Ειδήσεις

5 λύσεις που μπορούν να ανεβάσουν την Ελλάδα
των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου {*}

  1. Πρόταση για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό

Μόνη περίπτωση επίλυσης είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Ε.Ε. για αγορά ή έστω ενοικίαση χώρων εντός Τουρκικής επικράτειας για τη δημιουργία hotspots και δομών υποδοχής για τη διαπίστευση προσφύγων και μεταναστών, αρχής γενομένης από το Παζάρ κουλέ, που βρίσκεται δίπλα στην Αδριανούπολη. Μπορεί το συγκεκριμένο αίτημα να τεθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση σε μια από τις επόμενες Συνόδους Κορυφής.

Βλέπετε σχετικά κείμενα:

1.1. Hotspot στο Παζάρ κουλέ,

1.2. Αυτός είναι ο δρόμος για την ειρήνη με την Τουρκία,

1.3. Πριν επιστρέψουν οι πρόσφυγες στον Έβρο,

1.4. Συνέταξαν ένα γραπτό-δώρο στον Ερντογάν,

1.5. Για τους εν Ευρώπη καταπίνοντας την κάμηλο,

Επίσης βλέπετε: Εμείς και ο Ερντογάν, 12 κείμενα σε PDF

 

  1. Ατομικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Τουρκίας προκειμένου να υπάρξει δικαστική απόφαση διακοπής κάθε μορφής ροής. Προσφυγικής Μεταναστευτικής κλπ. από την Τουρκία στην Ελλάδα και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Πέραν δε αυτών να υπάρξουν οι απαιτούμενες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τον Έβρο, που διακινεί η γείτων και ο Πρόεδρός της, με την ταυτόχρονη εξαγγελία νέων διακινήσεων.

Βλέπετε σχετικά κείμενα:

2.1. Λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Τουρκίας,

2.2. Είμαστε όλοι προσφεύγοντες,

2.3. Η ειρήνη με την Τουρκία περνάει από το Στρασβούργο,

2.4. Για τους εν Ευρώπη καταπίνοντας την κάμηλο,

 Επίσης βλέπετε: Εμείς και ο Ερντογάν, 12 κείμενα σε PDF

 

  1. Έβρος και Ανατολικό Αιγαίο

α. Αγροτοκτηνοτροφικός Παράδεισος. Απεριόριστες ποσοστώσεις ευγενών αγροτικών προϊόντων. Επίσης Ιχθυοτροφικός, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Αν η ειρήνη με την Τουρκία περνάει από την Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, η οικονομική ανάπτυξη και η αναγέννηση περνάνε από την αντίστοιχη αγροτική. Εν αρχή ην η χώρα. Εξ ης και η λέξη χωριό.

β.  Άσκηση κυριαρχίας μέσω παρεκκλησίου στο Δέλτα του Έβρου, στον ανατολικό βραχίονα του ποταμού {πρόταση διατυπωθείσα το 1996}

γ. Θρακική διώρυγα {2007}

Βλέπετε σχετικά κείμενα:

3.1.Ένα τρίγωνο με τέσσερις πλευρές. Η Ελλάδα, η Τουρκία, και η πολιτική γεωοικονομία,  

3.2. Αν έχεις να πεις κάτι τότε η σιωπή δεν είναι χρυσός,

3.3. Και όμως το ξήλωμα του εθνικού μας πουλόβερ συνεχίζεται,

3.4 Όσο ακόμα πουλάει ο Έβρος,

Επίσης βλέπετε: Εμείς και ο Ερντογάν, 12 κείμενα σε PDF

 

  1. Ελληνικό τόξο.

Ο λόγος για το αμυντικό και το γεωοικονομικό τόξο. Μετά από την ψήφιση στη Βουλή να υπάρξει η επέκταση των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια, στα πέντε νησιά. Τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο, την Κρήτη και το Καστελόριζο. Εκεί όπου έχουν προαναγγελθεί έρευνες μετά γεωτρήσεων από την Τουρκική εταιρεία πετρελαίου σε απόσταση μέχρι τα έξη μίλια από τις Ελληνικές ακτές, και με βάση το από κάθε άποψη παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ναι μεν να προχωρήσουν το συντομότερο οι συμφωνίες των θαλάσσιων ζωνών με την Κύπρο  και την Αίγυπτο, και στη συνέχεια και με το κοινοβούλιο της Λιβύης, όμως προκειμένου να μη δώσουμε ούτε γη ούτε και ύδωρ στην Τουρκία, η λύση βρίσκεται στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια. 

Βλέπετε σχετικά κείμενα:

4.1. Πως να πάρουμε πίσω τη θαλάσσια Ελλάδα που μας κλέβουν,

4.2. Και την ΑΟΖ ποιείν, και τα 12 μίλια μη αφιέναι,

4.3. Πως να είμαστε χρήσιμοι αλλά όχι ηλίθιοι,

Επίσης βλέπετε: 12 Ναυτικά μίλια- Που, πως, πότε, και γιατί, 3 κείμενα σε PDF

 

  1. Πρόταση για την Αγία Σοφία και το Τέμενος Βαγιαζήτ

Ευθύς μετά το πέρας των απαιτούμενων εργασιών, και με βάση τη “συμμετρική διπλωματία” η μεν Αγία Σοφία θα λειτουργεί ως Χριστιανική Εκκλησία, με όλα τα οικεία της θέσμια, το δε Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, ως τζαμί, για ολόκληρο το Ισλάμ. Που βέβαια, πέραν των πλείστων όσων επισκέψεων που θα δέχεται, ξεπερνά κατά πολύ τη γειτονική χώρα. Όπως άλλωστε η Αγία Σοφία ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα αφού αφορά ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη, η οποία με τη σειρά της οφείλει να υπερασπιστεί την Αναγέννηση της Μεγάλης Εκκλησίας της του Θεού Σοφίας.

