Κινδυνεύουν τα παιδιά μας;

Την αγωνία του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας ένας γονιός, που στέλνει του παιδί του στη Σχολή Χορού της Στέγης Γραμμάτων του Δήμου Ξάνθης, η οποία και φιλοξενείται εκεί. Θέλοντας να δημοσιοποιήσει τις όποιες ανησυχίες του και παρατηρήσεις, αλλά και να πάρει και τις σχετικές απαντήσεις από την αρμόδια τοπική αρχή, μας απέστειλε και το παρακάτω κείμενο. Τα στοιχεία του γονέα και αναγνώστη του «Α» είναι στη διάθεσή μας για όποιον τα ζητήσει. Καλό θα ήταν ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Ξάνθης και ο πρόεδρός του να λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα παρακάτω επισημαίνει ο συμπολίτης μας .

Την αγωνία του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης»  εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας ένας γονιός, που στέλνει του παιδί του στη  Σχολή Χορού της Στέγης Γραμμάτων του Δήμου Ξάνθης, η οποία και φιλοξενείται εκεί. Θέλοντας να δημοσιοποιήσει τις όποιες ανησυχίες του και παρατηρήσεις, αλλά και να πάρει και τις σχετικές απαντήσεις από την αρμόδια τοπική αρχή, μας απέστειλε και το παρακάτω κείμενο. Τα στοιχεία του γονέα και αναγνώστη του «Α» είναι στη διάθεσή μας για όποιον τα ζητήσει. Καλό θα ήταν ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Ξάνθης και ο πρόεδρός του να λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα παρακάτω επισημαίνει ο συμπολίτης μας .


«Σχετικά με την αδιαφορία του Δήμου Ξάνθης για το μεγάλο έργο του Αμοιρίδιου Κλειστού Γυμναστήριου, θέλω να σας αναφέρω ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας των χώρων του.


Οι ελλείψεις αυτές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας κυρίως, είναι οι εξής:


1.      Φουσκωμένη από υγρασία ψευδοροφή που σε πολλά σημεία της έχει πέσει και είναι έτοιμη να πέσει, ίσως και στο κεφάλι κάποιων παιδιών.


2.      Πυροσβεστήρες σκόνης που έχουν λήξει από το 2006 και ο δείκτης πίεσης έχει πέσει στο μηδέν.


3.      Καλώδια γυμνά που κρέμονται από την ψευδοροφή εύκολα προσβάσιμα στους επισκέπτες.


4.      Πόρτες των ηλεκτρικών υποσταθμών ξεκλείδωτες και προσβάσιμες στο οποιονδήποτε με κίνδυνο θανάτου από ηλεκτροπληξία.


5.      Ηλεκτρικός επιτοίχιος πίνακας προβάσιμος στον οποιονδήποτε με σπασμένο το τζάμι του.


6.      Ανιχνευτές φωτιάς που κρέμονται από τα καλώδιά τους από την ψευδοροφή προσβάσιμοι στο οποιονδήποτε.


7.      Κρεμαστά ρολόγια οροφής βγαλμένα από τη θέση τους με τα καλώδιά τους να κρέμονται από την ψευδοροφή.


8.      Πόρτες σπασμένες από ισχυρό χτύπημα (κλωτσιά πιθανότατα).


9.      Κατακόρυφες ρωγμές σε πολλά σημεία των τοίχων του υπογείου και σε όλο το ύψος του τοίχου.


10.  Σπασμένα και ραγισμένα σκαλοπάτια στο κατέβασμα προς το υπόγειο. Από εκεί κατεβαίνουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες με τα παιδιά τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.


11.  Τα στρογγυλά τζάμια στην πόρτα εισόδου από την κεντρική είσοδο δεν έχουν περιμετρικό λάστιχο και χτυπάνε σε κάθε ανοιγοκλείσιμο της  πόρτας είτε από τον αέρα με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού των επισκεπτών.


Πέραν αυτών που ενδεικτικά σας αναφέρω, πολλές φορές κατά την επίσκεψή μου μαζί με την μικρή μου κόρη στη σχολή χορού, υπάρχουν πολλοί νέοι από διάφορες σχολές, οι οποίοι αθλούνται (τρέχουν) στο μοναδικό διάδρομο του υπογείου, με κίνδυνο ατυχήματος, ειδικά όταν υπάρχουν εκεί τόσα μικρά παιδιά.


Τα παραπάνω θέματα τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές οι γονείς μεταξύ μας και νοιώθουμε ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ που το μεγάλο έργο αυτό αρχίζει και χάνεται, αφού η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Ναι, αδιαφορούν για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.


Τέλος, θα ήθελα να ήξερα δύο πράγματα:


1.      Αν τα παιδιά των υπευθύνων του δήμου πηγαίνουν στο χώρο αυτόν


και


2.      Αν τα χρήματα που πληρώνουμε για τα παιδιά μας χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των χώρων του κτιρίου αυτού.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button