Ειδήσεις

Μέριμνα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου της ΠΕ Ξάνθης που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Η ιδιαίτερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΠΕ Ξάνθης, η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο της πανδημίας, μετρώντας ήδη 14 νεκρούς, με καθημερινά κρούσματα και περιοριστικά μέτρα, δημιουργεί έξτρα ψυχολογική πίεση στους μαθητές της Γ΄ λυκείου που αυτό το διάστημα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν (π.χ Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Μάτι, Μάνδρα, κτλ) όπου λόγω φυσικών καταστροφών πάρθηκαν μέτρα μοριοδότησης των μαθητών που δίνανε πανελλαδικές εξετάσεις, η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, είναι «ηλίου φαεινότερο» πως δε γίνεται σε αυτές τις συνθήκες οι μαθητές που δίνουν ειδικά μαθήματα  (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) και τέσσερα μουσικά μαθήματα (Αρμονία, Έλεγχος Μουσικών και Ακουστικών Ικανοτήτων, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Μουσική Αντίληψη και Γνώση) να αναγκάζονται, εκτός από τα αγγλικά, να μετακινούνται σε Κομοτηνή (για τη μουσική εκτέλεση και ερμηνεία) και Θεσσαλονίκη (για τα υπόλοιπα).

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί για να ενταχθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε αντίστοιχο καθεστώς με τις παλιότερες περιπτώσεις μαθητών πληγέντων περιοχών και για να δώσουν όλα τα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα της Ξάνθης.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button