Άρθρα

ΠΥΡΚΑΪΕΣ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΣΕΙΣΜΟΙ – ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ

Η «κλιματική αλλαγή» εδώ και χρόνια απασχολεί την ανθρωπότητα και δυστυχώς οι «μεγάλες δυνάμεις» ενώ πρέπει να λάβουν σοβαρά και πολυδάπανα μέτρα για να σωθεί ο Πλανήτης Γη, συνήθως κωφεύουν.

Στη χώρα μας πληρώσαμε ακριβά (και θα πληρώνουμε ακόμη ακριβότερα στο μέλλον) αυτή την κλιματική αλλαγή και θρηνίσαμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και περιβαλλοντολογικές καταστροφές.

Α. Πυρκαϊές – Κυρίως στη Ρόδο, Αττική και Έβρο το 2023. Η πυρκαϊά στο τουριστικό νησί της Ρόδου κατέκαυσε χιλιάδες στρέμματα και οι φωτιές (με τις περίφημες αναζωπυρώσεις) διήρκησαν αρκετές ημέρες. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις απο την Ελλάδα και το εξωτερικό ενεπλάκησαν, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό. Μετακινήθηκαν χιλιάδες ‘Ελληνες και ξένοι τουρίστες, ευτυχώς χωρίς να θρηνίσουμε θύματα.

Στον Έβρο (εκεί που οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος») επί εβδομάδων εκατοντάδες πυροσβέστες και αεροσκάφη απο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες «πολεμούσαν τον εχθρό», όμως χάθηκαν ζωές, περιουσίες και καταστράφηκε το όμορφο παρθένο δάσος της Δαδιάς.

Στην Αττική (εδώ χτυπάει πράγματι η καρδιά της Ελλάδος) έπεσαν στη φωτιά της Πάρνηθας Θεοί και Δαίμονες και έσβησε και ησύχασαν οι προνομιούχοι του Κολωνακίου, της Κηφισιάς και της Εκάλης.

Σε άρθρο του ο οικονομολόγος και πρών Ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος γράφει ότι η Ελλάδα ξοδεύει 10πλάσια κονδύλια για πυρκαϊές από ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.

Β. Πλημμύρες – Μετά τον καταστροφικό «Ιανό», προ ετών, φέτος ο «Daniel» έπληξε τον «σιτοβολόνα της Ελλάδος» τη Θεσσαλία και το όμορφο Πήλιο με ανθρώπινα θύματα, τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, κτήρια, και κτηνοτροφικές μονάδες και τώρα όλοι παλεύουν (εκτός απο διανομή νερού, τροφής, ιματισμού) με την αντιμετώπιση της υγειονομικής βόμβας που λέγεται μόλυνση απο τα νεκρά ζώα, απο τα λιμνάζοντα βοθρολίματα, φυτοφάρμακα, πετρελαιοειδή κλπ.

Βγήκαν Υπουργοί να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, βγήκαν Περιφερειάρχες – Αντιπεριφερειάρχες – Δήμαρχοι – Βλαχοδήμαρχοι και άλλοι άσχετοι να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, βγήκαν δημοσιογράφοι να τραγικοποιούν την κατάσταση και τέλος βγήκαν άτομα (χτυπημένα απο τη συμφορά) να φωνάζουν: «πού είναι το κράτος»!!

Στα κανάλια της τηλεοράσεως εμφανίστηκαν αρκετοί καθηγητάδες (ο Βίσμμαρκ έλεγε: «Καθηγηταί τρείς, πάει η Πατρίς») και αναφέρθηκαν ο καθένας στα της ειδικότητάς του. Επιδημιολόγοι, Μηχανικοί, Υδραυλικοί, Γεωπόνοι κλπ. «ενημέρωσαν» τον πολύπαθο Θεσσαλικό Λαό για το «τί μέλει γενέσθαι αύριο» (πιάσε το αυγό και κούρευτο λέει ο Λαός).

Για να είμαι σύντομος καταλήγω:

  1. Hκυβέρνηση θα υποσχεθεί ανακούφιση στους πληγέντες μοιράζοντας επιδόματα.
  2. Η Αντιπολίτευση θα κατηγορεί την κυβέρνηση και με κροκοδείλια δάκρυα θα προσποιείται συμπόνοια στον λαουτζίκο.
  3. Οι υποψήφιοι των τοπικών εκλογών με τους κολαούζους τους θα επισκέπτονται τους οικισμούς που ακόμη είναι πλημμυρισμένοι και θα μοιράζουν ψηφοδέλτια και τέλος όλοι αυτοί ο φουκαράδες που παρασύρθηκαν απο τα βρωμόνερα και έχασαν τους ανθρώπους τους θα κλαίνε τη μοίρα τους.

Θα ξεχαστούν κι αυτά τα θλιβερά γεγονότα, όπως ξεχάστηκαν τόσα άλλα με την ευχή να μη ξανασυμβούν. Ευτυχώς ο Θεός και ο Αλλάχ προστάτευσαν φέτος την Ξάνθη μας, γιατί δε ξέρω κατά πού θα έτρεχαν βουλευταί – Αντιπεριφερειάρχης – Δήμαρχος!

Μερικοί τίτλοι εφημερίδων –

  • Εξοργισμένοι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
  • Αγριες καταστάσεις κατά του Αγοραστού
  • Πολίτες της Φαρκαδόνας κατέθεσαν μήνυση
  • Δεν «κατάπιαν» τα παραμύθια του Κυριάκου οι πυρόπληκτοι του Έβρου
  • Απόγνωση και οργή στην λασπωμένη Λάρισα
  • Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης
  • Για όγδοη ημέρα χωρίς νερό ο Βόλος
  • Υγειονομική βόμβα τα μολυσμένα νερά

Νικόλαος Φωτιάδης

Δημότης Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button