Ειδήσεις

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΛΙΟΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε

         Η περίοδος της πανδημίας,  ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που δημιουργήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν προς όφελος του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στο νομό μας μάς δημιουργούν μεγάλη  ανησυχία.

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης  ότι «ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα υγείας»  δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:

“Το νοσοκομείο μας εξακολουθεί να λειτουργεί με το 75% των θέσεων του οργανογράμματος των ιατρών, από τους οποίους οι 15% είναι επικουρικοί (καμία πρόσληψη ούτε μόνιμου, ούτε επικουρικού ιατρού, δεν έγινε για την αντιμετώπιση της πανδημίας).

“Μεγάλος αριθμός εργαζομένων είναι συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί) με ημερομηνία λήξης, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Άρα, τελειώνοντας οι συμβάσεις φεύγει από το νοσοκομείο εξειδικευμένο προσωπικό και  μεγαλώνει η λίστα της ανεργίας.

“Ότι έπρεπε να υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων για να γίνουν μαζικά τεστ και αυτά όχι με οργανωμένο τρόπο. Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εξακολουθούν να θησαυρίζουν, αντί να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

“Ακόμα να προμηθευτεί το Νοσοκομείο με κρατική ευθύνη το μηχάνημα PCR όπως ζητάνε εδώ και 2 μήνες οι νοσοκομειακοί γιατροί για να γίνονται τα τεστ μοριακού ελέγχου στην Ξάνθη και να μην υπάρχει καθυστέρηση.

“Δεν ενισχύθηκε καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα μετακινούσαν τους ιατρούς που υπηρετούσαν σε αυτά  στο νοσοκομείο.

“Όπως αποδείχθηκε με την έξαρση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, δεν υπήρχε ολοκληρωμένο και συντονισμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας, με ευθύνη του κράτους (π.χ έλεγχος κι ενημέρωση όσων έρχονταν από το εξωτερικό).

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε

Μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες  μας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποδεικνύει πόσο βλαπτική για τις ζωές μας είναι η πολιτική που μετατρέπει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά  δημόσιο σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό  μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα.

Γι αυτό :

Απορρίπτουμε  αυτήν την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στην Υγεία, στη Μητρότητα με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και του «οφέλους» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, τα διάφορα «ευαγή ιδρύματα» και «εθνικοί ευεργέτες», που με το φερετζέ της «φιλανθρωπίας» δώρισαν σα χαρτζιλίκι ένα μικρό μέρος από τα δισεκατομμύρια που αποθησαυρίζουν από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης, καλεί όλα τα Σωματεία του Νομού Ξάνθης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους και φορείς να συντονίσουμε τους αγώνες μας με τους υγειονομικούς που απεργούν σε όλη τη χώρας στις 16 Ιούνη, να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε:

 “Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

“Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία, ΕΚΑΒ

“Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

“Να ανοίξουν ΤΩΡΑ κλίνες ΜΕΘ  στο νοσοκομείο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού με πρόβλεψη και για νέο κύμα πανδημίας.

“Να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων.

“Να εξασφαλιστεί η προμήθεια των δημόσιων δομών με μέσα ατομικής προστασίας, εξοπλισμό, υποδομές και φάρμακα.

“Να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

“Να ενισχυθούν οι Επιτροπές Λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία. Ενίσχυση και ανάπτυξη των δημόσιων δομών επιδημιολογικής επιτήρησης και επαγρύπνησης.

“Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τεράστιες καθυστερήσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις.

“Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

“Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

“Ιδιαίτερα για τις γυναίκες εγκύους να εξασφαλιστούν δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου

“Να προμηθεύσει το κράτος με το μηχάνημα PCR για τους μοριακούς ελέγχους το Νοσοκομείο Ξάνθης.

 

Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας,

για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Τρίτη 16 Ιούνη και ώρα 19:00΄

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button