σχετικά του (υπερβολές, φοβίες, αισχροκέρδειες, θάνατοι προσφιλών προσώπων). Τσιόρδας, Παπαγγελόπουλος, Μιωνής, Παππάς, Νοβάρτις, Καλογρήτσας, Παπαδημούλης, Μακρόν, Πομπέους, Ερντογάν, Τσαβούτσογλου και άλλα φρούτα του βουνού και του κάμπου θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμη.

Το ρεζουμέ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε απο την πρώτη ημέρα να μας απαλλάξει απο το κακό παρελθόν της Τσιποκρατίας και να βάλει νέες βάσεις για ανάπτυξη της οικονομίας βελτίωση της ζωής του Έλληνα, μέριμνα για την υγεία και την παιδεία, αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής με σύνεση και συμπαράσταση (όσο είναι δυνατόν) των συμμάχων μας. Αν κατορθώσει να πατάξει και τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης και ασχοληθεί με τα προβλήματα  των Ενόπλεων μας Δυνάμεων (αν ακούσει τις εισηγήσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας και όχι των αστράτευτων πολιτικών), τότε ο Ελληνικός Λαός θα αναφωνήσει «Άξιος ο μισθός του Κούλη». Χρόνια πολλά στον Πρωθυπουργό σημερα, ημέρα της ονομαστικής του εορτής.

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτής Δ’ΣΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button