Ειδήσεις

Μπουρχάν: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, μόνο αδιάφορο δεν μπορούν να με αφήσουν ως πολίτη αυτής της χώρας, ως βουλευτή αυτού του Νομού, ως ενεργό ιατρό, ως απλό άνθρωπο που αφουγκράζεται την ανησυχία, τους προβληματισμούς και την απόγνωση των συνανθρώπων του.

Είναι γνωστό πλέον, πως τέθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό 15 νέων θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού. Τα πιο αυστηρά είναι αυτά τα που αφορούν την περιοχή του Εχίνου, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις καθώς και η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί,  δεν θα λειτουργήσουν για τις επόμενες ημέρες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία καθώς και μια άλλη σειρά μέτρων. Και όλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από σήμερα και για επτά ημέρες.  Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά του εκπροσώπου του Υπ. Υγείας, Καθηγητή  κ. Σωτήρη Tσιόδρα ήρθαν χθες εσπευσμένα στην πόλη μας λόγω της διάχυτης ανησυχίας που επικρατεί τόσο στις υγειονομικές Αρχές όσο και στους κατοίκους μετά τον εντοπισμό των 15 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, από τα συνολικά 20 που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Να υπενθυμίσω πως τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 χθες το πρωί για 7 ημέρες ήτοι μέχρι τις 06:00 της 19-06-2020.

Προς μεγάλη μου όμως έκπληξη, όλα όσα αναφέρω ανωτέρω, για ακόμη μία φορά τα πληροφορήθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και για ακόμη μια φορά λοιπόν, ουδεμία πρόσκληση έλαβα ούτως ώστε να παραβρεθώ, ως Βουλευτής του Νομού, κατά την «ευρεία» σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων. Ειλικρινά δεν έχω καμία επιπλέον ενημέρωση για το πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα αναφορικά με τη διασπορά του ιού αφού η πολιτεία δεν θεώρησε σώφρον να μου απευθύνει την οποιαδήποτε πρόσκληση.  Ήδη και στο πρόσφατο παρελθόν, αναφέρθηκα με αντίστοιχο δελτίου τύπου σε μία παρόμοιας φύσεως ενέργεια από την πλευρά της Κυβέρνησης και έκανα ρητά σαφές, χωρίς ίχνος πολιτικής ιδιοτέλειας το γεγονός  πως, το μόνο μου μέλημα όπως και όλων των πολιτών της χώρας, είναι να ξεπεραστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο αναίμακτα γίνεται αυτή η πανδημία ούτως ώστε να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές. Ως απλός άνθρωπος πρωτίστως, ως γιατρός που δραστηριοποιείται ενεργά στην τοπική κοινωνία, ως πολιτικός αυτού του τόπου εκλεγμένος από μέρος των συμπολιτών μας και με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, θέλω να κοιτάζω κατάματα όλους αυτούς που με ρωτούν με διάχυτη ανησυχία για όλα όσα διαδραματίζονται στην πολύπαθη περιοχή μας και όλα όσα πρόκειται να αντιμετωπίσουν για ακόμη μία φορά στην καθημερινότητά τους. Όλα αυτά  όμως έχοντας στη φαρέτρα μου, ξεκάθαρα λόγια και επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της πολιτείας.

Έχω θέσει τόσο εγώ όσο και το κόμμα το οποίο εκπροσωπώ, ως πρώτη μου προτεραιότητα, την ενότητα για το καλό του τόπου μας, σκεπτόμενος ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, δεν χωρά και δεν με ενδιαφέρει το οποιοδήποτε πολιτικό συμφέρον.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει κανείς πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…

Μπαράν Μπουρχάν

βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button