Η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα και να λύσει το ελληνικό πρόβλημα μόνο πολιτικά

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα πρέπει να σταματήσουν να “πιπιλίζουν” την καραμέλα της εντολής που έλαβαν πρόσφατα από τον ελληνικό λαό και τις προεκλογικές εξαγγελίες υλοποίησης του γνωστού και ανεφάρμοστου, κάτω από την οικονομική συγκυρία του παρόντος και άμεσου μέλλοντος, προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα πρέπει να σταματήσουν να “πιπιλίζουν” την καραμέλα της εντολής που έλαβαν πρόσφατα από τον ελληνικό λαό και τις προεκλογικές εξαγγελίες υλοποίησης του γνωστού και ανεφάρμοστου, κάτω από την οικονομική συγκυρία του παρόντος και άμεσου μέλλοντος, προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Η χώρα μας έχει ήδη “φτωχεύσει” από τις λαθεμένες οικονομικές πολιτικές, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς τους δανειστές και να καλύψει τις εγχώριες πληρωμές για την ομαλή λειτουργία των εσωτερικών υποχρεώσεών της.

Σήμερα, όλα είναι οικονομικά και πολιτικά και αν δεν συνυπάρχουν αρμονικά και τα δύο, δεν μπορείς να είσαι αυτόνομος και να υλοποιείς τις εξαγγελίες σου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα και να λύσει το ελληνικό πρόβλημα μόνο πολιτικά.

Οι πολιτικές επιλογές δίνουν λύσεις μόνο όταν υπάρχει και το οικονομικό υπόβαθρο.

Και δυστυχώς για τη χώρα μας χωρίς την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είμαστε στεγνοί από ρευστό και χωρίς τα χρήματα δεν μπορεί να γίνει τίποτε από τα αναγκαία και τα δέοντα, όσο οι δανειστές και εταίροι μας δε συμφωνούν για πολιτική λύση του οικονομικού γόρδιου δεσμού.

 

Επτά μεταρρυθμίσεις, εκθέσεις ιδεών, ομιλίας σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο.

Μεταρρυθμίσεις του θα… που παραπέμπτουν στο μέλλον, χωρίς κοστολογημένα έσοδα και συγκεκριμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Ξεκινάει τον αγώνα από τους “μικρούς” και όχι από τους “μεγάλους”, από “κάτω” και όχι από την “κορυφή”.

Εχουμε ανάγκη άμεση εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία και η κυβέρνηση δεν ασχολείται πρωτίστως με τη μεγάλη φοροδιαφυγή στη διακίνηση των πετρελαιοειδών, του καπνού, στις ενδοομηλικές συναλλαγές, στα επιχειρηματικά καρτέλ, στα υπερκέρδη των τραπεζών, στη διαγραφή και απαλλαγή υποχρεώσεων καταλογισμένων οφειλών μεγαλοοφειλετών και μάλιστα με τη βούλα του κοινοβουλίου.

Τον Απρίλη του 2014 χαρίστηκαν πρόστιμα σε δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς 1,2 δις ευρώ, ενώ οφειλές 500.000.000 από μη απόδοση του ΦΠΑ στο δημόσιο της γερμανικής εταρίας Hoptingk που είχε τη διαχείριση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, χάθηκαν, πέταξαν, την ίδια στιγμή που ψάχνουμε εναγωνίως για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Ας μην είμαστε υποκριτές αναζητώντας τα ίχνη, τα πατήματα του λιονταριού, όταν μας δείχνουν και βλέπουμε το ίδιο το λιοντάρι στη φωλιά του.

Οσο εύκολα πατάς και πολτοποιείς ένα μυρμήγκι, τόσο δύακολα τολμάς να κοιτάξεις στα μάτια και ν’ αρχίσεις μάχη με ένα λιοντάρι.

