Ειδήσεις

Απάντηση προέδρου του ΕΒΕ στην επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης

Κυρία Πρόεδρε της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης,

Μετά την πεισματική άρνηση του Γραφείου ΟΑΕΔ Ξάνθης να παραλαμβάνει τις αιτήσεις των μελών μας και πελατών σας και μετά από γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ αποφάσισε να ενημερώσει τάχιστα τις επιχειρήσεις – μέλη μας, για την άμεση υποβολή αιτήσεων επιδότησης καταβολής του 12% για τα έτη 2016 – 2019, με καταληκτική ημερομηνία την 25η Μαΐου 2020 προς τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Μέχρι τις 18/5/2020 ο ΟΑΕΔ Ξάνθης αρνούνταν πεισματικά να παραλάβει αιτήσεις μελών μας. Μετά από «θυελλώδη» παρέμβασή μου στον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Μαζαράκη, στις 8 η ώρα το πρωί της 19ης Μαΐου 2020, τελικώς πείστηκε να παραλαμβάνει αιτήσεις με οποιονδήποτε τρόπο υπάρχει άμεση παράδοση πρωτοκόλλου (ταχυμεταφορές κ.λπ.).

Το Επιμελητήριο Ξάνθης δίνει μάχη εδώ και 10 χρόνια με παρεμβάσεις προς όλες τις Κυβερνήσεις, με ασφυκτική πίεση προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για την πληρωμή των οφειλομένων προς τις επιχειρήσεις αλλά και τη συνέχιση του μέτρου επιδότησης.

Οι λογιστές είναι οι αμεσότεροι και καθημερινοί συνεργάτες μας στο Επιμελητήριο Ξάνθης και είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε τον όγκο, τον φόρτο και την πίεση της δουλειάς που δέχεστε αυτό το διάστημα. Ακόμη και μία επιπλέον δουλειά επιβαρύνει την πίεση προς τα λογιστικά γραφεία. Αλλά είναι προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών και πελατών σας.

Κυρία Πρόεδρε,

Το Επιμελητήριο Ξάνθης και ονοματεπώνυμο έχει και τηλέφωνο και διεύθυνση και e-mail. Θα ήταν προτιμότερο να συνεννοούμασταν με όλα αυτά τα μέσα και όχι με δελτία τύπου.

Άλλωστε, τον φόρτο εργασίας τον επωμίζεται και το Επιμελητήριο Ξάνθης που είναι υποχρεωμένο, λόγω Covid-19, να εργάζεται με λιγότερο προσωπικό. Αλλά οι υπάλληλοι μας εργάζονται νυχθημερόν και από τα σπίτια τους, με αγωνία και προθυμία. Και τους συγχαίρω για αυτό.

Κυρία Πρόεδρε,

Δεν χτυπούν το σαμάρι, τον γάιδαρο χτυπάνε. Δεν θα φορτώσετε την απροθυμία, την άρνηση και την ανεπάρκεια του ΟΑΕΔ Ξάνθης στο Επιμελητήριο. Είμαστε στην ίδια πλευρά. Θα ήταν προτιμότερο να έχουμε μια αγαστή συνεργασία, με μοναδικό στόχο την προστασία των επιχειρήσεων μας, την τοπική οικονομία, την εργασία και την πρόοδο του τόπου μας.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους τους λογιστές κουράγιο και δύναμη ώστε να προλάβουμε να διεκπεραιώσουμε όλα τα αιτήματα των επιχειρήσεων της Ξάνθης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button