Ειδήσεις

Αγάπη για την Ξάνθη μας: “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Η περίοδος προσαρμογής του Προέδρου τελείωσε!”

Το ακούσαμε και αυτό σήμερα!

Ότι τελειώνει η περίοδος χάριτος και από τούδε και στο εξής, θα πρέπει να τηρήσουμε τη νομιμότητα, δηλαδή να αποστέλουμε την ψήφο μας ατομικά και μέσα στο προκαθορισμένο ωράριο της ψηφοφορίας.

Η εύλογη ερώτηση που ακολουθεί είναι πότε και από ποιον ζητήθηκε τέτοια περίοδος χάριτος;

Πότε και από ποιον ζητήθηκε να επιδείξει ο Πρόεδρος τέτοιου είδους «επιείκεια»;

Μήπως είχε την εκτίμηση ότι επί τόσες συνεδριάσεις «δια περιφοράς» κάποιοι από τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους δεν είχαν κατανοήσει επαρκώς τη διαδικασία;

Εμείς ανταπαντούμε ευθαρσώς ότι η επιείκεια ήταν τόση ώστε να βγάλει από τη δύσκολη θέση τη Διοίκηση, τόσο στο θέμα του Παζαριού, όσο και στο θέμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και φυσικά για το δεύτερο δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτε, διότι άλλοι συνάδελφοι αν θέλουν θα το κάνουν, αλλά για το πρώτο υπήρξε σαφέστατη καταγγελία από την πλευρά μας για την παρερμηνεία τουλάχιστον του τρόπου (ομαδικό mail) και του χρόνου κατάθεσης της ψήφου (μετά τη λήξη της συνεδρίασης), καταγγελία που οδεύει προς το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο.

Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι γιατί χρειάστηκε, μετά την καταγγελία, ακόμη μία συνεδρίαση «ελαστικής» εφαρμογής (αυτή που αφορούσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας) πριν καταλήξουμε στη σημερινή, αυστηρή, προειδοποίηση του Προέδρου. Μήπως – λέμε, μήπως – βόλευε και στην περίπτωση αυτή η προτέρα αντιμετώπιση για κάποιο λόγο; Φυσικά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αφού ούτε φανερή ψηφοφορία υπάρχει, ούτε ενημέρωση έχουμε λάβει από τον Πρόεδρο για τα αποτελέσματα παρότι το αιτηθήκαμε.

Όσον αφορά την «ταμπακιέρα», ουδείς λόγος γίνεται για την κακή επιλογή του Προέδρου να απαξιώνει την διαδικασία διενέργειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης αφού η ίδια η εγκύκλιος 18318/13-3-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών δίδει αυτήν την δυνατότητα και με την οποία θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η δυσλειτουργία που περιγράφεται στην επιστολή του Προέδρου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους. Άραγε πως εφαρμόζεται στην πράξη η αρχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, της χρηστής διοίκησης, της καλής πίστης και της νομιμότητας; Με την απουσία ή με την παρουσία του δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;

Το μόνο που μπορούμε να διαπιστώσουμε είναι ότι ο Πρόεδρος ιλιγγιά, πρόκειται όμως για το κόστος της προσπάθειας να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα…

Από αρχαιοτάτων χρόνων εμείς οι Έλληνες αυτό-προσδιοριζόμαστε όχι από τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας  αλλά το πως μας βλέπει η κοινότητά μας. Είναι σημαντικό στοιχείο της ύπαρξης μας το Πρόσωπό μας. Ελπίζουμε πως για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προσωπικές του ενέργειες  να μην έχει σημασία η ατομική θεώρηση των πραγμάτων αλλά η συλλογικότητα. Ας πετάξουμε λοιπόν τις “μάσκες” των άοσμων και άχρωμων «διαλογικών» συζητήσεων μέσω email. Κάθε μάσκα αφαιρεί από τον άνθρωπο το πρόσωπο  και τον υποβιβάζει σε άτομο χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς όλα τα άλλα άτομα που φορούν «μάσκα» συνθέτουν μία ευκόλως καθοδηγούμενη μάζα. Ο λαός που συμπεριφέρεται στο δημόσιο βίο του χρησιμοποιώντας μάσκες ουσιαστικά χάνει τις ελευθερίες του!!!

Ισχυρή όμως όσο ποτέ άλλοτε η αλήθεια, ότι απέναντι σε αυτές τις καθεστωτικές δομές, επιβάλλεται άμεσα η ορμή και το έρμα μιας νέας ευπρέπειας σοβαρών πολιτών.

 

Δημοτική Παράταξη «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button