Ο Κάρλος Αμπάντ κατά γενική ομολογία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1 της τρέχουσας περιόδου. Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπερασπίστηκε αξιοπρεπώς την εστία της Ξάνθης, καταγράφοντας 23 συμμετοχές και 2.202 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας τις περισσότερες αποκρούσεις στην κανονική περίοδο (70), αλλά και τα περισσότερα κλεψίματα (98).

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στη σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η Super League 1 για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη της θρακιώτικης ομάδας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τους Χρήστο Λισγάρα και Αριστοτέλη Καρασαλίδη. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Άμπαντ έχει τραβήξει τα βλέμματα κάποιων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος (π.χ. του Άρη), που θα τον ήθελαν στο έμψυχο δυναμικό τους την ερχόμενη σεζόν.

“Η Super League ανακοινώνει τα αποτελέσματα, των τριών πρώτων ποδοσφαιριστών σε ψήφους, του διαγωνισμού NIVEA MEN Player of the Club της Ξάνθης.

1/ Αμπάντ 22,05%

2/ Λισγάρας 18,50%

3/ Καρασαλίδης 13,58%”.