Σούλα Ιακωβίδου «ανατροπές και ρήξεις για μια σύγχρονη Κεντροδεξιά»

Μόλις δυο εικοσιτετράωρα πριν στηθούν οι κάλπες για τις εωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης και το ένα από τα δυο πρόσωπα των διεκδικητών της προεδρίας της Νομαρχιακής Οργάνωσης, η κ. Σούλα Ιακωβίδου μέσα από τη συνέντευξή της στον «Α» στέλνει μήνυμα ενότητας και συνεργασίας βάσης και στελεχών, τους οποίους και καλεί για φυγή προς τα μπρος και ρήξεις με το χτες και το κακό «εαυτό». Παράλληλα καταθέτει το δικό της στίγμα αναφορικά με την αναδιοργάνωση της ΝΟΔΕ και τον τρόπο λειτουργίας της με προτάσεις και λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τέλος καλεί τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να δώσουν δυναμικό παρόν στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις τόσο κομματικό και πολιτικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.

Μόλις δυο εικοσιτετράωρα πριν στηθούν οι κάλπες για τις εωκομματικές εκλογές  στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης και το ένα από τα δυο πρόσωπα των διεκδικητών της προεδρίας της Νομαρχιακής Οργάνωσης, η κ. Σούλα Ιακωβίδου μέσα από τη συνέντευξή της στον «Α» στέλνει μήνυμα ενότητας και συνεργασίας βάσης και στελεχών, τους οποίους και καλεί για φυγή προς τα μπρος και ρήξεις με το χτες και το κακό «εαυτό». Παράλληλα καταθέτει το δικό της στίγμα αναφορικά με την αναδιοργάνωση της ΝΟΔΕ και τον τρόπο λειτουργίας της με προτάσεις και λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τέλος καλεί τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να δώσουν δυναμικό παρόν στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις τόσο κομματικό και πολιτικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό.


«Α» Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές όπου η βάση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αναδείξει τις νέες Τ.Ο. και το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.Ο αγώνας εντείνεται για τους διεκδικητές της προεδρίας κ. Ιακωβίδου. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσω, ότι λίγο πριν τη λήξη του, προσωπικά κινείστε σε χαμηλούς και ενωτικούς τόνους, αν και σίγουρα τα βέλη δεν έλειψαν προς την υποψηφιότητά σας. Ποια είναι η μέχρι τώρα γεύση που έχετε από την απόφασή σας να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε την προεδρία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. σε έναν ανδροκρατούμενο μέχρι χθες χώρο;


-Σ.Ι.«Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας η οποία στέκεται μακριά από μικροκομματικές λογικές και πρακτικές, μακριά από αισθήματα τα οποία διακατέχονται από μιζέρια που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν την εσωστρέφεια. Αυτό που με ενδιαφέρει άμεσα είναι οι Νεοδημοκράτες να τολμήσουμε τη ¨φυγή¨ προς τα εμπρός και φυγή προς τα εμπρός σημαίνει ρήξεις με το χτες και τον κακό εαυτό μας, αφήνοντας πίσω συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη με λίγα λόγια να κάνουμε πράξη την νέα Νέα Δημοκρατία.


Όσον αφορά για τον χαρακτηρισμό ¨ανδροκρατούμενος¨ χώρος, καιρός να αλλάξει!!!


Για τα σχόλια δε, …. δεν με αγγίζουν. Άλλωστε αυτά δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα «ακούσω», όπως μου διαμηνύουν, αργότερα! Αλλά και πάλι δεν θα ασχοληθώ, απλά τους ευχαριστώ!!!»


«Α» Τι σας οδήγησε στην απόφαση αυτή, δεδομένου ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο το κόμμα παρουσιάζει τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής από τους Ξανθιώτες;


-Σ.Ι. «Για μένα ήταν πρόκληση η επαναδραστηριοποίηση μου με τα κομματικά της ΝΔ και ιδιαίτερα με τα θέματα που αφορούν τη Ξάνθη.


Πάντα όπως έλεγα ότι στα δύσκολα θα είμαι κοντά στην παράταξη και τα δύσκολα ήρθαν δυστυχώς πολύ γρήγορα για την ΝΔ γενικά.


Ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας πρωτίστως και βέβαια η σωστή αναφορά σας για  το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται Νέα Δημοκρατία ή αν θέλετε σε μια περίοδο Ανασυγκρότησης, θα πρέπει να βάλουμε νέες βάσεις για το μέλλον, δίνω λοιπόν το δυναμικά το παρόν στις εξελίξεις .


 Να τελειώνουμε επιτέλους και με όλες τις παθογένειες και να θέσουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Μεγάλης, σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που απευθύνεται σε όλη την Κοινωνία.


Σε μια τέτοια περίοδο δεν θα μπορούσα να κωφεύσω στο κάλεσμα του Προέδρου του κόμματός μας για ένα νέο ξεκίνημα.


Το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, υπό την ¨κατοχή¨ του ΔΝΤ χωρίς να βλέπουμε φως στο τούνελ θα πρέπει όλοι να στρατευτούμε και να μην απέχουμε από τις κομματικές δραστηριότητες, αλλά ενεργά να διεκδικούμε και να προτείνουμε λύσεις».