Βλέπετε σχετικά κείμενα:

5.1. Πως να μπλοκάρουμε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,

5.2. Οι δύο ύβρεις προς την Αγία Σοφία,

5.3. Ένα συνοδό νόσημα της Εθνικής μας Πολιτικής. Η ύβρις προς την Αγία Σοφία

5.4. Δώρα για την Αγία Σοφία, από το Τέμενος Βαγιαζήτ,

Επίσης βλέπετε: Το τζαμί του Διδυμότειχου, κείμενο σε PDF

                              Μια επιπλέον διαδικασία

O οποιοσδήποτε πολίτης ενδιαφερθεί, μπορεί να λάβει υπόψιν, πέραν των πέντε προτάσεων, την όποια επιπλέον πληροφόρηση από τα κείμενα στα οποία αυτές παραπέμπουν.

Μπορεί ένα SITE, να αναλάβει τη σύνταξη διακηρυκτικού κειμένου που από τη μια να περιλαμβάνει μέρη του σώματος των μνημονευόμενων γραπτών, αντικειμενικά, χωρίς τη δική μας ανάμειξη, και από την άλλη από κοινού με τις προτάσεις μας, να τα θέσει υπόψιν των  πολιτών για προσυπογραφή, εφόσον συμφωνούν.

Και κάποια στιγμή η όλη αυτή προσπάθεια, τουτέστιν οι πέντε προτάσεις μετά του διακηρυκτικού κειμένου και των υπογραφών των πολιτών, να κατατεθούν από την επιτροπή που θα καθορισθεί από το ίδιο αυτό Μέσο, στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στον Πρόεδρο της Βουλής, στην Αξιωματική και στις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις, καθώς και στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής  Άμυνας, και Εσωτερικών.  

                                         Προς τα έμπροσθεν…             

Το θέμα είναι οι προτεινόμενες λύσεις να μην είναι μόνο για ανάγνωση, ενημέρωση ή αφύπνιση συνειδήσεων αλλά να δίνουν ένα έναυσμα για πρακτική εφαρμογή. Γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει σήμερα κάποιος. Και όχι τα σχήματα λόγου.

Βήμα πρώτο. Να γίνει αυτό και αυτό. Βήμα δεύτερο. Αυτό και αυτό.

Τα υπόλοιπα είναι μόνο για να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να δημιουργούν στον νου του αναγνώστη δύο στρατόπεδα….Τους μεν…και τους δε….οπότε είναι εύλογο…οι μεν…να αμυνθούν και να μην δεχθούν ποτέ τις προτάσεις των δε.

Οι Έλληνες ήταν πάντα ιδεολόγοι…πρακτικά μυαλά ήταν μόνο οι Ρωμαίοι….και για αυτό κράτησαν αιώνες την αυτοκρατορία τους…

Τα σημερινά κράτη… οι γνώσεις που διδάσκονται στα πανεπιστήμια και γενικά παντού, είναι όλα χτισμένα επάνω στη Ρωμαϊκή πρακτική…

Οι διοικήσεις εταιρειών….κρατών….όλα είναι εμποτισμένα με τη Ρωμαϊκή πυγμή…. Οι νόμοι π.χ. που υπάρχουν στη Γαλλική Δημοκρατία ναι μεν είναι Ναπολεόντιοι, όμως ταυτόχρονα είναι πιστή αντιγραφή, προσαρμοσμένη στα των Ρωμαϊκών νόμων.

Για αυτό αν θέλουμε οι προτάσεις μας να περάσουν ως λύση και εφαρμογή πρέπει να συνοδευτούν από ένα εγχειρίδιο σωστών και πρακτικών οδηγιών που θα περιγράφουν βήμα βήμα για το πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί η κάθε πρόταση.

Ό,τι είναι εύλογο και ευκόλως εννοούμενο για εμάς, δεν τυγχάνει της ίδιας απολαβής από κάποιον άλλον, διότι το μυαλό του δεν επεξεργάζεται τα ίδια πράγματα με τα ίδια εργαλεία.

Πέραν όμως αυτών, η επιστροφή των ιδεών και της πολιτικής είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Αν κερδίσουμε, θα το κάνουμε με όπλα αυτά τα πράγματα. Αν υπάρξει νίκη θα είναι μια νίκη μορφωτική, πολιτική και ηθική. Η οποία προϋποθέτει όμως και μια επαρκή πολιτική τάξη.

Γιατί υπάρχουν πρακτικές και εφαρμόσιμες μα και έξυπνες λύσεις που μπορούν να ανεβάσουν την Ελλάδα και το γόητρό της απέναντι στους εταίρους και συμμάχους της, αλλά και να λύσει από μόνη της τα προβλήματά της.

Αυτά να διαβάζει η task force  του Μητσοτάκη και όχι τα γκάλοπ ακροαματικότητας των κυβερνητικών προσπαθειών με το σημειωτόν που κάνει η κυβέρνηση…χωρίς ένα βήμα προς τα  έμπροσθεν.

________

Ευχαριστίες στο συμπατριώτη Γιάννη Κουκάκη που διαμένει στο Παρίσι, για την πολύμορφη συνδρομή του,

 

{*} Ο πρώτος διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000}, ο δεύτερος υπήρξε Δήμαρχος Σουφλίου

{1994-1998},

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button