Ειδήσεις

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄

Χρόνια τώρα το ζαχαροπλαστείο ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄ επιβραβεύει τις Πανελλήνιες πρωτιές που επιτυγχάνουν συμπολίτες μας από την Ξάνθη.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ευρύτερα.
Θεσπίσαμε από χρόνια σχετική πρωτοβουλία με την επωνυμία ΄΄ ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΄΄.
Έτσι ο εκ των συνιδρυτών του ζαχαροπλαστείου Στέλιος Αρσενίου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4/6/2020 με τους πρωταθλητές Ελλάδας της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξάνθης ειδικότητας Α΄ Μαγειρικής Τέχνης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Ουρανία Κουκουσολάτου για απόδοση τιμών.
Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου ΄΄ Life Skills : Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες ΄΄.
Ο τελικός που ανέδειξε τον μεγάλο νικητή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και μεταδόθηκε ΄΄ ζωντανά ΄΄ στη σελίδα του British Council Greece στο Facebook.
Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε Ελληνικά Σχολεία και Επαγγελματικές Σχολές σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ) έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη της HSBC.
Ο στόχος του είναι να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με σκοπό την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που τους αφορούν.
Η πρόταση των μαθητών της ΕΠΑΣ Ξάνθης είναι μια εικονική κοινωνική επιχείρηση με Street – food καντίνες και την ονομασία ΄΄ FoodHabits ΄΄ , όπου θα εργάζονται κυρίως άστεγοι.
Κάποιες ακόμα παράμετροι αναπτύχθηκαν με τόση μαεστρία, ώστε να έλθει η πρώτη θέση.
* Έπαινος  με τα διακριτικά του ζαχαροπλαστείου και έμφαση στη διαχρονική επιταγή ΄΄ ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΄΄.
* Σοκολάτες υγείας με καρύδι από τις καλλιέργειες της επιχείρησης.
* Το σύγγραμμα ΄΄ Οδός Σαραγλί ΄΄ με ιδιόχειρη αφιέρωση του ποιητή.
Τα έπαθλα του ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄ στους μαθητές με τα θερμότατα συγχαρητήρια της Διεύθυνσης.
Στην αναμνηστική φωτογραφία οι πρωταθλητές μαθητές,ο εκπρόσωπος του ζαχαροπλαστείου, η εκπαιδευτικός κυρία Ουρανία Κουκουσολάτου, η διευθύντρια κυρία Ιωάννα Τοπαλίδη.
Παιδιά μας πάντα τέτοια.
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button