Ειδήσεις

Τη στήριξη του Δήμου ζητά η ΟΕΒΕ Ξάνθης

Την στήριξη του Δήμου ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ξάνθης με την κατάθεση προτάσεων στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για μια ομαλή επιστροφή, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊου, των καταστημάτων εστίασης-καφέ-μπαρ.

“Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών,Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ξάνθης σε συνεργασία με τα σωματεία Υγιειονομικού Ενδιαφέροντος και Καφέ-Μπαρ,έχει ήδη καταθέσει προτάσεις στοιχειοθετημένες σε συνεργασία με μηχανικό-συγκοινωνιολόγο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Οι προτάσεις μας έχουν σκοπό να βοηθήσουν τα καταστήματα εστίασης-καφέ-μπαρ σε μια ομαλή επιστροφή με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων μας και σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ διαταραχθεί η ελεύθερη όδευση πεζών.

Η πόλη ανήκει στους δημότες της,αλλά παράλληλα υπάρχει και ο οικονομικός πνεύμονας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να βοηθηθούν για να σταθούν όρθιες.

Για αυτό ζητάμε την στήριξη του Δήμου Ξάνθης με τις προτάσεις που ήδη έχουμε καταθέσει…”

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΥΕ

 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ

Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Μαρία Τσιακίρογλου, σε συνάντηση που είχε στις 21 Μαΐου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων, κ. Ιωάννη Ζερενίδη, αναφορικά με τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΥΕ συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν ακολουθώντας τις νέες διατάξεις περί τραπεζοκαθισμάτων και παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου από τη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, η κ. Τσιακίρογλου παρέδωσε στον κ. Ζαρενίδη μια σειρά προτάσεων ενίσχυσης των ΚΥΕ στο κέντρο της πόλης και ευρύτερα με παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες οδούς που λειτουργούν ΚΥΕ προκειμένου να εξεταστούν προς εφαρμογή από τη Δημοτική Αρχή.

Οι προτάσεις παρεμβάσεων επί των οδών για την αποτελεσματική χρήση του χώρου που δικαιούνται τα ΚΥΕ βάση διατάξεων και την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων ως προς την κυκλοφορία,διαμορφώθηκαν σε συνεργασία της Προέδρου με τη Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο κ. Άννα-Μαρία Ιωαννίδου.

Η Πρόεδρος, Μ. Τσιακίρογλου δήλωσε σχετικά:

“Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κοινωνία μας με στόχο την επίτευξη της προφύλαξης και της ομαλής αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό SARS-CoV-2, καθώς και της σταδιακής επαναφοράς της ομαλότητας στην καθημερινότητα, διαφαίνεται ο σοβαρός αντίκτυπος στις ήδη πληγείσες επιχειρήσεις, ειδικά αυτών που ανήκουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

Οι προτάσεις της Ο.Ε.Β.Ε. διαμορφώθηκαν με γνώμονα την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΚΥΕ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης και ευρύτερατο επόμενο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Αναμένουμε της αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και προσβλέπουμε στην πλήρη στήριξη του κλάδου των ΚΥΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button