Την Πέμπτη στην Ξάνθη η δίκη Ουρανούπολης εναντίον Βατοπεδίου

Στην Ξάνθη μεταφέρεται και πάλι το επίκεντρο της υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καθώς την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδικάζεται η αίτηση των κατοίκων της Ουρανούπολης που διεκδικούν την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης για την ανταλλαγή οικοπέδων με τη Λίμνη Βιστωνίδα.

    Στην Ξάνθη μεταφέρεται και πάλι το επίκεντρο της υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καθώς την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου  στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδικάζεται  η αίτηση των κατοίκων της Ουρανούπολης που διεκδικούν την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης για την ανταλλαγή οικοπέδων με τη Λίμνη Βιστωνίδα.


    Στη δίκη, έχουν κληθεί να καταθέσουν πολιτικοί παράγοντες, έγκριτοι νομικοί και πολίτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι  η συμβολαιογραφική πράξη είναι παράνομη και καταχρηστική για το Δημόσιο συμφέρον. Παρών θα είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Δραγασάκης ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο της Ξάνθης να παραστεί μαζικά στη Δίκη. 


    Παράλληλα στη δίκη αναμένεται να βρεθούν και πλήθος πολιτών που αντιτίθενται στις περιβόητες μεθοδεύσεις της Μονής Βατοπεδίου καθώς και τις επιχειρηματικές της βλέψεις. Η δίκη διεξάγεται σε μια εποχή κατά την οποία επικρατεί δημόσια κατακραυγή για τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ μόλις έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. 


   Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου, που έχει συγκροτηθεί εξαιτίας των διεκδικήσεων της Μονής στην Ουρανούπολη, προετοιμάζει κινητοποίηση ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει:


     ” Από τη γνωστή πια σε όλους “υπόθεση Βατοπεδίου” η δυσοσμία εξακολουθεί να αναδύεται. Μοναχοί,  πολιτικοί που ψηφίστηκαν από τον λαό για να υπερασπίζονται την περιουσία του, νομάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του δημοσίου και επιχειρηματίες παντός είδους, εμφανίζονται να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία. 


    Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, εν μέσω του σκανδάλου, προφανώς υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος που βάραινε την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν όλες οι συμβολαιογραφικές  πράξεις που παραχωρούσαν στο μοναστήρι την ιδιοκτησία της λίμνης , αναγνωρίζοντας ότι ήταν παράνομες.


     Όμως, οι επιχειρηματίες που φέρονται ως συνεργάτες της Μονής εξακολουθούν να χτίζουν ανεμπόδιστα, από τις υπηρεσίες του δημοσίου, εκτάσεις στην Μίκρα, το Ωραιόκαστρο και αλλού” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button