 


«Α» Πιστεύετε ότι η εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας στα κοινά (διετελέσατε Πρόεδρος του Ενιαίου Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης), αλλά και από τη θέση σας ως προέδρους της ΟΝΝΕΔ Ν. Ξάνθης, θα σας βοηθήσει να αντισταθείτε σε πιέσεις που ενδεχομένως θα δεχτείτε από κομματικούς κύκλους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο;


 


-Σ.Ι. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που σκύβω το κεφάλι, μπορεί σαν άνθρωπος να είμαι υπομονετικός αλλά δεν υποτάσσομαι σε συμφέροντα ή σε πιέσεις με το όποιο κόστος, αυτό το έχω αποδείξει πολλές φορές.


Η λογική κατεστημένων, δοσοληψιών – συμφεροντολογικής νοοτροπίας που μόνο κακό έκαναν και απογοήτευσαν τους εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών και όχι μόνο πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να λάβουν τέλος, αυτό άλλωστε διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς .


Χρειάζονται ανατροπές και ρήξεις στην όλη οργάνωση και δομή του κόμματος.


Θα αγωνισθούμε όλοι για το καλό του τόπου και της κοινωνίας μας» .


«Α» Ποιος πρέπει κατά τη γνώμη σας να είναι ο ρόλος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης και του προέδρου της; Θα προωθήστε προτάσεις και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός για την τοπική κοινωνία;


-Σ.Ι. « Η ΝΔ θα πρέπει να καταστεί ελκυστική και σύγχρονη αλλά και πειστική, χρειάζεται πολύ δουλειά και προσήλωση στον κινηματικό χαρακτήρα και τις αρχές της ιστορικής μας παράταξης αλλά και στις αρχές που εκφράζει ο Πρόεδρος.


Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα πρέπει να μην φοβάται τις ανατροπές από την στιγμή που αυτές ωφελούν αποκλειστικά και μόνο το κόμμα, να μην λαμβάνει υπόψη του το όποιο κόστος και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν το έκαναν πράξη οι τέως πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ξάνθης τους οποίους τιμώ και σέβομαι για τους αγώνες τους.


Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, χρειάζεται μια νέα προοπτική για ν΄ αναδείξει τα ιδανικά της μεγάλης μας παράταξης, για να ξαναφέρει κοντά αυτούς που πίκρανε τα τελευταία χρόνια το κόμμα της ΝΔ, έτσι ώστε να ανοίξουμε, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας, αλλά πρώτιστα θα πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μας.


   Σίγουρα σε κάποιους δεν θα είμαι αρεστή, προτιμώ όμως να είμαι αποτελεσματική – δημιουργική, να μην ακολουθώ τα γεγονότα αλλά να τα δημιουργώ, όχι μόνη μου βέβαια αλλά συνεργαζόμενη με όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ, όλους τους συνεργάτες και την κοινωνία».


«Α» Ποια θα είναι η πρώτη σας κίνηση εάν τελικά η βάση σας εκλέξει στη θέση της προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης;


-Σ.Ι. «Η οργάνωση της Διοικούσας Επιτροπής, σωστός προγραμματισμός και ανάληψη νέων δράσεων σε όλα τα επίπεδα και βέβαια πολύ δουλειά.


Η πόρτα της ΝΟΔΕ θα είναι ανοικτή για όλα τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, αλλά και για κάθε πολίτη.


Ζητούμε την στήριξή των συμπολιτών μας γιατί αυτή θα είναι η δύναμή μας, γιατί αυτοί είναι το κόμμα. Οι Πρόεδροι και λοιποί αιρετοί έρχονται και φεύγουν, τα μελή, οι πραγματικοί αγωνιστές μένουν!


Σίγουρα δεν θα γίνουν όλα σε χρόνο de te, δεν είμαι και δεν είμαστε μάγοι, χρειάζεται χρόνος (όχι μονάχα για την ΝΟΔΕ Ξάνθης αλλά γενικότερα) για την ΝΔ και αυτό το χρόνο τον έχουμε και θα τον διαθέσουμε για την ΝΔ. Θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε πράξη τα όσα οραματίζεται ο Πρόεδρος μας».


«Α» Ποιο μήνυμα στέλνεται προς τους εσωκομματικούς σας αντιπάλους, αλλά και προς τα μέλη της βάσης που δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστα ως προς την υποψηφιότητά σας;


-Σ.Ι. «Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, η ΝΔ είναι μία κι εμείς απλοί στρατιώτες.


Το μήνυμα που στέλνω σε κάθε Νεοδημοκράτη σε κάθε Νεοδημοκράτισσα είναι ότι οι όποιες αλλαγές – ανατροπές γίνονται όταν εμείς οι πολίτες, τα απλά στελέχη το αποφασίσουμε. Για να κερδίσουμε το αύριο χρειάζεται πολύς κόπος και ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.


Σε αυτή την προσπάθεια η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη.


Για να γίνει πράξη η νέα Νέα Δημοκρατία απαιτείται η συμμετοχή όλων μας».


«Α»  Τέλος, κ. Ιακωβίδου η κάλπη της 30ης Μαίου τι σηματοδοτεί κατά την άποψή σας για τη νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης;


-Σ.Ι. «Είναι η αρχή για μια ΝΔ η οποία θα ανταποκρίνεται στις αγωνίες της βάσης, της παράταξης αλλά και της κοινωνίας και σε αυτήν ακριβώς την αγωνία τους πρέπει να απαντήσουμε με έργα και όχι λόγια, από λόγια χορτάσαμε.


Αλλαγή σελίδας λοιπόν».


 


 


                                              Δέσποινα  Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button