Θα μιλήσει όταν πρέπει….

Κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι που διετέλεσαν αντινομάρχες επιθυμούν διακαώς να επανέλθουν στη θέση αυτή για το τελευταίο εξάμηνο του θεσμού, προσδοκώντας έτσι την πιο εύκολη επανεκλογή τους είτε διεκδικήσουν θέση σε δημοτικό, είτε σε περιφερειακό συμβούλιο.
Βέβαια αντινομαρχία ορέγονται και νομαρχιακοί σύμβουλοι που δεν τους έχει ορίσει μέχρι τώρα ο Γιώργος Παυλίδης.

Κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι που διετέλεσαν αντινομάρχες επιθυμούν διακαώς να επανέλθουν στη θέση αυτή  για το τελευταίο εξάμηνο του θεσμού, προσδοκώντας έτσι την πιο εύκολη επανεκλογή τους είτε διεκδικήσουν θέση σε δημοτικό, είτε σε περιφερειακό συμβούλιο.


Βέβαια αντινομαρχία ορέγονται και νομαρχιακοί σύμβουλοι που δεν τους έχει ορίσει μέχρι τώρα ο Γιώργος Παυλίδης.


Ήταν να μην αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αντικατάσταση των αντινομαρχών στο τελευταίο εξάμηνο πριν την κατάργηση του θεσμού με τον εφαρμογή του Καλλικράτη και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.


Τα ονόματα των μνηστήρων που ακούγονται αρκετά, άλλοι το διαψεύδουν, κάποιοι όχι.


Ο μόνος αρμόδιος για να δώσει τέλος στην όποια φημολογία είναι ο ίδιος ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος χθες βρισκόταν στη Βουλγαρία. Ενώ σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας μας απάντησε ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος όταν θα έχει κάτι να ανακοινώσει.


Άρα το στάδιο των διεργασιών συνεχίζεται ή μήπως όχι γιατί απλά δεν υπάρχει θέμα;


Δ.Γ.


 


Στην Αθήνα η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης….


Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ., συνάντηση με τους προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος θα έχει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση με τους νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη επίσημη συνάντηση αλλά και να ενημερωθεί για τα κατά τόπους ζητήματα ενόψει και των εργασιών του Συνεδρίου.


Στη συνεδρίαση αυτή το βάπτισμα του πυρός θα πάρει και η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Σούλα Ιακωβίδου, η οποία το σίγουρο είναι ότι εφόσον της ζητηθεί θα φροντίσει να ενημερώσει για τα τεκτενόμενα στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης. Άλλωστε  και τα καλά και τα κακά πάντα φθάνουν στα κεντρικά της Ρηγίλλης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για όλα ευθύνονται τα εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ , υπάρχουν και οι γνωστοί πληροφοριοδότες.


Δ.Γ.


 


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πλεύρης….


Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, όπου μίλησε σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για τον τουρκικό επεκτατισμό στη Θράκη.


Νωρίτερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της Θράκης, ενώ ζήτησε την απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου.


Το ΛΑΟΣ  μπορεί να λέει τα όσα λέει, επισημαίνοντας ότι δε λαϊκίζει, αλλά το θέμα είναι ποιος το ακούει.


Άλλωστε όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης δεν είναι λαϊκισμός να λες τα πράγματα με το όνομά τους και αυτή την αλήθεια να θέλεις να την προβάλεις θέλοντας να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο.


Δ.Γ.


 


Ο αγώνας για τη σωτηρία της ΣΕΚΑΠ….


Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει μια λαϊκή μας παροιμία.


Και από τη στιγμή που βγήκαν οι φήμες για πώληση της ΣΕΚΑΠ  θα πρέπει οι αρχές και φορείς του νομού να βρεθούν επί ποδός, σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.


Όποια αλλαγή επιχειρείται από την ΑΤΕ θα πρέπει να απαιτήσουν οι πολιτικές αρχές του τόπου να σταματήσει πάραυτα από την κυβέρνηση.


Το πιο δύσκολο όμως έργο έχει ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προεκλογικά δεσμεύτηκε για την εξυγίανση του εργοστασίου και τη διατήρηση του συνεταιριστικού του χαρακτήρα.


Αναμένουμε την επόμενη κίνησή του μετά την ανακοίνωση που έβγαλε προχθές.


Χάσαμε τη ΣΕΒΑΘ και τη ΣΕΠΕΚ, πουλήθηκε η ΡΟΔΟΠΗ, μην ιδιωτικοποιηθεί και η  ΣΕΚΑΠ. Αυτό θα σημάνει και την πλήρη ερήμωση του νομού με την ανεργία να σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη.


Από την άλλη βέβαια θα έχουμε και το εξής παράλογο, στο νομό που γεννήθηκε το Συνεταιριστικό Κίνημα και ο πρωτεργάτης του Αλέξανδρος Μπαλτατζής να έχει γκρεμιστεί όλο το οικοδόμημά του, να μην έχει μείνει ούτε ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο.


Δ.Γ.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button