ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ “ΑΓΩΝΑ”

Χθες το πρωι έδωσε το παρών στο γραφείο της η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Δώρα Κόκλα, η οποία είχε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να την ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας. Στον Κυριάκο Κεσίσογλου δήλωσε:

Χθες το πρωι έδωσε το παρών στο γραφείο της η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Δώρα Κόκλα, η οποία είχε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να την ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας.


Στον Κυριάκο Κεσίσογλου δήλωσε:


“Είμαι εδώ σήμερα εκπροσωπόντας την κυβέρνηση. Αυτό που θα επιδιώξω είναι μια συνεργασία με όλους τους φορείς της Περιφέρειας και χωρίς καμμιά διάκριση για να μπορέσουμε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή και ειδικότερα θ’ ασχοληθούμε με την επίλυση των προβλημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττονται περισσότερο από τους άλλους. Παράλληλα είμαι εδώ για να συνεργαστώ με τους φορείς για να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους. Αφ’ ενός στην πρώτη φάση να διασφαλίσουμε την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά την οικονομία και σε δεύτερη φάση να δημιουργήσουμε μια ανάπτυξη για τον τόπο που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των συγκριτικών στοιχείων κάθε Νομού και κάθε περιοχής γενικότερα”



Πως βλέπετε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας,το εξωτερικό χρέος 320 δισ. ευρώ και την συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρωθυπουργό και την πρόθεση να συμβάλουν όλοι στο πρόβλημα.


“Νομίζω ότι αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας, την κυβέρνηση και τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλουμε στην επίλυση αυτού του μεγάλου θέματος. Είναι σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση για την χώρα και νομίζω ότι μας πονάει όλους μας να διασύρεται η χώρα μας διεθνώς. Εχουμε πιστεύω όλοι μας την ευθύνη που βρίσκεται σήμερα και ο καθένας μας να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στο να βγούμε γρήγορα απ’ αυτή την κρίση και να φέρουμε την χώρα μας στο επίπεδο που της ανήκει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο”



Πιστεύετε πως ο δεύτερος βαθμός ΟΤΑ του Καποδίστρια 2 που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την μείωση των ΟΤΑ-Δήμων σε 300 είναι θετικό;


“ Ναι πιστεύω πως είναι θετικό και θα λειτουργήσει θετικά για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και στην καλύτερη οικονομική διαχείριση”



Ποιό μήνυμα στέλνετε στην Θράκη;


“ Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου μαζί με όλους τους φορείς με κοινούς στόχους την συνεργασία και την ανάπτυξη του τόπου. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Ξάνθη, στη Θράκη και έχω πολλούς λόγους να εργασθώ σκληρά και να σας πω κ. Κεσίσογλου ότι έχω πολλούς φίλους και συμμαθητές από το Δ.Π.Θράκης. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button