Δημοτικές Εκλογές

Συμεών Συμεωνίδης: “Οι νέοι άνθρωποι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία”

Προσωπικό στοίχημα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Συμεών Συμεωνίδη  είναι να  συμβάλει ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών του μέσα από το σχέδιο και το πρόγραμμα της υπερκομματικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ», με ουσιαστικές παρεμβάσεις στη ζωή και στην κινητικότητα στο Δήμο μας.

 Ο Συμεών Συμεωνίδης κατάγεται από την Ξάνθη, είναι εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών, διατηρώντας στην πόλη της Ξάνθης μία από τις πιο σύγχρονες σχολές εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδηγικής συμπεριφοράς, θέματα για τα οποία αρθρογραφεί συχνά σε σχετικές ιστοσελίδες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον έντυπο τύπο και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα της ασφάλειας των οδών.

Αρθρογραφεί σε σχετικές ιστοσελίδες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον έντυπο τύπο. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ενεργός πολίτης με το να επισημαίνει και να προσπαθεί να βελτιώσει από την πλευρά του την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καθώς λόγω της εργασίας του παρατηρεί τα προβλήματα και αναζητά τρόπους για την επίλυση τους.

Είναι ενεργός πολίτης και υπήρξε μέλος μεγάλων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που ασχολούνται με την παράδοση, καθώς είναι ένας τομέας που επίσης αγαπά ιδιαίτερα.

Για την υποψηφιότητα του μίλησε στον “ΑΓΩΝΑ”

Γιατι αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και γιατί με το συνδυασμό «Μπροστα»

“Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά,διότι η πόλη μας, ο δήμος ολόκληρος πλέον βρίσκεται στη χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Όλα είναι σε άθλια κατάσταση και σε πλήρη εγκατάλειψη. Είμαι όλη μέρα, λόγω εργασίας στους δρόμους , κυρίως της πόλης, και παρατηρώ τα προβλήματα, τα μικρά και τα καθημερινά του κάθε συνδημότη. Τα μεγάλα προβλήματα άλλωστε τα ξέρουμε όλοι. Συνεργάστηκα και κατεβαίνω υποψήφιος με το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ», διότι από την αρχή που συζητήσαμε με τον ΣάββαΜελισσόπουλο είδα ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και όλοι οι συμμετέχοντες  έχουν όρεξη για πολλή δουλειά.  Είναι ένας συνδυασμός που έχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει σχεδιασμό, έχει λύσεις.”

-Γιατί  με  το Σάββα Μελισσόπουλο;

“Κατεβαίνω με το Σάββα Μελισσόπουλο, γιατί στο πρόσωπο του βλέπω έναν άνθρωπο καθαρό,άφθαρτο, έναν άνθρωπο μορφωμένο, με αρχές, ήθος και εκτιμώ ότι είναι αυτός που θα μπορέσει να πάει το Δήμο μας μπροστά, γιατί έχει ιδέες, όνειρα, όρεξη και συνεργάτες, για να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που λέμε”

-Τι χαρακτηριστικά πιστεύετε πως πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τα κοινά και ποια είναι τα δικά σας προσωπικά χαρακτηριστικά;

“Για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά κατά την δική μου άποψη θα πρέπει καταρχήν να μην είναι κλεισμένος μέσα σ’ ένα σπίτι. Θα πρέπει να είναι συνέχεια έξω, να νιώθει τον παλμό της πόλης, να προσπαθεί να έρχεται σε επαφή καθημερινά με τους συμπολίτες μας και να εντοπίζει ο ίδιος τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται και αλλοιώνουν την καθημερινότητά μας. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, αυτοδημιούργητος, που λόγω επαγγέλματος, όπως σας είπα, είμαι όλη μέρα έξω, στις γειτονιές και τους δρόμους του Δήμου μας, αλλά και σε καθημερινή επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Ακούω καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα που έχουν οι συνδημότες μου, για την κατάσταση των δρόμων, για την καθαριότητα, για τα πάρκα, για τα αδέσποτα, για το ότι είμαστε πίσω στην τεχνολογία, για πάρα πάρα πολλά προβλήματα που συναντάμε και τα βλέπω και ο ίδιος καθημερινά. Άρα τα δικά μου χαρακτηριστικά είναι ότι είμαι ένας ενεργός πολίτης,δραστήριος, δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι και να περιμένω να βρουν άλλοι τις λύσεις, που γνωρίζω σχεδόν την κάθε γωνία της πόλης και τα προβλήματα της.”