Ιδού η Ρόδος… ιδού το μυρμήγκι… ιδού το λιοντάρι… και ιδού το πήδημα…

Κύριοι της κυβέρνησης…

 

Πολύς θόρυβος εξακολουθεί να γίνεται με το διαβαθμισμένο έγγραφο που υπέγραψε και κοινοποιήθηκε σε πολλούς αποδέκτες από τον υποστράτηγο του τμήματος αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργο Νίτσα, ο οποίος και απεπέμφθη από το σώμα για την ενέργειά του.

Γνωστός συστημικός τηλεοπτικός σταθμός διεκδικεί την πρωτιά της αποκάλυψης ενός εγγράφου, το οποίο είχε κοινοποιηθεί ήδη σε δ/νσεις του υπουργείου δημόσιας τάξης και αστυνομικές δ/νσεις της περιφέρειας.

Δεν είναι δα και κάποιο μυστικό, μεταφορικά και κυριολεκτικά, που θ’ αλλάξει την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, κάποια στιγμή, αιφνιδιαστικά.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί στην είδηση, όταν αρκετές χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται ελεύθεροι στη χώρα μας, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την ταυτότητά τους, ούτε τον τόπο της διαμονής τους και γίνεται μείζον εθνικό θέμα για λόγους τηλεοπτικής επικοινωνιακής πολιτικής, χωρίς λόγο και ουσία, από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, για τους τέσσερις χιλιάδες που κακώς κρατούνται στα γνωστά κέντρα κράτησης, κάτω από άθλιες συνθήκες, για τις οποίες είμαστε και υπόλογοι και μας καταλογίζονται πρόστιμα από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ελεος πια κύριοι… έχετε προ πολλού ήδη υπερβεί τα εσκαμμένα.

 

Αν και τα πρωτοκλασάτα και διαχρονικά στελέχη της ΝΔ ζητούσαν επίμονα τη διενέργεια συνεδρίου του κόμματος, μια μικρή ομάδα, οι άνθρωποι του προέδρου, επέμεναν στην πολιτική επιτροπή.

Η ουσιώδης διαφορά είναι, ότι, στο συνέδριο μπορούν και να τεθούν θέματα και να ληφθούν και αποφάσεις, ενώ στην πολιτική επιτροπή συζήτηση γίνεται, ευχολόγια ακούγονται και πέρασαν αυτοί καλά και οι προεδρικοί ακόμα ανώδυνα και καλύτερα.

Η θέση του κ. Σαμαρά και των προεδρικών είναι να μην οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο και τεθεί (είναι απολύτως βέβαιο) θέμα αλλαγής του προέδρου του κόμματος, καθόσον, εντελώς τυχαία, τυχαίνει η καρέκλα του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολιτικών ανδρών και κολλημένη κυριολεκτικά και μεταφορικά με το όνομα του Αντώνη Σαμαρά, περιμένοντας την προσωρινή αριστερή κυβερνητική παρένθεση και “αναμένοντας” κυβερνητική αποτυχία για να επανέλθει (κούνια που τον κούναγε) νικητής, τροπαιοφόρος και δικαιωμένος στη συνείδηση ενός κράτους και λαού με το σημερινό προφίλ του, μάλλον, ίσως, δε θα υφίσταται.

Ηδη, έχει υποστεί ο ίδιος με τις επιλογές του βαρύτατη πολιτική ήττα με 8,5 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι διατεθειμένος όμως να υποστεί και μία νέα εσωκομματική ήττα και να χάσει την πρωτοκαθεδρία στο κόμμα και τα όποια οφίτσια του παρέχει η προεδρία στο κόμμα.

Εκλεισε το θέμα ηγεσίας κατά του Αντώνη Σαμαρά. Αμφισβητούν αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη (Δένδιας – Μπακογιάννη – Κακλαμάνης – Βλάχος).

Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Καραμανλής – Μεϊμαράκης σιωπούν…

Κατά τα άλλα είναι μια χαρούμενη οικογένεια…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button