Ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το τζαμί του Διδυμοτείχου.

Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους για τους οποίους δεν έχει θεσμοθετηθεί η συνεχής παρουσία της ελληνικής σημαίας στο εν λόγω τέμενος αλλά και σε κάθε άλλο νόμιμα αδειοδοτημένο τέμενος στη χώρα μας, σε ενδεχόμενες παρεμβάσεις και “πιέσεις” του Τουρκικού Προξενείου στις οποίες οφείλεται η υποστολή του εθνικού μας συμβόλου και σε ενδεχόμενη σχέση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών “ΜΙΤ” με το γεγονός αυτό.

 

Αθήνα, 02/06/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ :        Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ :       «Κατέβηκε η γαλανόλευκη από το τζαμί του Διδυμοτείχου»

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια των εργασίμων ημερών, πριν εισέλθουμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, μπορούσε κανείς να δει την ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω στο τζαμί της πόλης τους. Το προηγούμενο είναι άκρως φυσιολογικό, καθώς, το συγκεκριμένο τέμενος ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Παρόλα αυτά, στη διάρκεια της νύχτας ή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, η ελληνική σημαία υπεστάλη από αγνώστους, ενώ είχε ήδη, κιόλας, καταγραφεί και σχετικός καταιγισμός αρνητικών σχολιασμών από Τουρκικά ΜΜΕ, που χαρακτήριζαν το κυμάτισμα της ελληνικής σημαίας στο τζαμί επί του ελληνικού εδάφους, ως …πρόκληση!

Η ως άνω κίνηση, αποτελεί μια σαφώς προκλητική ενέργεια, όχι βέβαια από την Ελλάδα, αλλά από την γείτονα Τουρκία, όπως εικάζεται και από την τοπική κοινωνία, αφού, συνδυάζοντας την στάση των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης και τις εκδηλώσεις της επετείου της Άλωσης της Πόλης από τους Τούρκους, οδηγείται κανείς στο εύλογο συμπέρασμα, πως η κίνηση της υποστολής της ελληνικής σημαίας μπορεί κάλλιστα να έχει προκύψει, κατόπιν «παρέμβασης» του τουρκικού καθεστώτος.

Συμπερασματικά, εξ: αφορμής του ως άνω περιστατικού, τα ως άνω συμβάντα προκαλούν εύλογα ερωτήματα, ως προς την γενικότερη στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της εθνικής ταυτότητας των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων επί ελληνικού εδάφους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κος Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους δεν έχει προβλεφθεί και θεσμοθετηθεί η συνεχής παρουσία της ελληνικής σημαίας στο εν λόγω τέμενος αλλά και σε κάθε άλλο νόμιμα αδειοδοτημένο τέμενος στη χώρα μας, εφόσον τα προηγούμενα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους;

2. Οφείλεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας από το ως άνω τζαμί σε παρεμβάσεις και «πιέσεις» του Τουρκικού προξενείου; Αν ναι, με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Τουρκία σε θέματα που αφορούν στην τοποθέτηση του εθνικού μας συμβόλου σε κτίρια εντός της Ελληνικής Επικράτειας

  1. Υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες για πιθανή σχέση της υποστολής της ελληνικής σημαίας, ως άνω, με ενέργειες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών «ΜΙΤ»; Αν ναι, έχουν επιληφθεί του θέματος οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας μας;

 

Ο ερωτών βουλευτής    

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button