Ειδήσεις

ΠΑΖΑΡΙΑ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ποιός, ποιός, ποιός ;
ο Gabriel ο φοβερός.
Number one στα ζάρια,
όπως και στα παζάρια.
Ποιός, ποιός, ποιός ;
παπαγάλος παπατζής
θέλει να αποκαλυφθεί
και μεγάλος π α ζ α ρ τ ζ ή ς .
Κέφια είχε ο παπαγάλος μου ο Gabriel προχθές.
Το έριξε στο τραγούδι.
Τι άσμα να ήταν αυτό ; Αποκλειστικό ; Σουξέ ; Χρυσός δίσκος ; Πλατινένιος δίσκος ; Του πενταγράμμου ; Της αρτηριακής πίεσης ; Της καλλιτεχνικής ποίησης ; Των μεγάλων στιγμών ; Των μεγίστων λυγμών ;
Σασούρεψα όπως λένε και οι Πόντιοι. Τα έχασα. Τόσα χρόνια γνωριμίας, συγγένειας, πρώτη φορά τον είδα να πετά τόσο ψηλά και παράλληλα να τραγουδά.
Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα…εργαλεία σου. Έλεγα, ξανάλεγα, σταυροκοπιόμουνα.
Ο Gabriel στην κοσμάρα του.
Αδελφούλη από δω, αδελφούλη από κει, κολπάκια, μουτσουνάκια, τσιριμόνιες. Βλέπετε απαγορεύτηκαν τα μάτσα μούτσα, οι αγκαλίτσες, οι χαρούλες. Δημαρχιακή Διπλωματία. Τίνος Δήμου ; Αίνιγμα. Ψάξετε να το βρείτε.
– Άσε τις υπεκφυγές, τα υπονοούμενα και κάτσε κάτω να μιλήσουμε. Απαιτώ εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
– Μάστορα κοίτα να δεις. Εγώ δεν είμαι η Ελένη Ράϊκου. Gabriel λέγομαι. Τα έχω πάρει στο κρανίο με όσα γίνονται. Τέτοιο διασυρμό που γνωρίζει η Περιφερειακή Ενότητα της ΞΑΝΘΗΣ με τον Κορωνοϊό δεν τον συγχωρώ. Δεν τον ανέχομαι. Δεν τον αντέχω. Δεν, δεν, δεν , δεν, δεν, δεν……….
– Εσύ όμως τραγουδάς, γελάς, χαριεντίζεσαι….
– Όχι θα κάτσω να κλάψω. Να αγιάσει το στόμα και η γραφίδα των Νοσοκομειακών Γιατρών που σας τα έχωσαν. Πολύ το χάρηκα και το διασκεδάζω.
Άκου εκεί.
Κοτζάμ ΞΑΝΘΗ να μην έχει ένα μηχάνημα αξίας ούτε τριάντα χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσει μοριακό αναλυτή γρήγορης ανίχνευσης των κρουσμάτων COVID 19 όπως επέμενε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΞΑΝΘΗΣ Αναστάσιος Καραδέδος και οι γιατροί στο σύνολό τους από την πρώτη στιγμή της μάχης με την πανδημία.
Κάτι που ακόμα και το Κέντρο Υγείας του Πρίνου στη Θάσο το έχει .
– Τι προτείνεις σοφέ παπαγάλε ;
– Παζάρια.
– Τι παζάρια ρε κολλητέ ; Απαγορεύτηκαν τα παζάρια.
– Μάστορα ξεκόλλα. Άσε τη μιζέρια. Πόσα κρεβάτια είναι αποθηκευμένα στο Αμοιρίδιο για να κοιμούνται στο Καρναβάλι οι επισκέπτες μας ;
– Εκατό. Έτσι τουλάχιστον μας είπαν. Είναι όμως πολύ περισσότερα. Διακόσια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. Ωραία, άνετα, υπερσύγχρονα.
– Έ, τώρα που θέλουμε μοριακό αναλυτή γρήγορης ανίχνευσης, θα τα παζαρέψουμε, να προμηθευτούμε το μηχάνημα, να μη μας γλεντάει όλος ο κόσμος και μας τρολάρει στα Social Media. Τα  π α ζ ά ρ ι α  τα αναλαμβάνω εγώ.
– Ωραίος είσαι Gabriel. Οι επισκέπτες μας στο Καρναβάλι, χειμώνα καιρό που θα κοιμηθούν ; Το Αμοιρίδιο ανέκαθεν φιλοξενούσε επισκέπτες στο Καρναβάλι.
– Ααααααααααααααααααααχ θα σε πνίξω μάστορα.
Θα σε σκοτώσω…………..
Δεν υποφέρεσαι. Που σε βρήκα, απορώ. O TEMPORA O MORES…
– Τι σημαίνει αυτό Gabriel ;
– IQ ραδικιού. Τελεία και παύλα.

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button