Πως βλέπετε σήμερα το ρόλο των νέων  ανθρώπων στην τοπική κοινωνία

“Εκτιμώ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Βέβαια θα δείτε ότι αρκετά ψηφοδέλτια έχουν αρκετούς νέους μέσα που ενδιαφέρονται για τα κοινά, αλλά θα παρατηρήσετε επίσης και ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό νέων, που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αυτό δυστυχώς μεταφράζεται σε αδιαφορία και στο ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα κοινά και η πόλη η ίδια. Αν συμμετείχαν περισσότεροι νέοι στα κοινά και αν πήγαιναν περισσότεροι νέοι να ψηφίσουν, θα είχαμε ένα πολύ διαφορετικό, πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για το Δήμο μας!”

Γιατί επιθυμείτε να εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος και  ποιες θα είναι οι  προτεραιότητες  σας αν εκλεγείτε;

“Η επιθυμία μου να εκλεγώ ως δημοτικό σύμβουλος είναι γιατί θέλω να προσφέρω όσο μπορώ στα κοινά της πόλης και γιατί θέλω να αλλάξει προς το καλύτεροη καθημερινότητα όλων των συνδημοτών μου. Οι προτεραιότητες λοιπόν που βάζω είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της πόλης μας, να καθαρίσουμε την πόλη μας, διότι σήμερα που μιλάμε είναι μία από τις πιο βρώμικες πόλεις στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα  να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό. Είναι απαραίτητο να αλλάξει η γενική εικόνα της πόλης μας και του δήμου μας ολόκληρου.”

Πως κρίνετε τη δημοτική αρχή και ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα;

“Η δημοτική αρχή θεωρώ ότι δεν έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κοινωνίας μας. Είναι απλά μία δημοτική αρχή της απευθείας ανάθεσης και των πανηγυριών. Παρουσιάζει μηδενικό έργο. Και μας δείχνει καθημερινά ότι δεν σκέφτεται καθόλου τον πολίτη.”

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της σημερινής δημοτικής αρχής;

“Νομίζω ότι αν κάνουμε μία βόλτα δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 λεπτά για να αντιληφθεί κανείς τα τεράστια προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η πόλη μας, με πιο απλά λόγια σκουπίδια, κυκλοφοριακό, μηδενικές θέσεις στάθμευσης, μηδενικοί χώροι άθλησης, βρώμικα πάρκα, σπασμένες παιδικές χαρές, αδέσποτα, ελλιπής φωτισμός στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Και ξαφνικά τώρα, τις τελευταίες ημέρες, ξεφυτρώνουν παιδικές χαρές από το πουθενά.”

Γιατι να επιλέξει ο ψηφοφόρος  το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ»;

“Ο ψηφοφόρος που θα επιλέξει το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι γιατί είμαστε ένας ποιοτικός συνδυασμός με ανθρώπους αναγνωρισμένους, με ήθος και ποιότητα. Οι περισσότεροι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, με ανοιχτά μυαλά, και επιτρέψτε μου να πω, χορτάτοι.  Και έχουμε διάθεση για πολλή δουλειά, έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο. Κι εμείς θα αλλάξουμε το Δήμο και την πόλη μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε τον τίτλο που της ανήκε ως «βασίλισσα της Θράκης”

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους μου και καλώ τους συνδημότες μου να ψηφίσουν, γιατί μόνο η ψήφος τους μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button